Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šum v bednách

Od: goat* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Před měsícem jsem si koupil bedny Elac Debut F6.2 a po pár dnech mě začla šumět jedna bedna , respektive výškáč. Jde to slyšet až pri vyšší hlasitosti, ale docela výrazně. Používám zesilovač Onkyo 9130. Měl jsem tu návštěvu, která to pouštěla dost nahlas a mám dojem, že právě od té doby to začlo, ale je možné, že to tam bylo pořád a jenom jsem si toho prvně nevšimnul. Může být ten výškáč nějak vypalený, poškozený? Je pravděpodobnější, ze je problém v samotné bedně nebo spíše v ostatním příslušenstvím. Jsem absolutní laik a nemá mi kdo poradit. Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

Poškozený reproduktor by hukotal, škrkal a zakmitával, ale nešuměl. To co šumí není reproduktor, ale koncový stupeň zesilovače.

Zkuste přepojit reprobedny a uslyšíte, že bude šumět ta druhá.

doplněno 14.07.20 16:17:

co s tím? Nic moc nenaděláte. Šumí přechod na některém tranzistoru a ty obvykle bývají nedobytné. Sám nic neopravíte a ani to nezkoušejte. Tak snad možná by bylo možné zesilovač reklamovat, jestli je ještě v záruce.

goat*
hodnocení

Opravdu. To jsem si docela oddechnul. Problém je teda v zesilovači. A teď co s tím?

goat*
hodnocení

Takže nemůžu dělat vůbec nic? V záruce je, mám ho půl roku, akorát vůbec netuším, jak tohle mám reklamovat...

janh*
Tak na toto v reklamaci zapomeňte.Specializovaný servis vám to jistě opraví.
goat*
hodnocení

a kde bych našel takový specializovaný servis, popřipadě kolik by stála oprava. je taková porucha bežná , nebo jsem měl jenom smůlu.

janh*
hodnocení

0x
Bedny slabé,zesilovač nic moc...už jsem slyšel lepší...tím Pioneerem bys je odpálil...
angelicaaudio.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Já mám stále problém v názvosloví.Reprobedna je pro mne soustava reproduktorů.Ovšem tady jde o aktivní reprosoustavu,tey reproduktory se zesilovačem.Pokud je v nepřipojeném stavu,tedy bez připojení vstupního signálu slyčet šum z reproduktorů,jedná se o šum vstupního tranzistoru u zesilovače.Samozřejmě se šum nejprve objeví ve výškovém spektru,Ovšem charakter šumu je těžko určit jen z primitivní informace,carakter šumu je mnohoznačný,jestli jde o šum bílý či jinak barevný.U elektronického šumu je důležitý pojem odstupu šumu od užitečného signálu.je vyjádřen v dB a znamená,že každé že kařdých 6 dB zvýšení úrovně signálu nad úroveň šumu je napěťové zdvojnásobení.Dá se říci,

Tady jsme si o šumu povídali už dříve poradte.cz/...

goat*
hodnocení

Mohl by prosím ještě někdo rozvést možnost reklamace zesilovače, popřípadě jeho opravy. Děkuji.

janh*
aeservis.cz/...
Ty jsi při koupi neobdržel záruční a pozáruční podmínky...?
goat*
hodnocení

nic takového. mám pouze fakturu.

goat*
hodnocení

jinak díky za kontakt na ten servis, ale jsem z ostravy.

janh*
Je úplně jedno odkud jste...pošta ještě stále funguje...a telefony zvoní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]