Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechodka pro svářečku RTB-3

Od: prottons* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím o radu jak zapojit vidlici na 230V vodiče přechodky pro svářečku RTB-3 MEZ Brumov. Mám na chatě pouze 230V a potřebuji opravit ploty. Prozatím je zapojený starší typ vidlice se 4mi kolíky ale nevím si rady na který přivést fázi, kam nulák a zem. Pomůžete mi někdo? Předem díky!

Přechodka pro svářečku RTB-3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Myslím, že přechodka moc nepomůže, bývá třeba přepojit dráty na svorkovnici ve svářečce, takže je lepší rovnou vyměnit přívodní kabel...

111®
hodnocení

0x

no tak za prve, na jaké napětí ta svářečka je?

za druhé, jak je zapojen protikus, to nevyvěštíme...takže pro radu málo info

hodnocení

0x

Zkus se podívat sem. poradte.cz/...

hodnocení

0x
Svářečka má přepínač 220V/380V..
Souhlasí to? Tak na 380V je zapojena na dvě fáze a na 220V je zapojena jedna fáze a odbočka vinutí určená k připojení na 220V.
V zasuvce jsou tři vodiče, ŽZ, hnědý a černý. Tak redukci zapojíš tak, ŽZ je jasné - ochranný kolík, hnědý nulový vodič, černý vodič je fázový... .
Samotná funkce 380V /220V je realizována přepínačem...
Pro škarohlídy tak údaj 380V /220V je dobový...

hodnocení

0x

Na svářečce přepneš rozsah na 230V (220V) a vydlici zapojíš N na N. PE na PE. L1 na některou s fází v pětikolíku L1,L2,L3.

NE některou fázi, ale na jednu z těch dvou co je zapojena ve svarecce ;) svářečka nevyužívá 3faze

Vím. RTB používá jen dvě. Přepne na 220V a najde tu jednu s těch dvou. Tak jsem to myslel.

Nevíme, kam má zapojené ty dvě fáze. Proto jsem psal L1,L2,L3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]