Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám problém s anténou, kterou mám na střeše, tam co je to připojení ve zdi se začalo děsně viklat a vypadává mi signál. Musím tím pořád šmrdlat a už mne to nebaví. Něco se uvnitř zdi uvolnilo, asi nějaký kontakt. Nikoho volat se mi nechce, stejně asi teď nikoho neseženu a možná by mne to stálo i víc, než když si koupím pořádnou pokojovou anténu. Já našla tuhle, myslíte si že je dobrá, nebo víte o nějaké lepší? Děkuji za rady.
Pokojové antény dávají téměř vždy horší výsledky než směrové antény na střeše. Pokud nebydlíš v místě se silným signálem (v Praze, nebo blízko relativně výkonného vysílače), o pokojovce bych vůbec neuvažoval. Raději si pozvi šikovného známého, který tu zásuvku opraví. Nemusí to být nějaký extra machr, to jsou drobné věci.
tak to co je tam na šroubek k té zásuvce připojeno, to se jemenuje F konektro.Nafotit, odšroubovat , otevřít a nafotit, odpojit a vyjmout a s tím dílem do obchodu. v opačném pořadí namontovat. Na ten Fkonektro bude asi třeba kleště nebo klíč, když by to bylo fest utažený...koaxiální kabel končí F konektorem...možná je uvnitř jen ovolený šroubek..
111, výborně! koukla jsem se o čem to mluvíš a je to přesně ono. Jde o tyhle šroubky. Kabel je přišroubován jednak do té dírky v zásuvce na anténu a druhý konec kabelu je přišroubován také šroubkem do televize, kde je napsáno "sattelit". Ale co mi nejde do hlavy je to, že já už ten satelit nepoužívám, je to odpojené už asi dva roky. To jsem měla pouze na chytání francouzských programů. A pak to Franzouzi zablokovali a tak už jsem ten satelit k ničemu nepotřebovala. Pak se mi něco porouchalo nahoře na anténě a opravář to od satelitu odpojil a nyní jedu pouze na anténu. Teda tak jsem to já tenkrát pochopila, protože se mne ptal, jestli mi to nebude vadit, když to odpojí. Ale je možné, že jsem to pochopila špatně.
Tak ale pokud je to pouze kvůli tomu satelitu, který už je odpojený, tak co se stane, když to z té televize vyšroubuji a ze zásuvky také? Kabel na anténu tam samozřejmě je. Dříve byl strčený do televize, vedle toho satelitu na šroubek, teď je strčený v Sept top boxu.
SUZY,zkus to udělatjako já v několika případech u známých.Použil jsem kioaxiální kabel,ze společné antény a druhý konec jsem uříznul.Odizoloval středový vodič v délce 60 cm a kabel vystrčil ven z okna,aby visel.Funguje 40 km od vysílače,v 1 patř.Ve vyšších patrech to bude lepší.
JABRAKA
tak bych nejdříve vyměnil kabel mezi zdí a STB,nikide není napsáno že nemlže být vadný. Já takovou závadu hledal měsíc. Jak je to připojeno ze STB do TV?
Tak dneska ráno jsem ty STB vyměnila, protože mám dva stejné pro dvě televize. A tam ten co u jedné telky zlobí, u té druhé televize normálně hraje. Tak problém v té krabce STB nebude. Už si také myslím, že musím koupit nový anténový kabel. STB je do televize připojen HDMI kabelem. Nebo bude problém ještě v té zásuvce a to bych moc nerada, na to bych musela někoho zavolat. Ale všimla jsem si, že u té druhé televize mám na tom kabelu od antény připojený zesilovač. Je v jiné místnosti a museli tenkrát vrtat do stropu z půdy díru, aby tamtudy protáhli druhý kabel od antény, protože tam žádná zásuvka pro anténu nebyla. Tak mne napadlo ještě rovnou přikoupit i ten zesilovač. Snad se mi to podaří namontovat svépomocí. To bych se pak tady zeptala jak se to dělá, nebo "vlezu" do toho co už připjený je, abych viděla jak to tam je namontované.
Určitě začněte výměnou toho propojovacího kabelu mezi STB a zásuvkou, třeba tady je alza.cz/... . Uvidíte, jestli bude nějaká změna. Zesilovač je až to poslední ( navíc, pokud to doteď jelo, proč by se naráz signál zeslabil tak, že ho TV nezpracuje?).
Nemám po ruce ani šikovného souseda, ani šikovného příbuzného. Asi jsem z nich nejšikovnější já. A hlavně, šíleně nerada se někoho doprošuji a nejraději si poradím sama. Teda s většinou s pomocí zdejších rádců. Chtěla jsem to vyfotit, ale je to složité, nedostanu se k tomu. Prostě ta zásuvka se ve zdi viklá a navíc je jeden kabel do té televize jaksi na šroub, nebo co to je. Nedá se to volně vytáhnout a je to v ďouře pro satelit, který ale už nepoužívám. Už dávno je to předělané na anténu, ale asi to tak pořád musí být. V té zásuvce je právě druhý konec od té televize, také na šroub a vedle je strčený konec normální antény a druhý konec mám strčený v té krabici Skyworth na to TV 2. Teď jsem si na to posvítila baterkou a vidím, že od té zásuvky vede dolů nějaká tmavá šmouha po zdi. Jakoby tam něco z té zásuvky vyteklo.
Jste hodní, ale tentokrát mi asi nepomůžete. Jen bych se zepotala jaká "střeva" do té zásuvky mám teda koupit? Konkrétně, protože když půjdu do obchodu, abych věděla co přesně za "střeva" chci. Jinak si budou myslet, že jsem střevo já.
Neboj, oni to v tom obchodě poznají na 100%, to neukecáš.
To nemůžeš pozvat nějakého kamaráda na kafe aby se na to podíval?
Arne, nemůžu, je mi 72 let a žádného kamaráda nemám, i když jsem ještě docela "čupr holka".
A z předchozích zkušeností jsem poučena, že se to nevyplácí. Já pozvu na kafe a na koláček v dobrém úmyslu za protislužbu a ono se pak z toho vyklube sexuální harašení
. A to bych k tomu kafi a koláčku i nějakou stovku přidala raději, než abych pak nevěděla kudy kam a jak se z toho vymotat...
To bych musela najít nějakého mladíka, který by chutě na staré kosti neměl. Ale při mém štěstí bych určitě padla na nějakého nekrofila.
Ano, například když mám libovolný Internet od UPC, tak mám zároveň automaticky asi 30 TV programů v normě DVB-T.
Jo, to je taky řešení. Nedávno jsem se přestěhoval do jiného bytu a tam byla zásuvka ze společné antény úplně vyrabovaná. Tak jsem se na pozemní vysílání s nějakým tuctem sledovatelných kanálů vykašlal a přešel na IPTV. Teď těch kanálů mám 160 (záživných tak 40), můžu si je nahrávat, stopnout při dělání kafe a tak. Pravda, je to trošku dražší, ale ani důchodce to moc nezatíží.
To ne, to fakt nepotřebuji. Přes den se na televizní pořady nedívám vůbec, protože nejvíc používám YouTube, kde mám vše co potřebuji. Když chci vidět něco jiného, tak mám HBO, když chci vidět něco ze záznamu, tak se na to podívám přes to multimediální centrum, které mám u obou televizí. Dále si mohu stáhnout co chci z "Ulož to". Na normální pořady koukám před usnutím a to většinou na na jeden ze 4 základních programů. Takže kvůli tomu fakt nepotřebuji nic platit navíc. Já usnu nejdéle ve 22 hodin. Takže můj problém je opravdu jen ta rozbitá zásuvka. A nejlepší je, že jsem teď přišla na to, že když se to nějak "zahřeje", tak pak už to funguje bez problémů. Blbne to vždycky jenom když to zapnu a asi po hodině se to samo nějak zklidní a už to pak jede bez problémů. Proč, to teda nevím.
Jenomže já ani nevím co to UPC je. To je asi to připojení na internet v televizi, co nabízí třeba 02. A to teda placené je a to já vůbec nepotřebuji, protože mám u každé televize ten "android", co mi dělá z blbé televize chytrou a vše co potřebuji tam teda mám zadarmo a stačí pouze přepnout z toho multimediálního centra na ten Sept top box. Ledaže by to bylo už v ceně za příjem internetu. To platím 500 měsíčně u 02. Ale to bych se móc divila, kdyby to tak bylo. A platit jim za něco, co nevyužiji, se mi nechce. Ale díky za snahu.
A víte co je nejlepší? Že teď ráno, jsem schválně televizi pustila přes ten Sept top box a rovnou tu stanici Primu, která se každý večer v 18 hodin šíleně skoro hodinu seká a všechny programy do jednoho jedou na 100% bez sekání a bez šmrdlání s anténou v ďouře. Prostě vše jede jak má. Tak jak je možné, že večer to nejde a ráno ano? Já jsem to doteď nevěděla, protože přes den jsem pouze na YouTube, nebo na HBO a normální české programy zapínám až kolem 18 hodiny, protože to koukám na Prostřeno právě na Primě. A ta teda večer skoro nejde sledovat. Pořád je tam napsáno že tento program nevysílá a přitom vysílá, protože to chvílema naskočí a zase zmizí. Ale asi to teda nebude tou anténou a já už s tím šmrdlat nebudu, protože to by byl stejný problém i teď ráno a on není. Tak kdo by dokázal vyluštit tu záhadu a třeba poradit co dělat večer, abych mohla na to Prostřeno normálně koukat? Děkuji.
no co netřeba, klidně odpoj, kdyby to nejelo tak to zase připojíš, netřeba se bát, no co jde do STB nech, ze STB do TV také, ostatní netřeba, také to mohlo chytat nějaký parazit a rušit...uvidíš...
Tak se mi to podařilo vyfotit. Teda ta zásuvka je hodně blbě vidět, ale nemohu se k tomu dostat a je to ve tmě. Ale je tam vidět, že je jeden kabel se šroubem a vedle je normální konec antény. Do televize mi jde z toho STB jenom ten tlustý kabel co je na první fotce. Jinak do televize žádná jiná anténa připojená není, druhý konec je v tom STB.
No to mi totiž také nejde do hlavy. Představ si, že já už jsem ten kabel co byl na ten satelit úplně vyšroubovala. Jak z televize, tak i z té zásuvky. Šlo to jako po másle. Takže teď v té televizi není nic, kromě toho tlustého kabelu na první fotce. No a kabel od antény je jeden konec strčený v té zdi a druhý je v tom STB na to nové přijímání stanic. V televizi není nic. A jak jsem s tím hýbala, tak to pořád vypadávalo. Tak jsem dala na nové vyhledávání kanálů automatické a tam je napsáno "anténa připojena". Tak je to asi nějak propojené přes ten STB a napřed se vyhledalo jenom 18 kanálů a někrtreé tam byly dvakrát k ničemu a neměla jsem všechny "barandovy" ani "primy" a tak dál, jen asi 4 programy. Tak jsem to vypnula a začala znova a už to vyhledalo 38 kanálů, také některé dvakrát, ale mám tam konečně všechny. Teď jsem to vypnula, jsem na internetu venku na zahradě a uvidím co se bude dít večer. Ale mám obavy, že bude asi blbý ten STB, protože tam jsem šmrdlala tou anténou a také v té zdi. Kabely jsem vytáhla a vypadají v pořádku, dovnitř ale nevidím. Ale když se dotknu toho STB, tak to vypadává.
zesilovač má dosta času, pokud to jede bez něj. to by muselo minimálně kostičkovat aby se dalo uvažovat o tom že je to třeba..
No ona ta porucha, které já říkám "sekání", právě vždycky začne tím, že to jaksi začne kostičkovat, nebo jak bych to popsala, prostě se obraz roztrhá do kousků a chvíli to škube, pak se obraz rztrhaný zasekne a za pár vteřin se objeví, že "tento program nevysílá". Což je blbost, ten program vysílá, protože mi jede na druhé televizi úplně normálně. A když rukou poklepu dost silně na to STB, tak se to kdesi uvolní, nebo sepne a program se zase rozjede na tom samém kanálu. Nebo STB úplně vypnu a znova zapnu a také to zase naskočí. Ale pak se za chvíli zase opakuje ten samý problém. Já teda koupím ten koakciál, ani jsem nevěděla, že se to tak jmenuje a uvidím co bude dál. Rozhodně dám vědět.
Tak jsem si dojela koupit ten koaxiál a vyměnila ho. A myslím, že to bylo tím. Televize reaguje velmi rychle, všechny programy ihned naskočí a všechny fungují. Ještě uvidím večer, jestli to zase nebude jinak, ale momentálně to funguje. Tak všem mockrát děkuji.
Tak opravdu to bylo jen tím kabelem. Já koupila raději hned dva, protože napřed mi ho nechtěli prodat, že prý napřed musím objednat na internetu a pak si pro to k nim přijít. Koukala jsem jako puk, protože mi to nešlo do hlavy, když to mají v obchodě a jde jen o to, že by mi to připravili a já to u kasy zaplatila a šla. No ale nehádala jsem se a poděkovala a řekla, ře teda už opravdu blbnou a ať už jde celá ta vláda s těma blbejma nápadama do prdele.
Přesně takhle jsem to řekla a chtěla odejít a najednou za mnou zavolali, abych se vrátila, že mi to teda prodají hned. Slečna prostě vyběhla nahoru, vzala tam asi deset těch kabelů, abych si mohla vybrat a protože jeden stál kolem 30 korun a druhý 35, protože měl tu jednu koncovku takovou zahnutou, tak mi to přišlo blbé vzít si jenom jeden, když už pro to běžela a tak jsem si vzala oba.
Já potřebovala jen ten 1 a půl metru. Tak televize funguje jako z praku. To by člověk nevěřil, taková blbost. Ještě že jsem kvůli tomu neroztřískala to STB, když jsem do něj pořád mlátila a nekupovala tu pokojovou anténu, která by stejně nefungovala. Tak opravdu děkuji, protože jste mi ušetřili zbytečné výdaje.
@suzymon: my se přestěhoval a mám telku od UPC co je START k Internetu. Musel jsem si rozbočit signál z kuchyně ještě do pokoje. To nebyl problém. Zapojil kabely a na jedné bedně ty programy furt blbly. Jsem z oboru elektro a věř že jsem prohledal kde co. Kabely jsou typu s F konektorem a na druhé straně k TV jsem namontoval klasický konektor k TV.
Jsme tu 2 roky a asi pře 3 měsíci jsem to konečně dal dohormady. Prostě ten přímý konektor do TV nepasoval a to jsem tam vyměnil asi 3. Nakonec jsem na stranu TV dal také F konektor a na to redukci do TV a maká to jak o život.
To je moje zkušenost a jak jsem elektro tak jsem čuměl jak vůl a nechápu to doposud.Prot jsem měl v podezření i ten kabel dříve než dávat pokojovku nebo zesilovač.
nepotřebuji technika, když si to umím udělat sám..technik přišel položil na stůl modem+kabel, prohlásil máte to samoinstalaci, tady to podepište a zmizel. Přenosová technika mi nečiní potíže , studoval jsem to, dnes by mi říkali technik IT.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.