Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
dá se nějak schůdně vyměnit tato letitá zásuvka (viz. foto)?
Potřebuji k ní připojit antení kabel od TV (DVB-T).
Co jsem tak letmo vzhlédl "potřebuji koncovou zásuvku."
Jsem zmatený z toho, že většina zásuvek má v sobě 1 vstup (na kabel) a 2 výstupy, ale já mám ve staré zásuvce kabely dva i dva výstupy (TV+R).
Antenní kabel nyní v zásuvce drží velmi slabě, díky rozdílním "koncovkám". Se signálem problém není.
Vzhledově to nemusí být 100%, je to na zakrytém místě za pohovkou, jde mi spíše o funkčnost. Chtěl bych se vyhnout zasekávání do zdi.
Tak zaprvé, potřebujete zásuvku průběžnou, protože ta vyfocená má přívod a dále vývod do další zásuvky.
Není to tak, že je jeden kabel pro rádio a druhý pro TV, ale jedno je vstup a druhé výstup. O rozdělení frekvencí se už stará samotná zásuvka, tedy TV i R jde v jednom kabelu.
Za druhé už vyhoví snad jakákoliv průběžná zásuvka. výměna kus za kus by neměl být problém.
vyhoví snad jakákoliv průběžná zásuvka
Tak díky přesně takovým radilům je problém udržet funkční rozvod ve vícepatrovém domě.
Ale co, mě to přinese práci a tedy i peníze. Tak proč ne.
doplněno 30.10.14 09:24:Pokuď je tam pouze 5 pater a celkově 10 účastníků a rozvod jde od hora dolu, tak bych použil např. tuto
Pardon, omyl (zkopíroval jsem adresu z jiného panelu než jsem chtěl)
Hlavně nekupuj tu v tom odkaze.
Kolik cca pater-zásuvek má tento panelák-domek? Je to důležité pro výběr zásuvky.
zásuvku chcete vyměnit kde? STA v paneláku? rozvod za zesilovačem v rodinném domě? dejte více informací...
Průběžné zásuvky mají různý odbočovací útlum, je to proto, aby byl v celém domě stejný signál, pokud se nestrefíte a dáte tam zásuvku s jiným útlumem, tak vás sousedi asi moc rádi mít nebudou. Takže: nejprve zjistit útlum a podle toho vybrat zásuvku. Tohle není silová elektroinstalace, aby se dala použít jakákoli zásuvka, tohle je VF technika a ta se chová trochu jinak, než 230V/50Hz.
Tady se koukněte do specifikací, je to na první pohled totéž, ale liší se útlumem
doplněno 30.10.14 14:51:šmarjá, co jsem to napsal, samozřejmě že průchozí útlum, i když hodnota odbočného útlumu by se také neměla zanedbat.
A každý výrobce se rozhodl vyrábět zásuvku s jiným útlumem že. Ukažte mě dvě koncové zásuvky od jednoho výrobce s jiným útlumem . pokud se rozhodnu mít zásuvky od tanga tak mě výrobce určitě vyrobí zásuvku dle zadaného útlumu nebo? Dejte si tam jakoukoly průběžnou zásuvku pouze pozor at nezkratujete stínění s vodičem uprostřed .
Ukažte mě dvě koncové zásuvky od jednoho výrobce s jiným útlumem
co tohle je za blbost? proč byměla koncová zásuvka mít různé útlumy, když je komcová? STA se počítá s ohledem nna signál právě na koncové zásuvce. A kdo by se počítak s různými koncovými zasuvkami?
Tady ani tak nejde o odbočovací útlum, protože tunery zvládají daleko více a jsou dostatečné odolné proti silnému signálu a ani přes 100 dBuV nebývá pro ně problém. A hlavně problém by si udělal pouze majitel této zásuvky.
Důležitý parametr je průchozí útlum(který je závislý na odbočovacím). Pokuď mám velký rozvod a pár lidí z nejvyšších pater se místo zásuvek s průchozím útlumem 1dB, rozhodne dát ty nejobyčenější, které mívají útlum i 5dB, tak je problém na světě.
to ano souhlas...asi by se tazatel měl především zajímat od koho mu ten kabel přichází. zřejmě tam budou 2 stupačky po pěti účastnících, a tazatel bude hned první na dané stupačce. Tak že NESMÍ dát koncovou, ale průběžnou zásuvku. Akorát je otázka s jakým průb. útlumem...
Myslím, žeprůchozí útlum měl být co nejmenší. Ale nejlíp, když si zjistí, jakou zásuvku tam má teď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.