Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVB-T2 set-top-boxy hodnocení

Od: tvfanda* odpovědí: 17 změna:

Už delší doby hledám set-top-box pro DVB-T2. Podrobných recenzí, hodnocení nebo zkušeností od uživatelů jsem zatím moc nenašel. Nevíte náhodou, jestli někde jsou na Internetu.

Zatím jsem našel pouze toto:

ebastlirna.cz/...

ebastlirna.cz/...

na ebastlirna.cz - Fórum - "Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších"jsou další zkušenosti od uživatelů nebo spíše kutilů, ale moc toho není

něco je také na parabola.cz nebo televizníweb.cz

Předem děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

priklad1*
hodnocení

2x

Ať koupíš jakýkoliv, tak stejně za chvíli zjistíš, že jsi měl koupit jiný, "lepší".

hodnocení

1x

Testů jsou mraky a osobních hodnocení na heureka nebo zboží.cz a jiných také. Vše je to ale subjektivní o konkrétních představách jednotlivce a splnění či nesplnění jejich očekávání.

host
hodnocení

0x

Podívejte se zde na Poradnu, je zde víc podobných úvah, kde se o set top boxech psalo a zde na Poradně najdete informací tolik, že se budete divit.

Co se ale mění, je sortiment na trhu, protože některé typy jsou vypodané a na trhu jsou jiné a dražší, ostatně zdražily všechny. Například Skyworth byl ještě v listopadu v jenom obchodu za 649 a nyní je už (v době psané této odpodědi) za poradte.cz/..., což je podstatný rozdíl. Věc má takovou cenu, za jakou se dá prodat.

Časem zjistíte, že některé vlastnosti jsou podružné a jiné velmi důležité.

hodnocení

0x

Na většině e-shopů, kde se elektronikou zabývají, je recenzí dost. Jsou sice subjetivní, ale podle kladných ohlasů je možno pak posuzovat, pokud zařízení splňuje vaše požadavky.

tvfanda*
hodnocení

Mám pouze základní požadavky, stačí když ten set-top-box dokáže přijmout signál, zobrazit obraz, přehrát zvuk, nahrát pořad a zase ho přehrát, bude umět spolehlivě zobrazit EPG, teletext a titulky. Měli-by to zvládnout všechny, ale uživatelské recenze na stránkách obchodů mě nepřesvědčily, že tomo tak je, někdy to vypadá jakoby každý hodnotil jiný přístroj.

tvfanda*
hodnocení

Děkuji vám, ale já spíše hledám nějaké podrobnější hodnocení různých funkcí, alespoň těch základních a zejména, jestli ten set-top-box se nezasekává, samovolně nevypíná nebo se nechová podivně. Něco podobného jako na ebastlirna.cz, kde je to opravdu podrobné.
Na parabola.cz nebo televizniweb.cz je hodnocení také docela podrobné.

Co který settopbox dokáže je vždy uvedeno v popisu vlastností. To, co zde ale popisujete, je uvedeno v recenzích. Pokud je něco špatně, vždy to tam uživatelé popisují. Také jsem po podrobném prostudování několika modelů a jejich recenzí na e-shopech, koupil settopbox pro přítelkyni. Když už jste něco prostudoval, tak snad máte přehled.

douby*
hodnocení

0x

uživatelské recenze jakéhokoliv zboží hledejte na heureka.cz, ohledně set top boxů jich tam jsou mraky -> set-top-boxy.heureka.cz/... . U každého stb tam vidím desítky až stovky uživatelských recenzí a zkušeností, stačí na tu bublinu s číslem jen kliknout a můžete jimi listovat a vybírat.

Do heureka recenzí lidé obvykle uvádí přehledně přednosti a nedostatky odlišené zelenou a červenou barvou, velmi rychle tak můžete získat přehled o obvyklých nešvarech konkrétního produktu a jeho přednostech.

douby*

protože ale neuvádíte co od set top boxu očekáváte (někdo nízkou cenu, někdo plnohodnotnou podporu HBBTV, HDMI CEC, a tak podobně) nelze Vám radit podrobněji ...

tvfanda*
hodnocení

0x
Děkuji vám všem,
ale asi jsem se špatně vyjádřil. Hledám podrobné informace a zkušenosti k jednotlivým set-to-boxům.
Četl jsem recenze na heureka.cz dalších podobných webech, ale tyto informace jsou často protichůdné a někdy mi to připadá jakoby každý hodnotil jiný přístroj. Je docela složité se rozhodnout, ale zkusím něco koupit a uvidím.
Například:
Mascom MC720T2:
na ebastlirna.cz jsou podrobné zkušenosti od uživatele
ebastlirna.cz/...…Forums&file=viewtopic&t=91611
na heureka.cz docela protichůdné informace, na parabola.cz nebo jiných obchodech nic, na televizniweb.cz jenom zmínka
AB Cryptobox 702T:
na ebastlirna.cz jsou podrobné zkušenosti od uživatelů
ebastlirna.cz/...…Forums&file=viewtopic&t=91664
na heureka.cz nebo na jiných obchodech se většinou shodnou, na parabola.cz je docela obsáhlá recenze, ale nejsou popsány všechny funkce
Skyworth:
krátká recenze na televizniweb.cz, nějaká zmínka na ebastlirna.cz, na heureka.cz většinou dobré hodnocení, ale mě tento set-top-box ani nezaujal, například nedokáže nahrávat jeden pořad a druhá sledovat
tvfanda*
snažím se sem dát odkazy, ale nějak mi to nejde, tak ještě jednou:
Mascom MC720T2:
ebastlirna.cz/...
Ab Cryptobox 702T:
ebastlirna.cz/...
parabola.cz/...

Že jsou názory protichůdné má svou logiku. Testují se jednotlivé kusy. Mohou být i výrobní závady. Troufnu si tvrdit, že po přečtení více recenzí se vždy váhy na nějakou stranu nakloní. A pokud by to náhodou bylo vyrovnané, tak logicky takový výrobek neberu. Většinou ale bývají recenze dost jednoznačné. Jen to chce nějakou dobu hledat. Raději "měsíc sháním rozumy", než koupit šunt. To je má zkušenost.

priklad1*
hodnocení

0x

Kup si od každého jeden, vyzkoušej a sděl nám své zkušenosti.

hodnocení

0x

My jsme kupovali v Datartu, nejdříve Maxxo, nic jiného v ten den nebylo, navíc my tomu vůbec nerozumíme. Potřebovali jsme 2x, u každé televize byl u instalace nějaký problém.

Manžel byl tak vzteklý a nadával u toho, navíc jedna televize hučela, ovladač měl také nějaké "ale"..:( ...naštěstí v Datartu nedělají problém s vrácením a výměnou, takže šel další den a vyměnil za Tesly.

Ono každému vyhovuje něco jiného, takže bych spíš doporučovala koupit, vyzkoušet a případně vyměnit.

Nejhorší co můžete udělat, je "koupit, protože nic jiného neměli". To je naprosto diletantský způsob. Pokud něčemu nerozumím, tím spíše sháním informace. To, že vám to vyměnili, je jejich dobrá vůle. Kromě e-shopu (zde můžete do čtrnácti dnů vrátit bez udání důvodu), se s vámi vůbec nemusí bavit. Takže to nemůžete takto někomu radit.

ferax, buďte tak laskav a nereagujte na mě! To, že Vy nevíte, že je možné vrátit zboží zakoupené v některých prodejnách neznamená, že tomu tak není! Tak tady nepište něco, o čem nic nevíte! datart.cz/...

tvfanda*
hodnocení

0x
Znovu děkuji všem za radu.
Ve středu večer jsem potkal souseda a ten mi u sebe doma ukázal set-top-box Ab Cryptobox 702T. Ukázal mi ovládání, nahrávání a přehrávání a jak vypadá na něm teletext a EPG, tak jsem si ho koupil. Funguje tak jako je popsáno na zmíněných webech a jsem s ním velmi spokojený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB-T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]