Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší set top box DVB T2

Od: suzymon® odpovědí: 117 změna:

Dobrý den. už sedím od půl osmé od rána u počítače a poctivěpročítám všechny otázky, ktzeré byly na toto téma založeny. A čím víc čtu, tím méně vím, co si mám vlastně koupit. Nehledě na pročítání všelijakých recenzí i od jiných lidí. Zpočátku jsem si myslela, že si koupím prostě nějakou "krabku" do tisícovky, abych mohla čučet na telku, až to všechno vypnou a zjistila jsem, že ono to je daleko složitější.

Můj případ: 2 televize, obě značka LG, obě mají DDMI vstup i scart vstup. Mám dva androidy, které mi umožňují mít na obou televizích internet. Jeden je Evolveo a druhý Beelink. Oba fungují perfektně. Dále mám USB nahrávač My Pasport Ultra, do kterého si stahuji filmy na "Ulož to" a pak se na ně koukám v televizi.

Takže já nic nahrávat z televize určitě nebudu.

Tak prosím, jestli by mi někdo mohl poradit nějaký konkrétní normální Set top box, který by se nepřehříval, který by nesekal obraz a který by mi umožnil sledovat normálně a bez problémů obyčejné běžné programy? Žádné předplacené nepoužívám a používat nebudu, nahrávat také nebudu. A nějaké další změny ve vysílání, že budeme muset přijímat televizní signál třeba z Marsu, se doufám nedožiji *smich*.

Všem velmi děkuji za odpověď. Já jsem ji za 3 hodiny čtení všech možných rad a názorů nenašla, protože technickým výrazům nerozumím.

117 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Ahoj Suzy, vyzkouěel jsem tenhle, je docerla chytrej, má docela pohodovej ovladač a nestojí majlant. Už jich mám na triku koupenejch asi osm, domů, rodina, chajda, kámoši...
Nevnucuju, jen popřemejšlej... ;)

eva.cz/...

Nejlepší set top box DVB T2
hodnocení

Ahoj Hope, díky. Líbí se mi. Vypadá to, že má vše co mít má. *palec*

Na první stránce návodu je zmínka o IPTV ale v další textu návodu se už tato možnost neopakuje.

Máte ho, takže možná poradíte... Je tam možnost vložit a editovat playlist IPTV nebo ne? Suzymon ráda kouká na francouzské televize, takže ji to bude určtě taky zajímat.

Pokud by tam ta možnost nebyla, tak ten vstup pro kabel internetu bude víceméně k prdu. Nebo je tam možnost nastavit síťový zdroj titulků třeba pro neslyšící?

hodnocení

A ještě bych se teda zeptala. Někdo zde napsal, že na ty dvě televize mohu mít jenom jednu tu krabku, že ta zvládne obě televize. Ale to bych asi musela mít zase nějakou rozbočku a musel by to propojit někdo, kdo to umí. Dříve jsem to tak měla kvůli těm francouzským pořadům a to museli přijet nastavit odborníci a vím, že k tomu bylo potřeba plno kabelů. Tak jestli by pro mne nebylo jednodužší raději koupit dvě krabky s jednoduchým nastavením, než nějaké složité propojování, které já sama určitě nezvládnu.

hodnocení

Totak, tak konečně ses ozval. Já už jsem se obávala, že jsi zase v nemocnici. Já jsem teď četla ten dlouhatánský návod na připojení tohoto přístroje. Teda moc všemu nerozumím a asi to sama nezvládnu. Jen bych se Tě zeptala. To, na co se ptáš Hopa, to se týká televizních francouzských stanic? Jestli ano, tak to by mi ani nevadilo, jestli tam ta možnost nebude. Pamatuješ jak jsi mi poradil je najít přes ty moje krabky, ty multimedální stanice? Tak to krásně fungovalo a asi za půl roku se to všechno zase vypnulo. Tak už asi bezplatně nemůžu sledovat vůbec nic. Já jsem si teď zvykla vyhledávat filmy, nebo jiné už natočené programy přes YouTube. Je to sice omezené, nemohu sledovat žádný program živě, ale když není jiná možnost, tak jsem se s tím smířila.

hop®
Na dvě TV by teorericky stačila jedna krabka, pokud by fungoval jakýsi HDMI nebo SCART rozbočovač, a zcela jistě by nebylo možné sledovat na každé bedně jiný program (protože volba přijímaného programu se provádí na STB). Ale to je jen teorie, neověřená a dost nepravděpodovná.
hodnocení

To bych určitě nesledovala 2 programy najednou. Ale prostě odejdu z jednoho pokoje do druhého. A rozhodně nechci něco přenášet a zapojovat. Jenom chci zmáčknout ovladač a potřebuji, aby tam bylo to co potřebuji hned. ;) Proto to mám všechno dvakrát, i když by mi stačil třeba zrovna ten "android" neboli multifunkční stanice jenom jedna, protože ji klidně mohu vytáhnout ze zásuvky a z televize a připojit k té druhé televizi. Ale nechce se mi to přenášet, tak mám dva. To jsem zvědavá, jak se z toho všeho nakonec vymotám. Ale určitě dám vědět.

hop®
V tomhle případě by mohla jakási "rozdvojka" fungovat. Ale jak už jsem říkal, přepínání programů je na té důležité krabičce pomocí dálkového ovladače. Dejme tomu, že bys měla tu krabičku v jednom pokoji a kdybys sledovala telebednu v druhém pokoji, musela bys běhat přepínat program do prvního pokoje.
Já (také) nejsem žádný boháč, ale toto řešení je tak na howno, že to nepovažuju za řešení...
hodnocení

Tak to ne, to by se mi také nechtělo. Prostě musím koupit dvě krabky. Díky.

rv*
hodnocení

2x

Dnešní elektroniku dělá hlavně software, který je uvnitř. A když koupím dnes stejnou krabičku jako včera, tak už nemusí být softwarově stejná a může se chovat jinak. Proto STB2 objednávám z Číny, kde při možnosti překvapení alespoň ušetřím.

Takže nějakou dobu mám krabičku, která vypadá takto: aliexpress.com/...

A na cestě překvapení aliexpress.com/...

priklad1*

Cena pěkná. Oba na hraně DPH. Ten první má "sklad" ČR aniž by byla zvýšená cena. Nevím jak to dělají. Pravděpodobně se to vyhne celnici.

U mne se překvapení konalo. DVB T2 neuměl H265. Brzo objednáno. Půjde do polska

hodnocení

rv, už mám oba v košíku, ale nevím který je pro mé potřeby lepší. Tu druhou krabku, kterou ještě nemáte, za 18$ koupili i dva Češi a jsou spokojení. Dokonce tam jeden píše, že návod je v i češtině. Problém je, že u nás to vypnou v listopadu a do té doby mi to asi nedojde, tak budu muset koupit alespoň jednu tu krabku u nás. A pořád nevím kterou. Potřebuji pouze kvůli tomu vypnutí signálu.

priklad1*

U prvního je 6x ČR u druhého Feedback nevidím. Ten druhý má IR vstup takže krabička může být pěkně schovaná

hodnocení

No já jsem klikla na jiného prodejce, byl asi o dolar dražší, než v tom Vašem odkaze. Tak tam jsem viděla ty dva Čechy. A ten první odkaz, tak tam jsou na výběr dva a jeden je se scart zásuvkou, tak ten asi ne.

rv*

Já jsem dával přednost těm, které nabízejí síťové služby. Protože mám na síťovém disku všechno možné, tak aby bylo možno si v LAN přehrávat to, co je k dispozici. Samozřejmě bych dal přednost nějakému androidu nabízejícímu i dvbt2, ale tam jsem zatím nespokojen, nefunguje to dobře a integrace je špatná - zase je to věc software, ale i když jsem měl android s tunerem, tak výsledek byl neuspokojivý.

hodnocení

Tak už jsem se dočetla, že musím mít krabku, která umí H 265 HEVC, když je tam H264, tak je obrazovka černá, žádný obraz. A to jsem se dočetla v tom popisu těch karbiček. ;) Ale pořád nevím jestli mám objednat to připojení na AV, nebo na Scart. A zajímavé je, že do Čech to z Čech poslat nelze. Pouze z Číny, nebo ze Španělska. A když jsem si to hodila do košíku s odesláním z ČR, tak se také o hodně změnila cena a místo 20 $ to bylo 36$ a navíc se tam objevilo, že z této adresy nelze objednat. pak jsem se dole v jejich popisu dočetla, že moje směrovací číslo musí začínat určitým číslem a pokud nezačíná, tak to odesílají pouze z Číny. Tak jsem klikla na odeslat z Číny a cena skočila zase na těch 20$. Což je teda zajímavé.

hodnocení

Tak už jsem to myslím pochopila. Mohu objednat to AV připojení, protože jde o ty 3 barevné kabely a ty se musí strčit vzadu do telky. Nebo se použije ten kabel scart, který je ale už asi zastaralý, i když ho tam mám také. Prozkoumala jsem vzadu své televize a zjistila, že tam je 5 různě barevných dírek. Takže jednoduše připojím barvu do barvy ty přiložené kabely. A objednám si teda to AV připojení.

hodnocení

2x

Nějak nerozumím tomuto:

2 televize, obě značka LG, ... (co je s dvěma televizory?)

Mám dva androidy, které mi umožňují mít na obou televizích internet. Jeden je Evolveo a druhý Beelink.

hodnocení

Ernie, já zase nerozumím, čemu nerozumíte Vy. Mám dvě telky, každou samozřejmě jinde a vypnou vysílání. Androidy mám kvůli internetu, ale ty androidy nemají vliv na příjem obyčejného signálu. Tak už rozumíte?

Může mi tady někdo, kdokoli, vysvětlit, co jsou to ty dva androidy, které umožňují mít na obou televizích internet?

Možná na mě leze stařecká demence už.

hodnocení

Tak tady je ten Evolveo. Asi mne chcete nachytat na tom slovu "android". Ale já jsem si to nevymyslela, tak to popisují. Druhý je z Číny a pracuje na stejném systému. Ten vypadá takto a i ti Číňani mu říkají "android". Já nemám ten samý model, protože už ho mám dlouho a oni dělají pořád nové a nové. Ale mám tuto značku a vizuelně vypadá stejně. A teď zase já doufám, jestli mi popravdě napíšete, jak jste svou otázku myslel. Snad mi nechcete namluvit, že tohle neznáte, když jste určitě mladší a víte toho mnohem víc než já.

Já jsem to nemyslel nijak. Pro mě je android operační systém (a robot) takže jsem opravdu jen mohl tušit, že jde o přístroj s tímto systémem, ale jaký, to mi zůstalo utajeno. Měla jste specifikovat, že máte dvě multimediální centra a ne androidy. To je stejné, jako bych na otázku jaké mám auto odpověděl, že červené...

hodnocení

Ernie, já mám pocit, že místo abyste se pokusil mi nějak pomoci, tak mi chcete dokázat, jak jsem hloupá. To mne mrzí, protože tohle já vím, že jsem v těchto záležitostech dost hloupá. Proto se tady také ptám a snažím se co nejlépe vysvětlit to co mám doma k dispozici a co potřebuji. Vy se mne snažíte nachytat na nějakých výrazech, které já nevymyslela a pouze opakuji to co čtu, protože si myslím, že se tady všichni v těch termínech vyznají stokrát víc než já a budou vědět o čem mluvím. Vy mne chcete zahnat do kouta a to od Vás není hezké. Ale když Vám to nějak zlepší sebevědomí, tak si poslužte.

Jinak ty "androidy" neslouží k pozemnímu příjmu (anténou na střeše, okně, pokojovou). Potřebujete set top box, jak máte odkazy výše. Jen bych je koupil v českým eshopu, aby šly při problémech vrátit bez důvodu. Někdy je se settopboxy problém a blbnou, i ty dražší. Takže krabku do 1000 a vyzkoušet...

Ale tak jsem to NEMYSLEL, jen jsem nevěděl opravdu, co myslíte...

hodnocení

No vidíte. Když chcete, tak rozumíte. Nejsem mladice a nejsem kluk, nevím, že se tomu říká multimediální centra. Já si přečetla že to je nějaký android, který dělá z hloupé telky chytrou. A pro mne bylo snadné si to zapamatovat. A vsadím se, že i Vy jste věděl o čem mluvím. Nicméně Vám děkuji, že jste mi vysvětlil, že budu potřebovat ty krabky, že to ty multimediální centra nevyřeší.

set
Když si přečtete parametry toho Evolveo z odkazu, tak to vypadá, že je schopen přijímat T2. Ověřte si to v Datartu,ať máte jistotu a zbytečně nenakupujte nové krabčky.
hodnocení

Set, děkuji. Byla bych ráda. Ta čínská to určitě umět nebude, ale ta z Datartu možná ano. Zeptám se na to. To bych ušetřila za jednu krabku. :)

suzy, ani se ptát nemusíte. set mele nesmysly. H.265/HEVC v popisu neznamená, že přístroj má tuner DVB-T2, což by tam uvedeno být muselo.

hodnocení

Díky Ernie. Nakonec ono je to pro mne lepší, protože já bych to asi ani neuměla nastavit a využívat. Právě z těch důvodů nepoužívám na těch multimediálních stanicích (androidech) ani to Kodi. Nevím jak na to. A proto si raději stahuji filmy přes "Ulož to" do té mé krabky. To umím, přes FR je to rychlé a vyhovuje mi to. Ten internet využívám hlavně kvůli francouzsky mluvících filmů, nebo když se dívám na "Topserialy.to" Já zase až tak náročná nejsem. Jen chci uchovat nynější kvalitu obrazu, protože tu mám velmi pěknou. Kvůli tomu se mi nechce kupovat nové televize, když tyhle jsou v pořádku a zatím jsem neměla žádné poruchy, ani jiné problémy.

set
@suzymon, za info v Datartu nic nedáte, možná budete překvapená, že ani "ernie" všechno neví :) a co se týče antény bude se muset pro příjem T2 asi seřídit, abyste měla hezký obraz jako dosud.

Nikdo neví všechno, ale stačí umět číst. Můžeš nám sdělit, kam se do toho evolvea strká terestrická nebo jiná anténa? Ptát se v datartu je jako ptát se na stejnou věc na lampárně nádraží. Podobná pravděpodobnost úspěchu. evolveo.com/...

hodnocení

2x

Ono záleží i na příjmu signálu - odstínění jiných signálů - takže dobrou anténu.

Koupil jsem tuto a OK. Má u sebe i kabel snad 20m - který jsem ale nepoužil.

STB jsem kupoval EMOS 180 - ale to bylo spíš "zdarma"než koupené.. Kdybych kupoval, vezmu si už typ emos190 televizniweb.cz/...

EMOS má velmi jednoduché ladění, obraz mi připadá ok. Verze 180 nemá jeden ovladač i pro TV, verze 190 prý už jedním ovladačem zvládá i TV.

hodnocení

Já mám anténu dobrou. Programy se mi nesekají a obraz mám krásný. Tu měnit nemusím. Díky za doporučení té krabky. Kouknu se na zblízka.

set
hodnocení

2x
A budete vůbec potřebovat Stb, když máte androida s internetem?
doplněno 26.10.19 19:03: Takové "krabicky s androidem" se totiž prodávají i aktuálně jako STB s přidanou hodnotou internetu, kde je příjem signálu T2 vyřešen, ledaže máte něco jinėho.
hodnocení

Myslíte? A víte že to může tak být. Jen nevím jak bych to zjistila. Já mám tenhle, tak mi možná někdo řekne, jak to bych to pak měla nastavit a jestli to půjde. Internet mám v televizi bez problémů.

hodnocení

Já pořád čekám, až se ozve rádce Totak. Ten ví přesně co mám doma, už jsme spolu řešili právě ty androidy a on mi velmi dobře poradil. Asi je někde v čudu na výletě. Tak počkám. Určitě se ozve.

hodnocení

2x

@suzymon

Vy si to moc komplikujete,čím víc recenzí přečtete tím víc se v tom budete plácat.

V dnešní době vrácení zboží do 14-ti dnu, je pomalu jedno jaký koupíte...nebude vám vyhovovat, tak ho vrátíte zpět do obchodu a koupíte si jiný.

Ale aby řeč nestála,teď sem se díval na jeden STB

DI-WAY PRO-2020

di-way.cz/...

Kdybych si dneska kupoval nový STB tak bych bral tento, už kvůli tomu že jedním ovladačem máte možnost ovládat jak STB tak TV

A cena taky není k zahození*palec*

hodnocení

Juraja, to máte naprostou pravdu. Ale ten je na připojení scart, prý je tohle připojení horší kvality. Ale píšu jenom to, co jsem se někde dočetla.

Ó nikoli, má HDMI a SCART.

A ten káblík HDMI má dokonce v balení. Takže není třeba přikupovat.

hodnocení

Aha, no on už je večer a já mám večer zpomalené vnímání ;). Kouknu se na ten zázrak zítra ráno.

priklad1*
hodnocení

2x

Lepší si něco přečíst tady. Taky záleží zda ctít u STB Hbbtv

televizniweb.cz/...

priklad1*

TV s tunerem DVB T2 které umí Hbbtv a neumí H265 toto údajně půjde i nadále, byť nebude obraz.

Bohužel LG 42 LB550V-ZA Hbbtv neumí. To umí vyšší modely řady LB. Snad od 630

hodnocení

Příklad, ta Tvoje odpověď je sice dobrá, ale já stejně nic nerozumím. Přečetla jsem si co tam píší, ale jelikož se tam mluví v ve zkratkách jako "Hbdd - Dvbvb" a tak dál, vůbec nic mi to neříká. Nerozumím tomu. A kupovat nějakou krabku za 4 tisíce, nebo 2 a pak zjistit, že to nebude fungovat, tak to už asi fakt raději koupím nové televize. Já žádné velké přístroje nepotřebuji. Jednu 80 cm a jednu 100 cm a jsem v pohodě. Jenom mi je líto vyhodit dvě televize, které jsou naprosto v pořádku a nakonec asi už ani nebudu potřebovat ty multimediální stanice, přes které mám v televizích ten internet. Takže vyhodím do "popelnice" kolem 15 tisíc.

A pořád se tady mluví o čereveném tlačítku. Tak já ani nevím k čemu to je. Dodnes jsem ho nepotřebovala.

priklad1*

HbbTV (zkratka z anglického Hybrid broadcast broadband) kombinuje klasické televizní vysílání s širokopásmovým internetem. Cílem služby je sjednocení výrobců a jejich interaktivních služeb tak, aby zákazník nemusel při nákupu řešit, která z nich mu bude fungovat a kterou službu daná značka nepodporuje.

Aby bylo možné Hbb TV přijímat, potřebujete buď set-top box s podporou HbbTV nebo televizor s podporou této technologie. Rozdíl mezi HbbTV a SMART televizí je následující – "chytré" televize sice můžete připojit k internetu, neznamená to však automatickou podporu Hbb TV. Chytré televize totiž většinou disponují pouze jednoúčelovými aplikacemi vyvinutými pouze pro konkrétní značku.

Službou Hbbtv snad začala ČT. Jejich obsah Hbbtv je prakticky shodný, jako když v těch dvou chytrých krabičkách nainstaluji aplikaci iVysílání České televize. Dnes již tuto službu zavedli skoro všechny televizní stanice, včetně Šlágru. Většinou archivy vysílaných pořadů a mnoho dalších informací. Hbbtv již byla vybavena TV LG 42 LB 630 bohužel 42 LB 550 ne. Údajně když TV disponuje tunerem DVB T2 měla Hbbtv, ale neuměla nutné H265 které je nutné k příjmu vysílání, tak Hbbtv bude funkční i nadále. Toto Hbbtv se při příjmu TV vysílání právě spouští červeným tlačítkem. Dnes již jsou funkcí Hbbtv snad vybaveny všechny nové Smart TV.

Bohužel set top boxy pouze velice sporadicky. Nejlevnější již neprodávaný Alma IHD další docela levný je Humax. Na stránkách televizniweb.cz se jistě najde jeho recenze.

To co umí Smart TV to skoro na 100% náhradím tou chytrou krabičkou Android boxem. Ovšem Hbbtv NE.

hodnocení

Příklad, mockrát děkuji. Takto vysvětlené, jsem mnohem lépe pochopila. Já jsem mezi tím hledala nové tlevize a našla jsem v rychlosti tuhle a myslím si, že kdybych ji koupila a do ní připojila tu mou krabku "android", tak mám vlastně vyřešeno. V televizi bych měla internet a také to nové vysílání a nepotřebovala bych už kupovat STB. ještě budu hledat druhou televizi, tu potřebuji 110 cm. Já jsem zvyklá na značku LG a jsem moc spokojená, ale kdybys třeba věděl o nějaké lepší, tak mi prosím napiš. A díky za snahu a čas.

hodnocení

Nebo tuhle a ta už je dokonce i chytrá. Ale doporučují nějaký "skylink", ale asi to nebudu potřebovat. Je to nějaká karta a nevím k čemu by mi byla dobrá. Dodnes jsem ji nepotřebovala, jako to červené tlačítko, to mi prozatím také vůbec nechybělo.

priklad1*

Vybraná TV není Smart. Připojením Android boxu sice získám skoro možnosti Smart TV, ale v žádném případě nebudu mít Hbbtv. Už ale umí H265 takže nepotřebuji set top box.

Myslím tuto 32LM550BPLB

Ta od JVC má vše. Pokud jsem něco ikdy neviděla, tak možná nevím o co přicházím.

priklad1*

Co se týče Skylinku. Skylink provozuje archiv TV odvysílaných pořadů až jeden týden zpět. A online vysílání. Televize od JVC to umí. Umí to i ty Android boxy. Je to aplikace Skylink Live TV CZ. Přístup se nechá zakoupit. Je i druhá možnost. Pokud je někdo ze známých kdo přijímá satelitní vysílání od Skylinku a byl by ochotný sdělit číslo karty a heslo, tak se takto přes internet mohou připojit až 4 další posluchači. Jeho by to vůbec nezatížilo, ani neohrozilo. Co přijímá on to lze 4x mít přes internet. Pokud by si platil programy navíc, tak by je měli i další čtyři. A bylo by to zadarmo, případně nějaká dohoda.

hodnocení

Aha, tak to ten skylink ani nepotřebuji. Tyhle služby jsem zatím nepostrádala. Když mi unikne nějaký pořad, tak otevřu YouTube a najdu to celé tam. Ale to se mi stává málokdy, že bych po něčem tak moc toužila. ;) A iVysílání mám z té mé krabky také. Ale někdy tam je i napsáno, že už to nevysílají, že to opakují určitý počet dní a pak už ne. Nebo to bylo možná i Primy, už ani nevím. Já jenom lituji, že neumím využívat tu aplikaci Kodi v těch mých krabičkách. To by bylo pro mne určitě užitečnější, ale neumím to nastavit.

priklad1*

Kodi využívá to co se na internetu najde. Jen to je pěkné ucelené. Možnosti domácí sítě. Ivysilani je jen archiv ČT. V Hbbtv mají archivy i ostatní televizní stanice. Pokud to je v ivysilani jen několik dnů, tak to proto že vypršely autorská práva. Po čase se mohou obnovit. Byl to třeba Vinnetou. Bohužel třeba i Stardance má autorská práva, byť to není cizí pořad. Co se týče Skylinku a té cizí karty, tak by se nechalo sledovat co má dotyčný zaplaceno. Třeba HBO.

A pokud se do Kodi nainstaluje příslušný repositor tak dnes je již všechno placené. Stránky befun.cz a tv.sosac.tv to byly spousty filmů. Myslím, že už jde online pouze Ulozto. Není potřeba stahovat.

priklad1*
hodnocení

0x

Kdo moc vybírá přebere. Otázka je co je to za LG. Zda už Smart. Řada LA i LB Smart s DVB T2 ale neumí H265. Pouze některé modely LB po Update.

Sice nevím proč dva Android boxy. Asi každá TV jinde. Co se týče Ulozto stahovat a posléze koukat je ztráta času. Nechá se sledovat On line a to zrovna nemyslím KODI které je jistě v Android boxech předinstalované

hodnocení

nerozumím tomu, že neumí H265 a nevím co je model LB po Update. To přesně ten důvod, proč se tady ptám, protože když všude čtu tyto výrazy, tak mi to nic neříká a nevím k čemu to já musím mít, nebo nemusím mít. Smart samozřejmě nemám, to bych se nemusela na nic ptát, protože by ty televize stačily pouze nastavit a bylo by to.

A věřte mi, já ani nevybírám, já se totiž v těch všelijakých informacích jenom úplně ztrácím. Je mi 71 let, tak tomu prostě moc nerozumím.

priklad1*

Když přiletěl ten čáp, touz jsem chodil do školy. Co je LB. Každá TV má své typové číslo a u LG třeba začíná LA LB atd.

hodnocení

A k čemu potřebujete vědět to typové číslo. Ale OK. Jedna je LG 32 LN 5400 a druhá je LG 42 LB550V-ZA

Já vím, že to nejsou televize "smart". Historce o čápovi nerozumím rovněž. Asi to, že jste osmdesátiletý. No to jste dobrý, že se v tom vyznáte, ale já jsem ženská a tyhle znalosti nemám. Ale umím zase jiné věci, to byste možná koukal. :)

priklad1*

Tak třeba ta LB500 má tuner DVB T2 ale nepomůže ani aktualizace Firmware. To funguje až od čísla LB600

jabraka*
hodnocení

0x

Suzy:

Připravuje se sice přechod na DVB-T2 ,ale to se týká příjmu televizního programu z pozemních vysílačů.Internetu se to vůbec netýká.Také příjmu signálu z kabelových sítí,nebo společných TV anten v bytových domeh.(Tam musí správce nechat anténu upravit.)Už několik let se prodávají ploché televizory,označené "DVBT2-HEVC nebo H265".U těchto televizorů není STB nutný.

I když bude společná televizní anténa upravena příslušnými vložkami, nebude možné signál ve standardu DVB-T2 přijímat, pokud televizor nebo STB nebude tento standard podporovat.

hodnocení

Ach jo, já věděla, že ani když to hodně vysvělím, tak tomu nikdo neporozumí. jedna televize, je v jednom pokoji, druhá v druhém. Dva androidy proto, že chci mít na obou televizích internet, aniž bych musela ty krabky přenášet z pokoje do pokoje a strkat z jedné telky do druhé. Což by samozřejmě šlo, ale mně se nechce. Kodi samozřejmě je u každého toho androidu, ale já jsem zvyklá prostě stahovat filmy z Ulož to. Ty setoboxy potřebuji dva, protože mám dvě televize. Možná bych mohla také jeden přenášet a zapojovat pokaždé jinde, ale tyto obštrukce mne nebaví. Chci to mít u každé televize napevno. Smart televize nemám, protože to bych přece nepotřebovala ty androidy kvůli internetu, teda kvůli tomu, abych z hloupých televizorů udělala chytré. Nyní ovšem potřebuji setoboxy, protože přece v listopadu vypnou vysílání. Všechno co dělám a mám k dispozici jsem popisovala právě proto, abyste věděli, co od toho setoboxu potřebuji a co ne. Nebudu stahovat filmy a dívat se přitom na jiný program, ani žádné jiné vymoženosti nepotřebuji, protože to už mám a funguje to. A oni právě prodávají i setoboxy, které mají nějaké zvláštní přidané funkce, které však já nebudu využívat. obě televize mají dva vstupy HDMI, v jednom už je ten android a druhý mám volný. Obě televize mají i smart vstup, ale to už je prý zastaralé. Tak jsem doufala, že mi někdo napíše značku a typ toho obyčejného, ale přece jen kvalitního set top boxu, abych se mohla normálně dívat na obyčejné programy. Hudbu v televizi neposlouchám, ani radio.

A samozřejmě mi jde pouze a jenom o ten přechod vysílání. Internet mám a stahování také. To jsem napsala proto, abyste věděli co od toho septoboxu potřebuji a co nepotřebuji.

Ještě jste neodpověděla na otázku, z jakého zdroje přijímáte signál. Individuální anténa, společná anténa, satelit, kabel nebo internet. Bez toho se neposuneme dál.

hodnocení

Z individuální antény. Je natočená na Prahu, bydlím v Poděbradech. Potřebuji DVB T2

Vy asi čekáte odpověď typu - kupte si ten a ten set-top-box. Nevím, jestli si někdo na podobnou odpověď troufne. Já jsem v tomto týdnu sousedům instaloval dva levnější STB. První byl Strong SRT 8211, druhý Tesla TE-310. Instalace obou proběhla bez problémů. Strong má pomalejší reakci na přepnutí kanálů, někteří užvatelé uvádějí, že se někdy zahřívá. Já jsem to však nezpozoroval. Tesla chodí dobře, mají pravdu ti, kteří uvádějí, že návod je psán velmi malým písmem. To je zatím jediný, ale nevýznamný problém. K výběru Vám může pomoci i tato tabulka: televizniweb.cz/...

hodnocení

Bruno, teď jste to "trefil na hlavičku". Ano, přesně to jsem očekávala. Že mi někdo napíše konkrétní přístroj. A i kdyby to pak fungovalo nějak jinak, tak já bych to určitě nepoznala. Akorát jsem právě četla o tom zahřívání, pomalém naskakování programů a ještě jiné nevýhody. Tak už jsem z toho byla celá zmatená. A já nepatřím k lidem, kteří by pak přišli sem a začali někomu vyčítat, že dostal špatnou radu.:)

hodnocení

Tabulka mi teda nepomohla ani trochu. Vůbec nevím co bych měla porovnávat. Problém tady je, že všichni rádci, i když se snaží, tak tazatele soudí podle sebe. Ale uvědomujete si, že kdybych měla Vaše znalosti, tak bych se tady nemusela na nic vyptávat?

Když tady je otázka třeba na nějaký mixér, nebo robot, tak klidně odpovím a řeknu i značku, kterou mám doma a kolikrát je ten robot mnohem dražší, než tahle "pitomá krabka". Tak nechápu, proč jsou obavy někomu napsat co má doma a s čím je on spokojený.

jabraka*

I když je mi v podstatě vše jasné a pro invalidní sestru už mám STB už připraven i s propojovacím USB kabelem,není mi jasné to,zda mohu set top box nainstalovat ihned,jestli je už dnes DVT2 signál k dispozici všude.A zda uživatel nebude muset ještě chvíli počkat.

JABRAKA

Každý set top box umí krom DVB T2 i DVB T. Používám ALMA 2800 a ZIRCON FREE cena se pohybuje cca 700kč/kus.

Bližší informace u tří typů máte v přílohách. Pokud mají TV HDMI vstupy kupte si 2x kabel HDMI nebo 2x SCART, pokud budete potřebovat více informací rád na Vaše dotazy odpovím.

Omlouvá se nepodařilo se mi přílohy odeslat ale doufám že si typy sama dohledáte na netu.

host
hodnocení

0x

suzymon: také vybírám a stále hledám a nevím, který vybrat. Buď prostě něco vzít a pak už se nezajímat, jestli jsou některé lepší, nebo se stále ptát, porovnávat a hledat ani ne tak ideál, ale něco, co bude dobře fungovat a pak něco koupit a věřit, že to bude dobré.

Navíc jsem narazil na diskuzi, jak se bude používat set top box, když na DVB T2 půjdou vysílače české televizi (ČT1, ČT2, ČT24, ČT sport,ČT ART a Déčko) a ostatní vysílač (Nova, Prima, Barrandov, Šlágr, atd..) ještě půjdou po staru na DVB T. To se bude muset opět vypnout nový set top box a přepnout zpět na starý? Nebo se musí koupit alespoň kvůli přechodné době set top box který umí jak DVB T, (H.264), tak i DVB T2 (H.265)?

Chtělo by to nějakého moudrého rádce, který by to rozseknul jako v klasickém filmu na velké lodi, kdy po šíleném váhání a strachu střihl jeden z dvou drátků a pak ohlásil ostatním "stříhejte modrý! ... už jsem zase šampión...". Snad do vypnutí DVB T někdo doporučí ten nejvhodnější set top box, aby se už nemuselo dlouho bádat a hledat.

V průběhu doby, kdy poběží souběžně vysílání na standardu DVB-T i DVB-T2 nebudete muset používat dva settopboxy. Ten nový zvládne obojí. Dnes se na internetu objevil nový přehled settoboxů včetně jejich hodnocení. digitalnitelevize.cz/...

hodnocení

Host, já také vlastně ještě nic neobjednala. 27 listopadu to ale má skončit, tak do té doby něco mít musím. Vůbec nechápu, proč to tak komplikují. Asi chtějí, aby lidi vyhodili televize i když fungují a koupili si nové. je mi z té jejich podivné komerční politiky šoufl. Nevím proč některé programy mají jít na to H265 hevc a jiné na H 264... nebo asi chtějí, aby si všichni objednali ten příjem všech progrmů přes ty operátory, jako je třeba 02 a platili. Je to čím dál horší. Já si pamatuji dobu, kdy stačila společná anténa v paneláku u maminky a měla jsem nejenom všechny programy naše, ale dokonce i programy z Francie úplně bez problémů a bez žádné přídavné krabice. Stačil na to jeden šikovný kluk, který mi to nastavil ani ne za půl hoďky. A oni tomu co je dnes, říkají pokrok. *sok*Nechápu to jako pokrok, ale vnímám to jako vydírání. Už nevědí, jak z lidí dostávat čím dál víc peněz.

Ale Suzy, nemusíte se tak zlobit. Nikdo nechce, aby lidé vyhazovali své televizory. Ten kdo má televizor, který nezvládá DVB-T2, může si zvolit satelit, kabel nebo internet. A kdo nechce nic z toho, zakoupí si za cca 600 Kč settobox. A není to záležitost jen našeho státu. O přechod na nový standard rozhodl Evropský parlament a týká se to všech členských zemí. V polovině příštího roku se už v žádném kraji naší republiky nebude vysílat ve standardu DVB-T, takže veškeré vysílání bude komprimováno pouze v kodeku H265/HEVC. Vysílání v H264 a v H265 půjde souběžně jen několik měsíců. Za rok či dva si ani nevzpomenete, že s přechodem na nový standard byly nějaké problémy. A upřímně - Vy jste přijímala vysílání franzouzských stanic prostřednictvím společné antény? Tomu nevěřím.

hodnocení

Věřte mi. Nemohu to dokázat. Ale kdybyste mne znal, tak byste věděl, že já nekecám. Bylo to v době, kdy jsem sem jezdila ještě jenom na dovolenou. Tak asi před více než 18 lety, protože už 15 let tady žiji natrvalo. Bylo to v Poděbradech v paneláku a opravdu mi to nastavil kamarád mého syna. Měla jsem asi 6 hlavních Francouzských programů. Pak, když jsem se sem přestěhovala natrvalo, tak jsem to měla tady také, ale už jsem musela mít na to specielní krabku a satylit na střeše, ten tam mám doteď. Ale už asi tři-čtyři roky nemám nic, protože všechny programy jsou zablokované. Ale něco přece jenom mohu najít na YouTube.

priklad1*
hodnocení

0x
priklad1*

Nezavrhoval bych Hbbtv. Aspoň něco. Za chvíli skončí Uložto

seznamzpravy.cz/...

hodnocení

Ano, i o tomto vím. Já jsem na "topserialy.to" také chodila, ale stejně tam bylo dost málo seriálů přeložených do češtiny. Teda z těch, které mne zajímaly. A jelikož u televize pořád něco dělám a nečučím na obrazovku v jednom kuse, tak mi nevyhovují ani titulky. A anglicky zase až tak dobře neumím, abych všemu rozuměla, to bych u toho musela právě sedět, abych měla současně se slovem, i obrazový vjem. Já jsem se teď dohodla s synem, že mi přijde nainstalovat to HB vysílání. On si to platí a má to na 4 telky a na jednu televizi mu ještě zbylo. No a jestli zruší i "Ulož to", tak mám holt smůlu, ale smířím se s tím a najdu si nějakou náhražku. Nakonec mám ve svém úložišti velkou zásobu seriálů a filmů, které mám ráda a klidně je mohu vidět opakovaně. Já už jsem si včera na Alze objednala dva STB, ale ty teda nemají červené tlačítko. Ale zase si ho lidi hodně chválili. Dala jsem za oba 1.350 korun i s poštovným, tak pak napíši, jak jsem spokojená. Přijde to možná už zítra. Tak napřed vyzkouším tohle a kdyby mi opravdu něco hodně chybělo, nebo bych se cítila nějak moc omezená, tak koupím nové televize a bude to.

priklad1*

Jaké HB. Asi je řeč o Live Skylink. Tak to opravdu zvládnou oba Android boxy. Mohou být 4 instalace.

hodnocení

Jde o tohle: Ten Live Skyling neznám. Ale kouknu na to, jestli to je něco lepšího.

priklad1*

"On si to platí, má to na 4 telky" Pokud má satelit tak se jedná o Skylink Live. Jistě že i jiný poskytovatel může umožnit až 4 instalace na jeden účet.

host

suzymon: píšete, že už máte STB vybraný a objednaný, dokonce píšete dva kousky. Jaký typ jste po důkladném hodnocení, doporučeních a konzultacch zvolila?

Starší televize bez DVB-T2 se nemusí vyhodit, pokud mají vstupy HDMI, dají se použít jako výborné velké monitory pro počítač, nebo jako velký monitor k notebooku, takže je možná někdo rád za dobrou cenu koupí (nebo si je vezme zadarmo ze sběrného dvora, budou jich tam celé hromady).

hodnocení

Příklad1, ale on myslím satelit nemá a i já ho mám odpojený. Přijímám signál přes anténu. To už jsem tady psala. A já Vám poslala před chvílí odkaz o co se jedná a když jsem se dívala, tak ten Live Skyling je něco jiného, než to HBO GO a půjde to připojit přes toho "androida". už jsem se dívala, ale on mi tam musí dát svou adresu a své heslo.

priklad1*

To se mám opakovat po několikáté. Vůbec nemusí satelit poslouchat. Stačí kdo má od Skylinku kartu za kterou pochopitelně platí. Když znám číslo karty a heslo, tak až 4 posluchači přes internet mohou poslouchat co se poslouchá přes satelit a navíc archiv týden zpátky.

Jako je HBO GO tak toho je mnoho. Něco i v Kodi. Vše placené, ale ceny jsou různé. Mít správný satelit tak to jde i jinak. Znalci vědí. To už se musí vybírat a myslet ne vše. Zrovna tak STB.

hodnocení

Priklad, tak se omlouvám, že se musíte opakovat. Já mluvím jiným jazykem než Vy a tomu Vašemu já evidentně také nerozumím. Vy jste technicky zdatný a rozumíte tomu, já ne. Ale už to mám relativně vyřešené. To co potřebuji jsem si objednala a věřím, že mi to bude vyhovovat. Každý máme jiné nároky. Já jsem zřejmě nenáročná, jen jsem potřebovala vědět, co si vzhledem ke stávajícím přijímačům co mám doma, mám koupit za STB, abych měla obraz i zvuk, až to vypnou.

priklad1*

Asi moc nenáročná ne, když u každé TV je Android box, takže naprosto nezávislá na programech pozemního TV vysílání. Chce to možnosti tě techniky využít beze zbytku. Takže Hbbtv, Skylink Live je alternativa HBO GO a Kodi. Jenže Kodi je jen centrum. Možnost DLNA a nakonec přes něj se může pouštět jak Uložto, tak HBO GO i ten Skylink Live. Ovšem nejžádanější je Strem Cinema

milantulenko.eu/...

Tady. Jako Uložto, ale placené

webshare.cz/...

hodnocení

Přiklad1, tak díky, kouknu na to Kodi, je tam návod jak nainstalovat. To by mohlo být pro mne zajímavé. Jestli to ovšem zvládnu. Já už mám jeden placený "stahovací" program. Je to Hellspy, ale tam nemají takový výběr, jako na Ulož to. Tak tam chodím hodně málo.

hodnocení

Pro Host, je to tenhle, já jsem ho sem napřed ani nechtěla dávat, protože ho ještě nemám a nevím jak to bude fungovat a bála jsem se, že mi ho tady sepsují, že jsem udělala blbost a nechci mít nervy, možná zbytečně. Ale když se ptáte, tak jsem ho sem teda dala. Normálně snad přijde do Alza boxu zítra a syn mi ho přiveze a nainstaluje. Teda jestli všechno půjde podle mého plánu...;)

set
Četla jste taky recenze pod tím vybraným STB? Uživatelé nehýří zrovna chválou *nevi*, ale možná ti nadšení se neozvali, tak potom napište po instalování jak jste spokojena.
hodnocení

Právě že jsem četla recenze, které byly včera na Alze. Dnes už ten samý STB na Alze není, včera tam byly ještě 4, nebo pět. Já koupila dva a dneska už tam není žádný. A právě tento byl označený jako Top a 100% spokojenosti. Ono je to možná také o tom, co od toho někteří lidé očekávají. Třeba si stěžují, že tam není červené tlačítko *zmateny*. Jenomže to je tam jasně uvedené v parametrech, že tuto možnost ten STB nemá. Tak potom si nebudu stěžovat, že ho nemá. Víte, ono je to s těma recenzema hodně zavádějící. To bych pořád ještě hledala, protože žádný STB není podle lidí dokonalý. A ten samý, co 20 lidí chválí, tak dalších 10 ho bude hanět. Já mám naštěstí takovou povahu, že se třeba dlouho rozhoduji a opravdu všude pátrám, ale když už se rozhodnu, tak pak už nad tím přestanu dumat. Stejně jsem už rozhodla. Já určitě napíšu jak to dopadlo a napíšu pravdu. A když to bude nějaký šmejd, tak jsem rozhodnutá koupit nové televize. Do žádného jiného STB už bych nešla.

host

suzymon: vámi vybraný STB je jeden z těch, na který také myslím a mám ho v užším výběru. Navíc je jako malé překvapení v balení také HDMI kabel, takže se nemusí kupovat zvlášť. Pěkně velké přehledné dálkové ovládání, můj jiný favorit na STB má sice samá nej, ale malé dálkové ovládání a dalších pár nevýhod, ale nakonec všechny fungují a dělají, co mají. Podle recenzí jste vybrala dobře. To, že je momentálně v prodejně vyprodaný svědčí o oblíbenosti i u dalších zákazníků.

Můj další typ, doporučený dvěma prodavači nezávisle na sobě je Thompson THT712, což je také Strong ale v jiném kabátku, s češtinou a hlavně s vlastnostmi, které jsou zapotřebí pro normální použití ke starší televizi.

Pomalejší nabíhání po zapnutí je prý asi patnáct až dvacet sekund, ale my pamatujeme ještě pomalejší zahřívání starých elektronkových televizí, takže pár sekund čekání nevadí.

hodnocení

Tak hlásím, že STB je nainstalován. Je to strašně jednoduché, trvalo to asi 5 minut, možná ani to ne. Přístroj si sám vyhledal všechny kanály bez problémů. Obraz je velmi pěkný a zvuk také. Krabka je malá, tak nepřekáží. Když se přístroj vypne ukazuje čas. Přepínání na ty mé krabky s internetem jde jedním kliknutím. Takže za mne spokojenost.

hodnocení

A ještě tam byl zdarma HDMI kabel. A to nabíhání opravdu trvá asi 5 vteřin, není to okamžitě, ale co je 5 vteřin v lidském životě...;)

host

suzymon a další přispěvatelé do diskuze: díky za celou věcnou poučnou diskuzi a výsledek, je to inspirující pro všechny tápající, kteří hledáme vhodný set top box a do vypnutí zbývá jen pár dnů.

Kdybych mohl, dal bych vám celou hrst bodů. *placni*

hodnocení

A ještě dodám jednu informaci. Přístroj se po dvou hodinách ohřál na 34 stupňů. Změřila jsem digitálním kuchyňským teploměrem, který měří přesně. Ale dovnitř jsem ho nestrkala :-D, položila jsem na krabku. Teplota vystoupala na 35 a přeskaovala pak z 34 na 35 stupňů, takže to bude asi správná teplota. Když na něj položím ruku, je teplý, ale nepozoruji nějaké extrémní přehřívání. Navíc má nahoře mřížku, aby mohl větrat, tak tohle podle mnebude také žádný velký problém.

set
Jde hlavně o to, aby to ideálně fungovalo i po vypnutí T1 - za pár dní jestě potvrďte, díky *slunce*
host

suzymon: díky z údaje o teplotě, původní strong 8211 prý dost hřál, váš skyworth je zřejmě v kovovém krytu a dobře odvádí teplo, které je normální.

hodnocení

Set a proč by to nemělo fungovat, když už teď je to nastavené a funguje to. To myslíte, že nebude fungovat to DVB T2? Ale vždyť snad právě proto si ty STB lidé kupují *co*. Já jsem si myslela, že když už to mám nastavené, tak až to vypnou, už to ani nepoznám, že se to automaticky přesune samo. *zmateny*

set
Optimálně by to mělo fungovat jak doufáte, ale zatím ještě přijímáte původní signál a až po vypnutí se ukáže kvalita nového příjmu. Taky doufám jako mnozí další na "lámání chleba" :)
hodnocení

Dočetla jsem se, že by to neměl být problém, když má STB zabudovaný H.265/HEVC, což tento má. No uvidíme.

Sete nešiřte paniku. V současné době Suzymon na novém settopboxu určitě naladila jak DVB-T, tak DVB-T2. Příslušný multiplex bude nějakou dobu vysílán souběžně v obou standardech, ovšem každý na jiném kanálu. Jestliže se dívá na vysílání DVB-T2 (což předpokládám) a DVB-T bude ke konci měsíce vypnuto, tak se nic nestane, uživatel to ani nepozná, pouze na kanálech ve standardu DVB-T nebude žádný signál, DVB-T2 půjde dál beze změny.

set
Bruno, nepřeháněj s panikou, nic nešířím, to by rádi jen panikáři, co jsou tzv.za vodou a schválně používají slovo panika *bum* např.u T2 zatím vypadává signál..
hodnocení

Bruno a jak to teda poznám, že se už dívám na tu dvojku? Já to normálním pohledem nepoznám. Mně prostě všechny programy jdou, tak jsem nezkoumala co to je za příjem. A to bych asi potřebovala zjistit do deseti dnů, abych jim to mohla eventuelně vrátit bez udání důvodů. Děkuji.

Vy máte jiný televizor, než já (mám Panasonic), tak nevím jestli vám poradím. Když přepnu např. z ČT1 na ČT2, tak se na chvíli v levém horním rohu objeví ČT 2 a DVB-T nebo DVB-T2. Anebo - stisknu menu, pak ladění, pak stav signálu, tak tam je uvedeno na jakém kanálu je právě sledovaný program vysílán. Jestliže přijímáte signál z Cukráku, tak DVB-T jde na 53. kanálu, DVB-T2 na 26 kanálu. Můžete se podívat i na tuto tabulku: digitalnitelevize.cz/...

hodnocení

Děkuji, já mám ten Cukrák, takže u mne to vypnou za pár dní. Právě jsem si vytiskla návod použití, ten tam teda nebyl. jenom takové schéma jak zapojit do sítě atd. Jinak nic. Tak to jdu zkoumat. Já jsem někde četla, že nějaké programy právě nebudou fungovat, mám dojem že Prima a ještě nějaké, že to jsou soukromé kanály. Ale zase jinde jsem četla, že právě kvůli tomu musí být to "hevc 265", jinak bude obrazovka černá a půjde jenom zvuk. Tak právě kvůli tomu jsem tehle koupila, že to "hevc 265" má.

hodnocení

Tak to asi bude stejné jak píšete. Programy mám dvakrát a jedna řada je označená T2 a ta druhá nic. A u ČT 1 a ČT 2 je ještě nahoře HD. Budu zkoumat dál. Teď už s tím návodem.

hodnocení

Tak akorát u některých programů je obraz zmenšený a nevím jak ho roztáhnout. *plac*

Sousedka si koupila settopbox Strong a také - papírový návod celkem k ničemu, musel jsem na internetu najít a vytisknout návod k použití. V DVB-T2 budou postupně vysílat všechny celostátní stanice. Stanice jsou sdruženy do balíčků - multiplexů. Např. v multiplexu č.1 (zkráceně) MUX1) je všech 6 stanic České televize. Obsah dalších MUXů najdete zde: cs.wikipedia.org/...

Termíny vypínání DVB-T jsou stanoveny podle regionů a podle jednotlivých MUXů (pro Cukrák vizte můj předchozí příspěvek). Hlavní stanice jsou zařazeny do MUXu 1 - 4, jak to bude s dalšímu MUXy, není ještě zcela jasné.

hodnocení

No já ho tam neměla vůbec, ale našla jsem ho vytiskla. Tak už jsem prozkoumala funkce ovládače a zjistila, že prostě některé asi staré filmy, nejdou v HD kvalitě roztáhnout. Ale to mi nijak nevadí. Uvidím, jestli bude obraz zmenšený i při vysílání normálního programu. Ta Vaše tabulka je fajn, budu studovat. Ale podle všeho mám všechny programy T2 už nainstalované. Mně to začíná od jedničky. Ale nemám to ještě srovnané. Tak mi to začíná Novou. Podle mne, až to vypnou, tak zmizí ty ostatní programy, co se nainstalovaly také a jsou pouze v tom starém režimu. To ostatně brzy zjistím. Jestli mi to zmizí všechno a nebudu to umět dát do provozu, tak jsem rozhodnutá koupit už nové televize. No a tyhle dva STB holt oželím. V životě jsem přišla o mnohem víc, než o pár stovek, tak na to kašlu a žíly mi to netrhá. ;)

hodnocení

Tak je to tak. Když film skončil obraz se normálně roztáhl přes celou obrazovku. Takže žádný problém.

Všechno určitě nezmizí, postupně budou ubývat programy v DVB-T, programy v novém standardu zcela jistě zůstanou, toho se nebojte. Až se naučíte, jak si programy seřadit, tak si na začátek dejte ty s T2, ať je nemusíte stále přesouvat.

set
Zkuste si pustit tu veřejnoprávní 1/T2 aspoň 15min., nebo jiný dvojí prog./T2. Jestli máte soukromou dobrou anténu, neměl by signál vypadávat, u nás máme společnou anténu a všem se signál přerušuje, bude potřeba seřídit.
hodnocení

Set měla jsem to puštěné celý den, právě na té ČT 1 a chvíli na ČT 2 a opravdu mi ani na vteřinu nic nevypadlo. A bylo to na na příjmu DVB T2, to je u každého programu jasně vidět. U některých stanic je navíc to HB hned za logem. Všechny programy mám nainstalované samozřejmě dvakrát, protože zatím jede i stará verze, ale já se na na tu starou verzi už dívat nemusím. Až se to bude postupně vypínat, tak mi budou z přijímače automaticky mizet. Ale to už mne asi nebude zajímat. Rozhodně dám vědět po 27 listopadu co se děje. protože já mám anténu nasměrovanou na ten Cukrák, tak některé programy stoprocentně zmizí. Ale co jsem koukala na sílu signálu na příjmu DVB T2, to se vždy na chvíli ukáže dole pod obrazem u každého kanálu, tak je tam skoro vždy 100%.

hodnocení

Já ani nepřesouvám, mně je to celkem jedno, že zrovna na prvním místě nemám ČT 1. Jde o zvyk. A mám tam všechny programy po sobě s tím označením T2 a jsou úplně všechny, žádný nechybí.

Ale ještě jsem chtěla hlásit, že před chvílí mi instaloval syn do toho mého "androidu", co mám na internet to "HBO GO" s těmi seriály a právě sleduji v českém jazyce osmou řadu "Hra o trůny". Nádherný obraz a v češtině a bez problémů. A když chci, tak to mám na obou televizích, protože jenom přenesu krabku, ve které je to nainstalované. Takže já jsem nadšená...*ua*

hodnocení

Jo a signál mi teda u žádného programu prozatím nevypadával. To mluvím o tom STB Skyworth, co jsem ráno nainstalovala. Ale já mám svou anténu, ne společnou a je v pořádku.

Nejlepší set top box DVB T2 #2

host
hodnocení

0x

suzymon píše o tom, že seznam stanic není setříděný podle vašeho zvyku, V návodu v kapitole 7.2.1.2 přesun kanálů v seznamu je psané, že číslování a pořadí je dané nějakým systémem a další změna pořadí není možná. Ale v dalším odstavci se zase píše, že po resetu do továrního nastavení se dá zvolená stanice přesunout na první místo...

Totéž při přesunu do Oblíbených prý už se v seznamu pořadí měnit nemá.

Jde seznam upravit podle vlastního přání, nebo je to natrvdo dané?

Máte někdo jinou zkušenost, nebo zkušenost se STB kde to jde bez problémů?

U známých jsem instaloval Strong a Teslu, u obou šly přesouvat programy bez problémů. Oblíbené jsem neřešil, u 40 programů to nemá větší význam; programy více využívané jsme jen dali nahoru.

hodnocení

Ale já jsem se je ani nepokoušela třídit a ladit za sebou, protože je mi to jedno. Jestli mám TV1 na desátém, nebo na prvním místě, mi vůbec nevadí. Tak jsem se o to ani nepokoušela. Schválně to zkusím, až na to budu mít náladu a napíši, ale podle mne to problém nebude. V návodu je na strábce 14 podrobně popsáno, jak se to má dělat a tak to jít musí. Naopak tam je varování že se NEMÁ přístroj resetovat do továrního naladění, protože všechna nastavení a uložení kanálů které bylo dříve naladěné, bude TRVALE SMAZÁNO a je tam doslova napsáno :používejte tuto funkci s ROZMYSLEM. navíc je tam napsáno, že třídění kanálů v hlavním seznamu není možné, pokud je vybrám region ITÁLIE, ale jinak to možné je. Tak já se v tom moc hrabat nebudu, protože tohle považuji za prkotinu a je mi to opravdu jedno. Jak už jsem psala, jde o zvyk. Za pár dní si to ani nebudu uvědomovat, protože předtím jsem stejně měla za sebou jenom jedničku a dvojku a pak jak mi to padlo pod ruku.

fotrik*
hodnocení

0x

Používám SENCOR 520T. Přepíná mi programy zpráv - nejdřív se dívám v18.55 na Přímou, pak se to v 19 přepne na ČT a v 19.30 na Novu. Na druhém si stahuji do USB dobré filmy. Jsou ve formě .ts, což mi vyhovuje na převod do formátu .avi, nebo MPEG, nebo dalších vhodných, vystrihání reklamy a někdy k promítnutí v TV. Set top boxy mám tedy 2, není to žádný přepych, jeden stoji 560 Kč a jsou úplně postačující. Nechci říct ze jsou fantastické abych nepopudil odborníky.

honzazm
hodnocení

0x

Myslím že tolik času věnovat práci (a vydělávat) jako tady meditacím o STB, tak jste si mohla koupit ten nejdražší. Propstě kupte dva různé, a pak poznáte sama který je lepší a který horší, a zatím vám budou fungovat a účel plnit oba. Jak se říká - přebíral až přebral. Takhle jsem kdysi vybíral a přebíral jsem mezi lednicemi. A v jednom obchodu mi padla do oka úplně jiná, o které jsem ani nevěděl, koupil - a k plné spokojenosti slouží bez poruch už 21. rok.

hodnocení

A Vy milý český Honzo, nereagujte do otázky, ve které se neumíte ani orientovat, natož dobře odpovědět. Kdyby totiž ano, tak byste musel vědět, že já už jsem si dááávno koupila STB se kterými jsem velmi spokojená a už dávno je úspěšně používám. Tak si laskavě nechte ty připomínky od cesty. Nebo si přesedněte na židli, asi si sedíte na vedení...

A o mé výdělky se nestarejte, já jsem v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]