Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapínající se data

Od: janroupa odpovědí: 14 změna:
Dobrý den. Mám dotaz ohledně dat. Data se mi občas sami aktivují. Příjde mi esemeska že za připojení k internetu mi bude účtováno 29 Kč a odebere mi to kredit a přitom sem data nezapl. Chtěl bych vědět co s tím mám dělat?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zablokuje je u operátora na pořád
doplněno 09.08.18 16:56: Pro vás bude nejlepší zastavit se na pobočce operátora. Jiného bych se zeptal, jestli ví přesnou značku telefonu a nebo ho navedl v internetové samoobsluze.
janroupa
hodnocení

A jak to mám udělat?

Já data zapínám jen když je potřebuji, když je zablokuje operátor, nemůžete je pak vůbec použít. Kontrolovat si je mohu na Moje O2. Tam si také můžu kontrolovat vše, co se týká mého telefonu.

janroupa
hodnocení

A kde si je tam kontrolujte?

Když se přihlásíte na Moje O2, tak to tam snadno najdete.

vernon
hodnocení

0x
Data jsi zapl, ani o tom nevíš...
U opérátora to jde zablokovat.
janroupa
09.08.18 15:47
hodnocení

A jak

hodnocení

0x

Zablokujte si přímo v telefonu data z tel. sítě. Ponechte jen Wifi a telefon se vám pak bude připojovat jen k Wifi sítím a tam je to buď zdarma nebo placené přes heslo. A bez hesla se nepřipojíte.

janroupa
hodnocení

Jak to mám udělat?
nox®

Jestli nevíte jak, zkuste tam zavolat a požádat o zablokování. Jinak by stálo za to podívat se na aplikace, jestli se nevloudila nějaká pochybná, která odesílá data bez Vašeho vědomí, případně zkusit nějakou monitorovací aplikaci.

ladinpraha*
hodnocení

0x

poradte.cz/...

doplněno 09.08.18 18:38:

A já myslel, že jsem to napsal česky a jasně. Prostě jméno internet upravím na neplatné, třeba intern.

" ... jdu do nastavení internetu a tam je někde název poskytovatele. Standardně je tam vyplněno v políčku internet. Umažu dvě písmena a dám OK. Pak můžu mít mobilní data zapnutá a internet se nepřipojí."

janroupa
hodnocení

A jak to můžu zakázat?
olinl
V případě, že jste u O2(bývalého EUROTELU) tak na telefonu vyťukat *11 (hvězdička a dvě jedničky) a zmačknout zelené tlačítko pro zahájení volání. Vyčkejte až vám automat nabídne hovor s pracovníkem/operátorem a pokud se operátor zeptá co potřebujete, řekněte AKTIVOVAT BLOKOVÁNÍ AUTOMATICKÉHO PŘIPOJENÍ K INTERNETU V ČESKÉ REPUBLICE-zkrátka vypnout automatické nevyžádané připojování telefonu k internetu. Pokud jste u T-MOBILE, vytočte 4603 a zelené tlačítko na zahájení volání. Opět: chtějte blokovat nevyžádané automatické připojování k internetu vašeho telefonu. U Vodafonu nevím. Je to jeden z PODRAZŮ na lidi, kteří moc nerozumí moderní technice od dvou telefonních společností.. Teď vidím že máte O2-takže *11

hodnocení

0x

Máte v telefonu nastaveno, že pokud jste mimo síť WiFi, tak se vám aktivuje zapnutí dat. Zakažte tuto funkci v nastavení připojení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]