Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alternativní napájení staré AKU vrtačky

Od: kaktus123* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer

Mám už dost starou AKU vrtačku které odešla baterie, byla i dost levná není se čemu divit.

Jelikož má slušný výkon sama o sobě je poměrně kvalitní tak mě napadlo jí napájet nějak alternativně a hlavně levně než kupovat jinou. Vím že si jí můžu předělat na napájení ze sítě ale v místě kde jí chci používat není el.síť.

Máte nějaké dobré nápady které nevýjdou draho?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Před časem jsem tu řešil. Jakékoli napájení. Marně.

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Nějaké úpravy baterií, by asi byl problém, ale řešení by mohlo být pomocí trafa a usměrňovače. Bohužel ale, se tím z bateriové vrtačky stane síťová. Já jen, že ji nechcete zahodit. Dalo by to trochu práce, ale mohlo by to chodit.

hodnocení

0x

Jako osvědčené řešení se jeví repase akupacku. Je na to i dost firem, mě se osvědčil Battex, dělali nám už desítky packů, všechny fungují líp než originální

battex.cz/...

hodnocení

0x

Podle tvého zadání to vypadá, že si musíš k té vrtačce dokoupit kliku.

Síť nemáš, baterii kupovat nechceš, takže musíš napsat aspoň jaké napětí měla stará baterie akučky a jaké další moř´žnosti napájení máš.

Já bych třeba použil starší autobaterii, pokud je napájení akučky 12V. Nebo můžeš natáhnout silné kabely od baterie z auta.

Trafo ani spínaný zdroj to neřeší, protože nedají takový proud, jaký akučka zrovna potřebuje. A pokud bys koupil vhodné trafo na maximální proud, tak bude stát více než nová značková akučka.

kaktus123*
hodnocení

Je na 18V, a na zahradě mám k dispozici jenom elektrocentrálu a tu se mi nechce jen kvůli 10 minutám zapínat, to bych si rovnou vzal el. vrtačku.

Tak tomu nerozumím, máte elektrocentrálu a místo použití normální vrtačky tady vymýšlíte ptákoviny. To je "síla".

kaktus123*
hodnocení

Jelikož je centrála tak dobře zamčená že její odemčení trvá dejme tomu i více jak 10 min tak se mi nechce kvůli chvilce vrtání jí vytahovat. Vytahuju jen při opravdu nutných situacích, čarpání vody, lednice při oslavě atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]