Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Po dlouhodobých problémech s mým dotykáčem uvažuji nad přechodem na mojí bývalou starou zlatou Nokii jelikož mi stačí a ten dotkáč jsem stejně používal jen k volání.
Problém je asi v tom že až to u mě uvidí někdo ze spolužáků tak budu obětí posměchu a já nevím čeho všeho ještě.
Co si o tom myslíte? A znáte někoho ve věku 16 let co by takový mobil měl? Alespoň budu v klidu že nejsem sám
Stydím se, že žiju v takovém světě. Lidi jsou hloupí a zlí, ale moc proti tomu neudělám... Znám několik dětí, ale spíše dospělých, co nemají dotykáč. Dokonce několik dětí v okolí mého syna nemá telefon žádný !
Třeba můj synovec si svůj první telefon koupil "za své" naspořené peníze. Šetřil 3 roky a koupil si ho ve 14ti letech... samozřejmě po souhlasu od rodičů. Dnes má 16 let a koupil si motorku - za naspořené peníze a na brigádách vydělané.
Proč by mu to jeho rodiče nedovolili... když si vydělal a snaží se šetřit?
A co vy, Luku?
Jak jsem si to tak přečetl, vzpomněl jsem si na svého syna, který v 11ti letech přišel s brekem k dárku od Mikuláše. Dostal nové kolečkové brusle. Bylo to sice hezký a toužil po nich..., ale "když oni kluci ve třídě dostali od Mikuláše ájpoda a já jen blbý brusle" !
Věk tazatele 16 se mi nezdá - připadne mi mentálně na synových 11
Naopak, dotaz mi připadá velmi vyspělý. Tazatel si uvědomuje, že mu dotykáč nevyhovuje a že se vrátí ke starému mobilu a ptá se nás, jak tomu posměchu předejít.
No má to takové ty pubertální dilemata.. být in nebo být spokojený... - přečetl jsem si dotaz opakovaně a vlastně vám musím dát za pravdu.
@pletiplot - Společenské postavení je v pubertě důležité
No právě - a lze ho získat i tak, že individuum se nebude pohybovat v amorfní skupině individuí ostatních, ale bude z ní nějak vybočovat. Ovšem za předpokladu, že je dostatečně silná osobnost, která se smečkou nenechá rozsápat či vyobcovat.
Na volání jsou klasické mobily praktičtější než smartphony (větší výdrž baterie, rychlejší odezva, rychlá vytáčení zmáčknutím tlačítka, nižší cena - menší riziko krádeže, lépe sednou do ruky, atd.). Navíc pokud máš už takový mobil, který můžeš využít, bylo by od tebe hloupé kupovat nový smarphone. Bylo by to také neekologické.
Buďte v klidu..
Jsem sice podstatně starší ročník než Vy...a ano, mám "chytrý dotykáč".
Jenže pro účely sportu, jízdy na kole..atd, mám v šuplíčku jeden starý a dobrý telefon Nokia 6300. A já se za něj rozhodně nestydím.., naopak.
Mobil si snad vybíráte pro sebe..a ne proto, aby vyhovoval okolí..
Jo, ale taky nejsi v kolektivu puberťáků a nedospělých jedinců, kteří mají potřebu se povyšovat a smát se odlišnostem.
To jistě nejsem, ale každý jedinec (byť mladý) by měl mít určitou hrdost a také psychickou odolnost. To se přece netýká jen mobilů..Ani poměrně bohatý člověk nemůže mít každou "top" věc která je na trhu..Ano, koupí si dobré lyže, protože rád provozuje sjezd.., ale běžky si koupí z bazaru, protože na ně jde 1x za rok s rodinou..Přece si nekoupím letadlo jen proto, že ho má soused. Svět se opravdu zbláznil.
Sežeň si starou Nokia 3310 a bude in a k tomu originál.
Když se do ní dá nová, lehčí baterie, bude vypadat stejně, bude umět to samé, ale bude lehčí a déle vydrží nabitá. Stará Nokia je nejen legenda, ale i funkční telefon bez zbytečných moderních číčurek. Telefonuje, umí SMS, a pár dalších užitečních maličkostí. Stačí to.
@luk2002 - až to u mě uvidí někdo ze spolužáků tak budu obětí posměchu a já nevím čeho všeho ještě
Navrhuju několik možností - líbí se mi retro styl; dala mi ho babička (teta, prastrýc) a byla by smutná, že ho nepoužívám; je to památka či odkaz po XY; dotykáč je pro mě škoda, říká maminka; vyspělou techniku špatně ovládám; vyhrál jsem ho za vyplněnou křížovku...
Obraťte to tak, aby je případný posměch přestal bavit.
Sice mi není 16 let, ale stále používám N 3330 a nemohu ji nic vytknout! V šetsnácti letech, jsem měl jiné starosti, než nějaký mobil!
Já jsem nechtěl na tohle vůbec reagovat, ale když vidím ty snahy o pomoc, které jsou podle mého naprosto k ničemu. Proč ze sebe dělat blbce?
Kdo se směje ať se směje, s takovýma se nebav, jsou pod tvojí úrovní. Nikomu nemusíš nic zdůvodňovat. A hlavně, jsi originál, všichni mají podobné telefony a taky k ničemu.
Luku, já bych se styděla veřejně prezentovat takový názor, jaký jste tu předvedl. Ten není mentálně na úrovni šestnácti- ani jedenáctiletého chlapce, ale na úrovni snad kolem 5 let. Chcete mobil na volání a SMSky. Máte mobil na volání a SMSky. Já tu nevidím nic k řešení. (Posměch? To je přece problém těch posměváčků.)
ivzez: Chápu váš dospelý pohled, ale tohle v 16 nefunguje. Společenské postavení je v pubertě důležité, boj o postavení je zakotven hluboko v nás ještě z pravěku. V dospělosti to většinu lidí pustí, ale v té pubertě nás prostě hormony nutí mít společenské postavení v kolektivu - původně kvůli páření, což už dnes tolik neplatí, ale je to pořád v nás.
@Pletiplot, já sice chápu, že jde o jinou generaci. Ale i u ní snad platí, že by se člověk měl stydět za to ce (ne)udělal, a ne za to, co (ne)má. Ani v pubertě by společenské postavení nemělo záviset na tom, co kdo (ne)má.
jeste nedavno sem mel klasicky stary mobil a jaka to byla parada nabijet jednou za 5 dnu, ted mam dotykac ktery prd vydrzi a stejne ho mam prepnuty do "blbeho" rezimu kde funguje jen volani,sms, budik, kalkulacka
to co si mysleli ostatni kdyz sem mel stary mobil mi je tak nejak putna, i kdyz je fakt ze ve skole to bude jine
Důvodem malé výdrže smartphonů není velká klidová spotřeba, ale relativně velké nároky výkonného HW při zátěži - L1020 při prohlížení webu na 3G vydrží 4-5 hodin, při minimálním používání (pouze občasné volání a SMS - bez WiFi, 4G a GPS a bez spuštěných aplikací) však zvládne klidně 3 dny. Jenže málokdo je schopný si koupit smartphone a pak ho téměř nepoužívat...
Mně je divné, že píšete, že Vám je 16 let. Nokie totiž byla dávno předtím, než jste byl Vy na světě. Tak jak dlouho jste ji asi zrovna Vy mohl používat? Snad ne od narození. Píšete "starou zlatou Nokii". Takto se nebude vyjadřovat kluk, kterému je 16 let. Se vší úctou...
Proč by nemohl používat mobil starší než on sám? Ještě donedávna jsem jezdil na takovém kole a to je mi hodně přes 30.
Nojo, ale Vy s tím problém evidentně nemáte a klidně budete jezdit na kole které používal Váš děda. Jenomže tazatel problém má. Stydí se za obyčejný mobil. A stejně si myslím, že to byla otázka jen tak vymyšlená pro zábavu. Všimněte si, kolikrát reagoval na odpovědi. Jen jednou a to na tu mou, protože ho asi nějak "nadzvedla".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.