Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj sen, poradíte?

Od: luky15* odpovědí: 18 změna:

Ahoj

Už včera jsem tu psal že jsem se dozvěděl o možnosti získání průkazu a létání malým letadlem už od 16 ale ten je fakt drahý a nejsou na to finance, tak mě napdalo udělat si o něco levnější kurz alespoň na kluzák a v budoucnu na pravé letadlo.

Problém je v tom že mi to rodiče asi fakt nedovolí, zaplatil bych si to klidně sám. Chodil bych na brigády a rodičům bych to splatil do poslední koruny, i ze stálého zaměstnání v budoucnu. Při členství v aeroklubu bych to měl i se slevou.

Létání je můj velký sen a když je tu ta možnost od 16 tak mám šílený nutkání do toho jít. Ten kdo nezažil let a ten pocit tak asi nepochopí ;)

Jsou tu ale jen ti rodiče co mi prakticky od mala všechny sny překazily. Není s nima řeč, pomalu je řešila i sociálka tak si to asi umíte představit.

Nemýt prarodiče tak nevím kde bych dnes byl, hodně mi pomohli ve všech nesnázích s rodiči

Moc o tom sním, jen tak si poletovat.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Tak počkej do 18 let. Vydělat si na to můžeš kdykoliv. Neboj se snít a neboj se sny si plnit. Kdy jindy než v tomto životě. Už druhou šanci mít nebudeš. Ale taky měj rozum. Je to drahá věc, těžká a to nejen časově. Ne vždy jdou sny splnit ale říká se že nic není nemožné. Držím ti palce.

A nevím co studuješ, ale možná by to chtělo i školu zaměřenou právě na tvé sny.

luky15*
hodnocení

Táta mě chtěl dát na leteckou školu ale to jen proto že je daleko a chtěl se mě zbavit, né že by mi něco chtěl plnit...

Tam už jsou samozřejmně kurzy zdarma

Panebože - proč toho nevyužijete? Nebo pro splnění snu ještě potřebujete, aby vám otec "něco chtěl plnit"?

luky15*
hodnocení

Já na tu školu zkrátka nemám talent, je to celkem škola náročná. Hned bych tam šel

Nemáte talent na náročnou školu, myslíte? A jak se pak chcete dostat "v budoucnu na pravé letadlo"?

luky15*
hodnocení

Jelikož je takzvaný ultralight-ultralehké letadlo opravdu jednoduché na naučení a na tento kurz není třeba žádného vzdělání tak se tam dostat mohu, škola neškola. Pořádají se i ace kde si starší 16 let letadlo(i větší) mohou zkusit pod dohledem instruktora zkusit řídit. Ta akce se jmenuje pilotem na zkoušku, urči tě si to najďěte jestli nevěříte. Budu to mít snad k narozkám :)

hodnocení

1x

Když to je tvůj sen, jdi za ním.

Záleží kam vy jsi se chtěl až dostat. Pokud ti stačí větroň, nebo malý letadlo, je to jistě časem splnitelný. Pokud by jsi chtěl až na levou sedačku Boeingu nebo Airbusu, čeká tě hodně dlouhá a drahá cesta. Ovšem není nesplnitelná. Dokázalo to už nespočet pilotů před tebou, tak není důvod, aby jsi to nedokázal taky.

Začít můžeš už teď. Aerodynamiku se můžeš učit třeba na modelech letadel. Nemusí být RC řízený, základy si osvojíš i na obyčejným házedle. Pokud jsou tvé sny větší, začni se ještě naplno učit angličtinu. Bez ní se u dopraváku nehneš.

luky15*
hodnocení

Já vím hodně o chování vzduchu. Vliv teploty, terénu...

Takže o aerodynamice a o podobných věcech vím docela dost.

A stačilo by mi i malý letadlo :)

xy

taky jsem měla sen o létání - miluju letadla od dětství :) a když za studentských let peníze nebyly, tak jsem se přihlásila aspoň na teoretickou část výcviku pilota kluzáku. Prostě ta škola - meteorologie, letecký předpis, komunikace, přístroje ..

Mohls bys začít aspoň tím.

fakt mě to bavilo, a užívala jsem si to, jen jsem si připada divně ve dvaceti mezi samými 15 letými hochy:))

teoretická část nebyla drahá a ty zkoušky stejně musí pilot mít .

iz*
hodnocení

0x

Je úžasné, že pomáháš prarodičům s mytím, ale uniká mi, jak mytí prarodičů souvisí s tvými sny. Uniká mi i jak tvé sny souvisí (nebo co míníš obratem "pomalu je řešila sociálka"?) se sociálkou.

Co kdybys zkusil jít "cestou menšího odporu"? Míním zlepšit školní výsledky (čeština by zasloužila přidat) tak, aby ses bez problému dostal na střední školu (třeba tu leteckou!), která ti pomůže k vysněnému oboru.

Napadají mne další otázky: Myslíš, že je to jenom otázka financí? Nemohou o tebe mít rodiče strach? V takovém případě by pomohlo si o letectví něco nastudovat a přesvědčit je rozumnými argumenty.

luky15*
hodnocení

Jo omlouvám se moc za chybu, stane se. Školní výsledky mám opravdu výborné, přecejn je učňák lehoučký.

Já o letectví vím své, že už je větší pravděpodobnost že se zabiju cestou na letiště atd. Ale nějak jim to vysvětlit je nadlidský úkol. Oni všechno soudí podle sebe ani nic o tom neví. I lidi tak mamka soudí, podle prvního pohledu a dojmu.

iz*

To bude chtít trpělivost a zkoušet to znovu a znovu. Všem rodičům (až na pár výjimek) jde o prospěch dětí, málokteří "jdou" poroti přání svých dětí.

Když máš dobré školní výsledky, měl bys podle mne zkusit tu leteckou školu → myslím, že ta by tě k tvému snu přivedla nejrychleji.

luky15*
Nejrychleji by mě ke snu přivedli peníze a svolení.
Nepotřebuji školu když se tímani nechci živit ale dēlat to pro radost.
Ale bojím se jim to oznámit. Ona začne vyřvávat že jsem magor a že se chci zabít jak jí znám. Peníze by ani nebyli takovej problém. Ale jak jim to odargumentovat? Kdyby šlo všechno hladce tak bych mohl už následující rok brázdit oblohu. Včera jsem si řekl že se k nim začnu chovat líp než doposud a až pak jim to řeknu ale mám strach. Furt jsem v duchu v letadle, opravdu mi na tom strašně záleží...

Máte dva roky na to, abyste si potřebné peníze vydělal a svolení pak už nepotřeboval.

Tady adepty na takové kurzy nenajdete, jestli doufáte v tohle. Na mne to totiž takový dojem dělá a udělala na mne stejný dojem už ta Vaše první otázka, kde jste byl v tom šoku z toho, že něco podobného vůbec existuje. Uváděl jste dokonce cenu. A tady v tom pokračujete a radíte, abychom si to vyhledali, když Vám nevěříme. A doporučujete dokonce i jiné možnosti. Kluzák a tak dál. To jste si vyhledat dokázal a věnoval tomu čas. Tak jestli Vás opravdu to létání tak přitahuje, tak si to s rodiči zařiďte, na to zde nikdo vliv nemá. Nebo promluvte s tou babičkou. Já pořád nechápu co vlastně chcete. Píšete, že největší problém jsou peníze, ale pak zase že se to dá pořídit i levněji, nebo jiným způsobem. Tak hurá, už máte vyhráno. Jenom zbývá to svolení od rodičů. Jenomže tady ho nemůžete nijak získat. Tady Vám můžeme, v tomto případě jenom popřát, aby se Vám to podařilo. A to už Vám bylo řečeno už v té první otázce.

Na mne to dělá dojem že jenom čekáte, až se Vás někdo zeptá, kam konkrétně máte chuť jít Vy, abyste pak mohl uvést příslušnou adresu.

amo
Mozna doufáte v penezitou pomoc, ale tady sponzora nehledejte *ee*
iz*

Ta čeština by oppravdu zasloužila přidat (peníze přivedly). Proč nechceš jít na školu, která ti umožní se svému snu věnovat i profesionálně? Víš, jak by za takovou školu byli jiní vděčni?

Nemáš pravdu, peníze by ti nepomohly. Dokud se budeš chovat jako malé dítě ("já chci, tak mi to dovolte/zaplaťte"), nemáš šanci své rodiče přesvědčit.

Začíná to na mne působit dojmem, že se pokoušíš tu někomu dělat reklamu nebo sháníš peníze. Ale s obojím jsi na špatné adrese.

Ivzes, také jsem přesvědčená, že mu záleží na něčem úplně jiném. Asi si přečetl pravidla této poradny a ví, že zde nemůže dělat žádnou přímou reklamu. Tak se o to pokouší oklikou. Prostě vyvolá debatu na téma, kde má svůj záměr a pak jakoby nešikovně a jako mladý kluk vysvětluje situaci a doufá, že někoho navnadí a ten mu začne klást konkrétní otázky. No a pak stačí napsat, že se mu to nakonec povedlo. Že mu na to dala babička a napsat přímo, do kterého kurzu se teda "přihlásil" a začne ho vychvalovat a doporučovat. Naneštěstí pro něj, tady adepty na kurzy v létání těžko najde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]