Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit vypínač?

Od: jandak odpovědí: 5 změna:

Zdravím mám menší problém. porřebuji vyměnit stary nefungční dvojvypínač za novy. Viz fota. ( šipky označují naměřenou fázi)
Vypínač vlevo spína světlo na schodišti a v pravo na chodbě, obě světla jsou ovládany ze dvou míst. V obchodě mě prodali tento viz foto 2.
nepište mě prosím vás at si na to zavolám eletrikáře čekam na něho už měsíc a stále nema čas.

Jak zapojit vypínač?
Jak zapojit vypínač? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x
Vypinac mate spravny. Razeni 6+6. Zapojte to stejne jak to bylo. Tj na IN dejte fazi (na starem nahore), na OUT zapojte propojovaci vodice (na starem dole vlevo jsou pro jedno svetlo, dole vpravo pro druhe) Zde na poradi nezalezi.

doktpr365*
hodnocení

2x

Nezaponeň na propojku jinak by ti půlka nesvítila

poradte.cz/...

jandak
hodnocení

Můžu propojit (nahoře a dole IN) měděným tvrdým 2,5 hrubým a 6 cm dlouhým?

no jestli nemáte 1,5 tak i ten 2,5 .Akorát není 6cm málo*nevi* No ,aby byl aspoň 5mm zasunut v té svorce

doplněno 22.12.17 23:07:

Ten laněný tam asi nenarvete(do těch svorek) jedině ho opatřit dutinkou

jandak
hodnocení

delší mám i tenčí ale jenom žílkovy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit vypínač

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]