Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboval bych radu jak zapojit vypínač(spínač) tango6+6.Děkuji za odpovědi
Na obrázku jsem Vám označil totožné svorky nového a starého vypínače. Stačí takhle? Ve Vašem případě musíte spojit svorky 1 + A a na ně připojit fázi.
Hejkal - Osobně si myslím, že je todvojitý schodišťák, použitý jako schodišťák + vypínač (na svorku C není nic připojeno). Tedy stejný dvojschodišťák, jako to nové tango.
Tak těch plíšků jsem si teda fakt nevšiml. Musel jsem si obrázek značně zvětšit, abych je tam našel. Nicméně to nic nemění na tom, že byl vypínač používán jako dvojschodišťák, takže moje odpověď platí.
i když už tuhle problematiku mám uspěšně za sebou a naštudovanou, takže jsem trochu vzdělanější...tohle je snad nejlepší návod co jsem viděl..pěkně pro blbečky...nic ve zlém... spojení 1+A byl můj kámen úrazu na kterém mi ztroskotalo moje snažení o zapojení 6+6 jinak jsem to měl správně když jsem to zkoušel sám..
ten starý přepínač mi připadá jako křížový přepínač č.7, předělaný na jeden schodišťák č.6 a jeden obyčejný č.1, (vypadá to na odstranění originál propojky mezi svorkami 1 a A, podle označení magdonem.)
Usuzuji tak podle toho, že na svorce C není vidět vodič, mohlo by se jednat o zapojení jako přepínač č.5a používané v jistém typu paneláku jako schodišták při průchozí koupelně a jako obyčejný pro světlo na chodbě.
Běžně jsme ty 5a nahrazovali právě jednoduchou úpravou křižáku.
Křížák sám o sobě je univerzální, dá se použít mnoha způsoby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.