Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dneska mi odešla TV (LG 49LB550V) a po přečtení několika diskuzí jsem se odhodlala Vám napsat o pomoc.
Přítel zkoušel co mohl, ale není elektrikář a tak jsme odkázáni na pomoc ostatních.
Vím, že autorizovaný servis je jednou z možností, ale jednak jim nevěřím a zadruhé nejsme milionáři aby jsme dali za opravu tolik co stála TV, když byla nová.
K závadě mohu uvést toto: TV je 3 měsíce po záruce - jaká to náhoda
TV normálně běžela, když najednou se obraz rozpixeloval a po chvili zmizel uplně, nyní po zapnutí TV nemohu ani do menu - jde pouze zvuk a přepínání kanálů.
Dle přítele by to nemělo být podsvícením - při zapnutí se normálně černá obrazovka zesvětlí (podsvícení by tedy mělo být ok).
Zkoušeli jsme měnit všechny možné kabely, bohužel bez výsledku.
Prosíme o pomoc, jsme bezradní.
Děkuji
S pozdravem Michaela Nováková
Tel: 608 804 665
Email: michaela.novakova20@seznam.cz
Zdroj: poradte.cz/...
Pokud se obraz, jak píšete nejdřív rozpixeloval, vina nemusí být na přistroji. Často jde o narušení přívodu anténního signálu, stalo se mi taky, že anténní zesilovač nedostával napájení, protože odešla dioda v napájecím členu. To je ta taková pičučinka, jejíž káblík přichází od toho adaptéru v zásuvce.
A anténa má vliv i na dostání se do menu televize Tam bude problém vevniř a jelikož to asi sami nezjistíte (to by jste nedala dotaz) tak servis nebo nová
Anténou to nejspíše nebude, přítel TV odpojil od antény a přepojit na Xbox (HDMI) a stále jel pouze zvuk.
Následně přitáhl druhou TV z ložnice a ta jede uplně normálně, takže anténou nebo kabeláží too nebude.
Jsme bezradní a bohužel žádný z našich známých není elektrikář nebo opravář.
Našla by se zde dobrá duše co by se na to podívala?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.