Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice - polystyren na zadní straně?

Od: ice* odpovědí: 18 změna:
Dobrý den,ěl bych takovou otázku. Mame novou kombinovanou lednici. Na zadní straně je takový dekl jakoby polystyrenový a vede po celé zadní straně až za motor lednice. Přítelkymě mi tvrdí že se musí sundat aby se nepřehřála. Ja si myslím pravý opak že je to tak správně. Jinak by se ten dekl dal snadno sundat kdyby se měl sundat... Děkuji za odpověď.
Lednice - polystyren na zadní straně?
Lednice - polystyren na zadní straně? #2

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nějaká informace by měla být v návodu k lednici (uvedení do provozu=?) - zda je to přepravní obal nebo součástka trvalá. Já to tipuji na přepravní obal, který se má odstranit. Zdravím!

hodnocení

0x

logicky lednice musí někam odvádět teplo, aby mohla chladit. Máme poměrně novou lednici a vždycky každá lednice měla vzadu žebrování, kde bylo potřeba aby cirkuloval vzduch a chladil ji. Jiný typ jsem dosud neviděl.

Na první pohled to vypadá jako ochrana žebrování při stěhování, takže sundání tohoto ochraného dílu je na snadě.

Ale pro jistotu: co na to návod? Vím, že mi češi návody čteme až když něco nefunguje, ale zkoukněte alespoň obrázky. :-D

doplněno 17.05.17 15:28:

a pokud byla při stěhování nakloněna tak jí zapněte až druhý den!

Já lednici bez žebrování měl - byla to sharpka a teplo odváděla bokem (byla teplá boční stěna, bez žebrování).

Takže opravdu pomůže jen návod. Pokud ho nemáte, určitě se dá podle typu lednice najít na internetu.

Jo, přesně, taky mi to bylo divný, volal jsem onehdy do Samsungu, a je správně, že jsou boky teplý, tudy se odvádí teplo a záda jsou zakapotovaný.

ladinpraha*
hodnocení

0x
A co rika manual? Neni tam obrazek lednice zezadu? Pokud kryt lezi na mrizi chladice, tak musi pryc.

hodnocení

0x

poradte.cz/...

doplněno 17.05.17 16:44:

To co tam máte se prostě nesundavá.

doplněno 17.05.17 17:05:

Tak dám odkaz na diskuzi na podobné téma, ze které vyplývá, že je to takový model, který žebrování nemá a stejně tomu tazatel nevěří :-D

ice*
hodnocení

Bohužel návod jsem četl jako první a o tomto se vůbec nezmiňuje. Píše jen aby se odstranil.veškerý převozní obal ale už se nepíše co vše je převozní obal...

Do prevozniho obalu se zbozi bali a jde volne sundat.
Tohle tam nech, je to prelepene i vytvarovane na delsi pouzivani.

ice*
hodnocení

Takže, nakonec jsem si vyhledal telefoní číslo přímo na výrobce a bylo mi sděleno že tento dekl tam má zůstat, že je to takto správně. Tak snad to třeba někomu dál pomůže ;) jinak děkuji za reagování na příspěvek.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

to by jste tomu dal. navíc bych chtěl vidět, tak to z toho sundáváte, třeba výříznete nožem? :-D

ice*
hodnocení

Vsak ja byl proti sundani ale hodne lidi rikalo sundat tak me zmatli a radsi sem se zeptal...

Tak kdyby se to mělo před použitím sundat, tak by to logicky bylo sundavací a ne aby se na to mělo jít majzlíkem, ne? Člověče nešťastná.

ice*
hodnocení

Člověče nešťastná? Jsem ještě na poradně? A pro info, horní část tohohle deklu je přelepená obyčejnou lepenkou. Takhe v klidu bych to sundal jednou rukou...

Lepenku možná, ale "polystyren" tam je zarámovaný.

No já když jsem se s takovou lednicí setkal prvně, tak jsem to chtěl taky sundat, ale při bližším prohlédnutí mi bylo jasné, že to sundavací není :-D

hodnocení

0x

Tak předně byste měl (předem) vědet jakou lednici kupujete. Koupil jste si typ, který žebrování vzadu nemá, protože teplo odvádí přes boční stěny. Tak se potom nedivte, kdyby byly nezvykle teplé. U některých typů i dost teplé.

Tento systém je výhodnější pro ty co mají málo místa na hloubku, takže můžou lednici přirazit ke zdi. Ale zase je dobré nechat volný prostor vedle lednice.

ice*
hodnocení

Uz bych to dal nepitval. Prisel jsem si pro radu a prijdu si jako na verejnem lincovani...
mira88

Dnes nám taky došla nová lednice.Konkrétně tento kousek: lednice.heureka.cz/...

Taky jsem se divil, že je to na přepravní obal dost zakrytované,ale je to kryt který izoluje a má tam zůstat. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]