Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o reference a poznatky, pokud má někdo vlastní zkušenost s fotopastí. Kuna nám leze do střechy. Jsme rok od velké rekonstrukce (zlikvidovaly orsil v celém podkroví), střecha opravena, každá 2cm skulinka nějak zajištěna. Letos v únoru se prokousala fasádou - vyřešeno plechem v daném místě. Nyní tam znovu (včera a dnes) vlezla- na střeše nejde nic najít. Koupíme tedy fotopast, výběr a funkce jsou tak široké, že váháme s výběrem. Nemáme s tímto typem elektroniky žádnou zkušenost. Děkuji za případné rady co musí mít a splňovat a co je naopak zbytečné... díky Martina Doležalová
Dobrý den, s tím výběrem fotopasti Vám snad poradí někdo jiný, ale já se chci zeptat.
Vy se té kuny chcete zbavit nebo mít na památku její fotografii? Fotopast kunu vyfotí, ale neodchytne (pokud si snad toto myslíte). Zdravím!
md - skvělé . Někoho může zmást to slovo past a může se domnívat, že jde o fotoaparát a pastičku v jednom. Jinak se podívejte viz odkaz (není to zrovna levné).
md - mohu už jen napsat, že Vám tento problém nezávidím. Doufejte, že ta kuna je jedinec a není to celý kolektiv nebo průzkumník kolektivem vybraný.
to si opravdu nemyslím
potřebuji zjistit, kudy se do střechy dostává, abychom dané místo zajistili. Pak mám promyšlený i další postup (kde bude fotopast hrát roli), aby řešení bylo definitivní, ale vzhledem k tomu, že jsou kuny chráněné, určitě to nebudu prezentovat na netu...včetně popisu všeho, co jsem již vyzkoušela. Jinak ta škoda byla 600tis. a pojišťovna nám nezaplatila ani korunu, takže jsem rozhodnutá to nějak systémově řešit...
díky, něco jsem už vybrala, ale dám i na zkušenosti dalších..., proto ten dotaz. Já jsem zatím pro, aby měla SIM - přenášela data v reálném čase (bude potřeba pro druhou etapu likvidace, 1.etapa je zajistit novou díru, kudy leze), aby byla s tím přisvícením, které není vidět (aby později sloužila i jako past na příp.zloděje a nebyla tedy v noci viditelná), aby měla co největší úhel záběru... Našla jsem, která by to splňovala a jsem na cca 7tis.. Také se mi jeví jako lepší ta, která umí natáčet i video, nejen fotky. Sice fotky - to je sled několika fotografií po vteřině, ale to, že mi po baráku leze kuna vím, vím i zhruba kudy... potřebuji zjistit přesné místo, které si zvolila za nové dveře. Střecha je členitá, takže jedna fotka kuny na střeše a další už bez kuny mi neřekne, kudy tam vlezla...
poradte.cz/... - tak jste mě inspiroval/a k napsání mých zkušeností. Dnešní večer jsem pojala jako takovou terapii abych se už asi nezbláznila. Zveřejněn můj příspěvek v tomto vláknu dnes v 00:16. I když zastáváte názor ekologický a v souladu se zájmy zvířat i zákona, možná po přečtení mých řádků pochopíte, proč někdo jedná a bude jednat i jinak... Já osobně jsem cíťa, chce se mi brečet, když vidím přejetou kočku, nebo ježka... ale v poslední době, když sem-tam vidím přejetou kunu, zvedne mi to náladu a udělám takové to gesto rukou, které znamená - Jó, hurá, vítězství... A až nějakou sami ulovíme, tak si připravím na oslavu i šáňo (sekt, na šampaňské díky rekonstrukci nemáme). Možná mě budete mít za cynika, ale kuny jsou přemnožené, jen u nás napáchaly statisícové škody a věřím, že jinde to je podobné. Až budete muset platit a znovu si půjčovat na opravu něčeho, co sama vybudujete a zaplatíte a splatíte hypotéku relativně nedávno, tak možná změníte názor. Pěkný večer. Martina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.