Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napojit auto rádio na zdroj od pc

Od: lukes odpovědí: 5 změna:

Dobrý den mám zdroj od počítače a chtěl bych na něj napojit auto rádio Sony Mex-BT2500 který drát mám kam napojit aby rádio nevyhořelo děkuji za rady.

Jak napojit auto rádio na zdroj od pc
Jak napojit auto rádio na zdroj od pc #2
Jak napojit auto rádio na zdroj od pc #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

2x
lukes
hodnocení

Jsem udělal nové foto té elektroniky protože tam to foto bylo na rychlo ted jsem vložil nové foto a chtěl bych radu kam jaký drát s kterým spojit děkuji

majcoo
hodnocení

0x

na zdroji je cerveny myslím +12V a čierny je mínus. na autoradiu si najdi podla tej schemy nanom + a - . Vacsinou oznacovane ako +12V a ground(zem,kostra alebo minus pol).

Na auto radii pravdepodobne najdes 2x +12V. Jeden byva zlty a druhy byva cerveny. Kludne ich mozes spojit dokopy a dat zo zdroja na ne +12V. Totiť jeden + je pamať a druhý + je napajanie radia. Tam kde mas priklad cierny kabel od radia a je oznaceny ako ground, tak tam zapoj minus teda cierny kabel zo zdroja. Nemusis sa bat nic horet nebude. Je tam poistka a radia byvaju obcas chranene polovodicovou diodov v serii bud cez plus alebo minus. Aby sa zamedzilo k odpaleniu radia pri nahodnom zmeneni polarity.

mkat*
hodnocení

0x

Veď v tom odkaze to máš.Už som to raz písal,ale asmin tú otázky uzavrel-zrušil.

Najprv spoj zelený s čiernym kablom na pc zdroji.Zapni zdroj .Mal by nabehnúť.Zmeraj napätie medzi čiernym a žltým kablom.Ak ti ukáže 12 V tak zdroj je v poriadku.Zaizoluj všetky červené droty.Nechaj si 1-2 čierne droty a ostatné zaizoluj.Tak isto aj žlte droty.Zaizoluj droty spolu podľa farieb.

Potom pripoj žltý drot z pc na žltý a červený z autorádia.Čierny z pc na čierny z rádia,alebo na kostru.Repráky: Ak máš 4 kusy tak ich pripoj podľa farieb.Napr. biely a biely s čiarkou na jeden reprák .Zelený a zelený z čiarkou na druhý atď.Ak máš dva repráky tak ich zapoj (nie som si celkom istý )jeden na zelený a zelený z čiarkou .A druhý na fialový a fialový z čiarkou.

Nezabudni na anténu.

Malo by to hrať ,pokiaľ rádio nebude pýtať kod.Ale to je už o inom.Držím palec.

hodnocení

0x

Vždyť jsem ti to popsal naprosto přesně v minulé otázce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]