Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdroj autorádio

Od: mara21® odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer,mám autorádio doma a teď mám v autorádiu zdroj trafo 12v 1,5a,je to hrozně málo protože,když zesílím autorádio na 20 volume,tak autorádio se zapíná a neztíhá.Dneska mě dal kámoš trafo 12v 4,2a a autorádio nejde zapnou,jen vrní a strašně jsou teplí dráty co mám dělat dík moc :(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ted je otázka jak ste to připojil pokud ste dal jen trafo a do rádia pouštíte střídavý proud tak to nepude a je možný že rádio šlo do věčných lovišt

pokud ste trafo usměrnil aspon pomocí diod a nákýho toho kondenzátoru vyhladil tak je možný že ste to přepoloval a opět poslal rádio do hifi nebe

co na ten původní zdroj hraje to?

hodnocení

Na ten původní zdroj 12v 1,5a to jede,ale když autorádio zesílim tak na 20 volume a víc,tak autorádio se samo vypíná a zapíná. Prostě neztíhá.Tak nevím co tomu je :(

No, spíš ten zdroj 12V/5A bude právě tím spínaným zdrojem a při větším zatížení jej odpojuje nadproudová ochrana, kterou spínáky běžně mívají.

pokud to na původní zdroj jede bude problém v novém zdroji chtělo by to zjistit jaké napětí s toho skutečně de a zda je dobře usměrněné a vyhlazené a hlavně kolik voltů s toho skutečně de

lusas

Dobrý den chtěl bych si napojit auto rádio na zdroj od počítače k terý má 200W nevím jak na pojit dráty abych nezspálil rádio i zdroj nikdy jsem to nedělal tak aspoň o radu na koho bych se měl obrátit děkuji *cteni*

připojit na +12V (což jsou všechny žluté vodiče) a 0V (což jsou všechny černé vodiče). Tedy + na žlutý a - na černý. Je jedno na který, pro vyšší proudové zatížení klidně spojte několik žlutých vodičů do jednoho, stejně tak černé.

Ještě budete muset zdroji dát pokyn k zapnutí (normálně to dělá základní deska) a to se dělá propojením zeleného vodiče (na 20/24pin konektoru, ten velký obdélníkový) s libovolným černým.

lusas

Děkuji vám moc za pomoc :)

doplněno 27.03.16 19:02:

Vše jsem pochopil jen si nevím rady s ostatnima drátama proto zasilám dvě fotky protože jak řikám nikdy jsem toto nedělal tak prosím kdyby mi někdo ty dráty na těch fotkách nějak označil v nějakým programu v pc třeba přes aplikaci malování děkuji moc :)

Zdroj autorádio
Zdroj autorádio #2

fotka je docela mizerná, a neznám rozložení toho konektoru, ale všeobecně... žlutý ze zdroje připoj na žlutý a na červený na autorádiu (jeden je pro trvalé napájení paměti - asi červený, druhý po samotné napájení rádia - asi žlutý), černý připoj na černý na rádiu.

Jeden reproduktor připoj na šedé vodiče (přední pravý) a druhý reproduktor na zelené vodiče (přední levý)

buss
hodnocení

0x

No když se zapojí trafo... ono je třeba zdroj, který má stejnosměrné napětí na výstupu a ještě vyfiltrované. O tom však není řeč.

hodnocení

0x

Předně - připojovat autorádio na trafo nelze, jelikož trafo má na výstupu střídavý proud, zatímco rádio vyžaduje proud stejnosměrný.

Takže by k trafu musel být i usměrnovač a to dosti kvalitní, aby nedocházelo k rušení rádia. Je možno použít i spínaný zdroj s patřičným výkonem, pravděpodobně nejméně 10A -

shop.fkt.cz/...

hodnocení

0x

Co je to tady za mánii s připojováním autorádií na zásuvkové adaptéry.

Od toho je to prostě autorádio, že má být připojené do rozvodu automobilu. V autě je baterie a ta rádiu dodá proud, který rádio potřebuje. Výrobci právě proto neřešili napájecí část autorádia, protože vědí, že baterka má energie dostatek.

Krom toho napětí z baterie nekmitá!

mkat*
hodnocení

0x

Ak je ten zdroj od pc dobrý-tak spoj zelený drotik z čierným.To ti naštartuje zdroj.Na autoradio pripoj žltý ,to je plus.(Plus ide na dva vývody z autorádia.)A čierný to je mínus.Môžeš ho pripojiť hocikde na kostru autorádia,.

hodnocení

0x

Já v garáži používám staré autorádio tak že na starou autobaterii připojím auto nabíječku diodovou apoň 4 A a autorádio. Ale upozornuji tak jak se amatersky nezkušeně snažíte zapoji rádio tak si zaděláváte na velký požár.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]