Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní operátor:vhodné pro téměř nevolající?

Od: woko odpovědí: 11 změna:

Jsem člověk, který se nerad vykecává po telefonu a volá jen v případě, kdy volat skutečně potřebuje.

Problémy poskytovaných služeb mobilních operátorů, které jsou zejména tyto:

Paušál - ne, nechci platit pravidelně za něco, co nevyužiju, jakékoli bonusy a volné minuty či internety jsou mi k ničemu

Časová omezenost kreditu - nutí mě dobíjet si kredit, i když mám zůstatek i několik set, proč? nechci

Dostupnost dobíjení - možnost dobíjení v běžně dostupných terminálech či online - snad už základ, ale ne všude to jde

Takže otázka zní - existuje v ČR někdo, kdo: 1) nevyžaduje nutnost mít paušál 2) nemá časové omezení kreditu 3) má dostupné dobíjení

jednoduše vygoolit to nelze a prohlížet portály všech operátorů je únavné a nekonečné, osobní zkušenost a doporučení by bylo lepší...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

2x

Tam to nade mnou jsou zbytečně drahá řešení. Jsem na tom úplně stejně a tak jsem si vybral virtuálního operátora Startel, který využívá sítě T-mobile. Až na to, že za minutu platím jen 1/3. Žádný paušál či kredit, žádné dobíjení, žádné volné minuty. Platím jen to, co provolám, měsíčně mi to většinou vychází do 50 kč. Jednou za měsíc mi přijde po netu vyúčtování, během dvou minut internetbankingem zaplatím a mám pokoj. Asi by to bylo pro vás to nejvhodnější řešení. Mrkněte na startel.cz/...

daniel*
hodnocení

1x

Problém je, že chcete něco co příliš lidí nevyžaduje a takřka je to přesný opak toho co většina lidí chce. Důvod časového omezení kreditu je ten že když tato doba uplyne, což je většinou půl roku nebo rok což si myslím že za takovou dobu se dá vypotřebovat 200Kč což je většinou částka kterou s novou sim koupíte (tj. zhruba 80 minut hovoru nebo 130 sms) důvod tohoto je ten že pokud potom delší dobu pořád nedobijete pro operátora je to jasný signál toho že se telefonní číslo nevyuživá a po nějaké době ho vyřadí. Myslím že za rok dobít 200Kč není zas taková hrůza.

Například Kaktus má platnost kreditu 1rok, můžete dobíjet přes internet a to už od 50Kč nebo v trafikách a ceny 2,50minuta 1,50sms 1kč mb , celkem férový operátor, mladický přístup - jde o virtuála/ je zaštiťován od T-mobile

kabod*

Jasně KAKTUS,jednou za rok padesát kaček..Je u T-mobile..Pak kvuli mizernému pokrytí mám od Vodafone virtuál Studentfone...Tam lze za pouhých pět kaček za 24hod použít data na volání přes ODORIK a apklikaci ZOIPER..Tarifikace u ODORIK 1+1 bez vychcaných obezliček třeba Kaktusu,který se honosí taky 1+1.přitom sazba je 2.50+1.čili 60+1...Zjistil jsem,že 1+1 platí při hovoru do jedné minuty,pak sežere ty 2.50. Nechte si dle pokrytí poslat nějakou simku s nulovým kreditem,NEDOBÍJET a použit jí na CALLBACK ODORIK.kde máte svuj kredit a učet a operátoři vám mohou bý ukradení. Ještě je datovka u T-MOBIL,dobíjí se jednou za pulrok a sežere 40halířu za MB..Lze z toho čísla volat přes ODORIK.

hodnocení

0x

sazkamobil.cz/...

ale netuším to "neomezení"doby kreditu - nikde to tam není v podmínkách uvedeno

uska*
hodnocení

0x

ČEZ mobil

doplněno 22.12.15 20:09:

www.poradte.cz/elektronika/18410-je-operator-kde-si-nemusim-dobijet-kredit.html

doplněno 22.12.15 20:10:

tak znovu

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Mě vyhovuje tento tarif: kurzy.cz/...

doplněno 23.12.15 14:01:

Za minulí měsíc mi vyfakturovali 7 Kč.Odebírám odČEZu elektřinu tak tam mám i faktury.

mp*
hodnocení

0x

Dovolím se připojit k vaší otázce. I když využívám mobil už od roku 1996 a sám bych měl o takové služby zájem, prostě je nikdo nenabízí. Spíše se pokusím odpovědět, proč tomu tak není. Budování mobilních sítí je dost drahá záležitost a starostí každého operátora je získat nějaké stabilní příjmy, aby pokryl svoje náklady. Nemůže čekat, až někdo zavolá, prostě od svých klientů potřebuje nějakou jistotu - a tou jsou tarify i nakonec předplacené karty (které propadnou, když si je nenabijete). Jak může budovat síť, když neví, jestli mu to někdo zaplatí? Tak jsem to alespoň pochopil já, jako průměrný člověk.

uska*

prostě je nikdo nenabízí.

Opravím vás, nabízí, viz odkaz nahoře na ČEZmobil. Jedinná podmínka je jednou za tři měsíce zavolat, aby vás neupozorňovali. Přečtěte.

doplněno 27.12.15 09:54:

Vladimm, problém vidím v tom, že 200 neprovolá a zase musí po půl roce dobíjet atd. Pak se tu objevují dotazy ... mám neprovolaných 2500,- Kč co s tím?

vladim*
hodnocení

0x

Na googlu si dejte opencall.cz tam všechno najdete. koupíte si v trafice simku, nebo při převodu čísla vám jí pošlou poštou.

Pak dobíjíte z banky (pokud máte účet) přimo ze stránky OpenCall. nebo opět v trafice dobíjecí kartu stírací (tu můžete třeba nosit i v peněžence pro jistotu), nejmenší dobíjení je 200, Kč nebo více.

Bez smlouvy, bez povinosti dobíjet, až to vyčerpáte tak třeba půl roku ani nemusíte dobíjet, ale karta stále platí, teprve po té době ji zruší. Vše se řídí z telefonu, - kolik máte ještě kreditu, třeba hlášení po každém volání kolik vám ubylo, to vše zdarma. Také si můžete aktivovat inrenet a ten je na měsíc ode dne aktivace. Ale lze to klidně zase z telefonu na čas přerušit. Peníze jsou ty samé jako dobití kreditu. Čili při zapnutí internetu se z kreditu jen ukrojí příslučná částka. To vše z obyčejné telefonní šunky - žádný chytrý telefon netřeba.

Tarif je 1,80 Kč za min 60+1 a to i do Německa a Slovenska. I ostatní tarify jsou do celého světa velmi slušně nízké.

Naprosto špičková služba pro nás méně volající a esemeskující.

jmhad*
hodnocení

0x

Nevím, ale já mám T-MObile twist přes 10 ,let a vyhovuje mi. Nejnižší je 200 Kč a platí 1 rok. A za ten rok tu částku tak akorát provolám.

hodnocení

0x

Nechci zakládat novou otázku, protože je téměř stejná. Mám telefon na dvě SIM karty, ale zatím mám jen jednu. Mám Tescomobile a jsem s ním velice spokojená, ALE potřebuji i internet, holt jsem rozmazlená a netrpělivá a jsem ráda stále "k dispozici" i online - takže emaily, facebook, messenger, vyhledávání (např. doprava, google, wiki atd.). U Tescomobile je akorát cena=data (tj. za 150MB je to 150kč - na měsíc), což mi přijde hodně peněz za málo muziky. Hledám tak nějakého operátora, kde mi je jedno, kolik bude stát volání nebo SMS, ale má levný internet (kolem 150 kč) a bude to minimálně za 300 MB. Jasně, nějaké takové jsem si našla, jenže to jsou samé neznámé, tak bych potřebovala spíš zkušenosti nebo tak. Podmínkou je, že NECHCI paušál, jenom dobíjení kreditu. Eventuálně něco jako služba Dynamo u Tescomobile, kde se sice strhávají peníze automaticky z účtu, ale až po určité podmínce (např. když kredit klesne pod tolik a tolik kč).

dTest mi našel operátory: Prvnimobil, ha-loo, l-tel, t30...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]