Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace aplikací z Android-marketu

Od: stringo* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

vlastním telefon Huawei Y530 a nevím proč se mi nedaří nainstalovat některé aplikace z AndroidMarketu.

Vnitřní paměť mám volnou 700MB a pro aplikace to píše 129MB (ačkoli nechápu, proč je to rozděleno, myslel jsem si, že dokud je na paměti místo můžu instalovat cokoli *nevi*

Při stahování mi to napíše že není volné místo na vnitřním uložišti, při tom jinou aplikaci a třeba i objemově větší se mi do telefonu podaří nainstalovat.

Zkusil jsem tedy zakoupit Paměťovou kartu 16GB, dal ji to telefonu a nastavil výchozí uložiště na SD kartu, ale je to stejný výsledek.

Děkuji za radu, jak se s tímto problémem vypořádat a ještě zda při nastavení volby výchozího uložiště na kartu, budou aplikace přesunuty a nainstalovány na SD kartu, já jsem totiž žádnou změnu po přepnutí na SD kartu nepostřehl, tak nevím k čemu tato volba je dobrá. U předchozího Samsungu jsem si nastavil uložiště SD kartu a tam se všechno instalovalo a paměť na telefonu zůstávala volná :(

Díky za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Karta to nevyřeší, aplikace se instalují do paměti telefonu ať je to nastavené jakoliv. Aplikace lze po instalaci přesunout na kartu po instalaci (tato možnost je v nastavení telefonu pro každou aplikaci zvlášť). Ostatní jsem popsal zde:

poradte.cz/...

stringo*
hodnocení

To je zajímavé. Nemám problém s tím si tyto "problematické" aplikace stáhnout a nainstalovat z PC, akorát nevím, jak se dají stáhnout do PC *nevi* myslel jsem že to ani nejde z marketu jinak, než do Android zařízení.

A ještě jedna otázka spíše k pochopení. Proč je z celkové paměti telefonu vyjmuta pouze část paměti pro aplikace? Nebo se aplikace instalují do paměti RAM a její velikost má na prostor pro instalace vliv?

Děkuji ještě jednou za radu a dovyjasnění.

V kusu paměti se musí nacházet taky OS, stahovat aplikace do PC lze na stránkách Google Play.

jokeer*
Samozřejmě, že jde stahovat i odjinud, prostě si na internetu přes mobil nebo PC stáhnete požadovanou aplikaci s příponou .apk, povolíte v nastavení telefonu instalaci z neznámých zdrojů, kliknete v telefonu na stažený soubor a nainstalujete jej. Využívá se to hlavně pro instalaci aplikací, které se nedostali na Google Play a někteří tímto způsobem aplikace i kradou, ale seženete normálně i verze Free :) Co se týče té otázky, musí být někde prostor pro data aplikací a vlastní soubory, mají to tak prostě vyřešené :)
stringo*
hodnocení

Díky moc za radu, jdu to zkusit stáhnout.

Jen mi tedy nějak není jasné, proč to takto dělí (ty paměti) a informace o vyhrazené paměti pro instalace se nikde u telefonů neuvádějí a při tom je to tedy asi jeden z nejdůležitějších parametrů, který ovlivní počet možných nainstalovaných aplikací *nevi*. Takový telefon, co má uložiště 16GB a pro instalace má volných jen 250MB je potom k ničemu, když po 10-15 ti aplikacích to začne psát tyhle hlášky...

jokeer*
Váš telefon má 4GB a část z toho si ukrojí systém a bloatware. Na mém telefonu mám 8GB, mohu použít pouze 4,5GB na aplikace i data, nemám to nijak rozdělené. Telefon s 16GB má hranici vyšší než pár MB, možná záleží na výrobci, jelikož nemám možnost data aplikací přesouvat na paměťovou kartu i když jsem to později vyřešil rootem. S levnými telefony bývají vždy po čase problémy, ať už se zasekávají nebo mají malou vnitřní paměť :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]