Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbitý android

Od: jakell® odpovědí: 7 změna:
Zdravím. Mám už 3 mobil a OS Android a zatím se mi na všech stala chyba, že při stahování aplikace z Google Play o velikosti např 43 MB mi skočí chyba: nedostatel místa v externím uložišti. Přitom telefon sám říká, že na SD kartě je 5 GB volných a v inerním ulo. je volno přes 200 MB. Tak nevím co s tím.
Díky za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

43 MB má instalační soubor. Po rozbalení/nainstalování může být aplikace o dost větší. A nějaké místo si systém nechává jako rezervu, aby nedošlo k totálnímu zaplnění paměti.

Přesuňte nějakou větší aplikaci na SD kartu, případně zbytečné odinstalujte.

Tohle hlášení o nedostatku místa je docela "normální", taky mi jde máloco nainstalovat když mám třeba jen 150 MB místa, tím myslím i nějaké menší aplikace.

milihans:

nemáš úplně pravdu, dřív se mi to nestávalo a to jsem měl v telefonu paměti mnohem méně a pokud se zvolí mnou popsaná metoda, tak se to nestane.

jid
hodnocení

0x

Máte plnou pamět v mobilu, vymažte nepotřebné.

hodnocení

Právě že paměti mám stále dost.
jid

Kolik máte volné paměti v mobilu?

hodnocení

0x

Není to problém mobilu, ale začalo se to stávat díky nějaké chybce na androidím obchodu, stačí si projít nějaké diskuze kolem androidu. Já osobně to řeším tak, že opravdu uvolním místo, kterého je v telefonu i tak dost, zazálohováním nějakých aplikaci na paměťovou kartu a pak je odinstaluji. Nainstaluji si žádanou aplikaci a pak odinstalované aplikace nainstaluju zpět ze zálohy paměťové karty. Nebo stáhnout a uložit aplikaci na PC a instalovat jí z PC. Při instalaci z karty nebo z PC se tato hláška neobjeví a aplikace se nainstaluje.

majsterjoe*

To je ovšem zajímavý poznatek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]