Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STB do televize

Od: jaryncharvat* odpovědí: 8 změna:
Dobry den zjistil jsem ze mam asi rozbity v televizi lg DVB tuner protoze mi televize nenaladi zadne programy a antenou to neni. Proto se ptam jestli je moznost pripojeni set top boxu. Jestli se to v televizi nebude nejak tlouct. Predem dekuji za odpoved.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eoei
hodnocení

0x

Tlouct se nic nebude, jen ze STB bude horší rozlišení obrazu. Navíc si myslím, že problém bude jinde, než v rozbitém tuneru. Ladíte programy na správně - tedy pozemní digitální vysílání?

jaryncharvat*
hodnocení

stalo se mi to předevčírem, koukal jsem na televizi a najednou vypadl signál a znovu naladit stanice nelze, anténu jsem vyzkoušel jinde a ta funguje, takže mě nenapadá jiné řešení než oprava televize nebo koupit STB.

Určitě nic nezkazíte tím, že zkusíte připojit STB,protože se připojuje přes SCART, myslím, že jej ani nemusíte kupovat, stačí si jej půjčit na vyzkoušení, spousta lidí koupí placku televizi namísto CRT a STB se pak válí někde na polici.

a jste si jistý, že je vadný opravdu tuner? vždyť za ním je ještě hodně společných obvodů...při vadě v některém z nich taky nic neuvidíte...a neuslyšíte...ovšem pokud budou koncové obvody v pořádku, STB může pomoci...

ben v druhé otázce to je trochu jasnější

stb může být s HDMI kabelem, potom není třeba o horším rozlišení diskutovat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, hlavně nepropadejte panice, nezakládejte další otázku a také se občas podívejte, jestli tam nemáte nějaké odpovědi. Takto je to zmatek (a tudíž na ho*no).

Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 28.01.15 12:09:

Měl jste tam anténu se zesilovačem, nyní ladíte na kus drátu, ale jste si jistý, že anténou to není? Proč jste si tedy ten signál dříve zesiloval, když ho očekáváte tak silný, že naladíte na kus drátu?

doplněno 28.01.15 13:19:

Budiž. Ale, je lepší pokračovat v jednom dotazu a problém se snažit vyřešit tam.

jaryncharvat*
hodnocení

Už jsem vyzkoušel že anténou to není a signál je silný, takže nevím kde je problém televize napájena anténa fuknční ale žádné kanály to nenajde.

rv*
hodnocení

0x
Ještě zkuste manuální ladění. Setkal jsem se s tunery, které při automatickém ladění nic nenašly a bylo potřeba vše projet manuálně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]