Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize,nelze naladit

Od: jaryncharvat* odpovědí: 7 změna:
Dobry den. Mam problem s televizi lg. Vcera jsem se koukal na tv a najednou televize napsala ze nema signal tak jsem nejaky cas pockal, zkousel vypnout zapnout antenu, ale bez vysledku. Zadal jsem tovarni nastaveni a zkusil televizi opet naladit (ma v sobe dvb t) ale nenalezne ani jednu stanici. Osobne si myslim ze problem neni v antene protoze jsem zkusil pripojit jen metr koaxialu ale porad nic. Predem dekuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

1x

Popište jaký máte zdroj signálu, společná anténa? Individuální anténa se nebo bez zesilovače? Pokojová anténa? Nebo má televize satelitní tuner a ztratil se satelitní signál? Sněžilo u vás?

doplněno 28.01.15 09:48:

Takže bych se připojil k benovi. Patrně není z nějakého důvodu napájen zesilovač. Vadná napájecí vyhýbka, skrat v koaxiálním kabelu, vadný napájecí zdroj, vypnutí napájení v menu přijímače nebo porucha zesilovače, Jestli máte napájení síťovým adapterem, svítí na něm kontrolní dioda? Pokud ne, signalizuje to buď závadu adapteru nebo zkrat v kabelu.

doplněno 28.01.15 12:59:

Tak zkuste na stávající anténu naladit jiný televizor - domluvte se třeba se sousedem a naopak svou televizi zkuste u něj na jeho anténu. Nakonec může být vada i přímo v televizoru. Mimochodem, nepřepnul jste třeba na analogový nebo kabelový tuner?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste to vše znovu s pořádnou a normální anténou. Případně si zkontrolujte kontakty v tom konektoru od antény (a také anténu - pokud ji máte). Jestli je to anténa se zesilovačem, tak mohl "odejít" její zdroj (napájení) nebo ten zesilovač v anténě. Podívejte se i na to připojení napájení antény. Zdravím!

doplněno 28.01.15 11:01:

Také bych to viděl na špatný zdroj (napájení) zesilovače. Ovšem, ta jeho kontrolka (LED) může svítit a přesto je zdroj porouchaný (vlastní zkušenost), tak to nemusí (ale, může) znamenat dobrý zdroj. Zesilovač v anténě vetšinou poškodí bouřka (a ta asi teď nebyla).

A jestli jste doposud potřeboval anténu se zesilovačem, tak na kus drátu nic nenaladíte.

jaryncharvat*
hodnocení

televizi mám se zesilovačem, ale na kus kabelu naladím např. čt1,2, ale nyní ani to a síla signálu 0

jaryncharvat*
hodnocení

Antena ma vlastni zesilovac a pocasi se nijak nemenilo.

mkat*
hodnocení

0x

Ale telka a antena sa môže pokaziť aj bez zmeny počasia.Najprv vylúč antenu.Pripoj na nu nejaký druhý televízor.Alebo skús u suseda ten tvoj televízor.Takto najrýchlejšie nájdeš ,kde je chyba.Potom poradíme viac.

hodnocení

0x

Ověř, zda není anténa napájena 2 x. Jednou vlastním napaječem a podruhé v menu TV. Pokud ano, je třeba to v menu TV zrušit !

jabraka*
hodnocení

0x

Připojit koaxiál místo antény není nic platné.Ideální náhradní anténa potřebuje na konci koaxiálu asi 60 cm holého drátu.

Pokud se signál neobjeví,je porucha v televizoru.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]