Dobry den, Poridila jsem si novy mobil a zaskocilo me, ze se telefon sam pripoji na mobilni internet od operatora, i kdyz s mobilem vubec nic nedelam. Mam vypnute mobilni data i ruzne datove prenosy. Podle ruznych for by melo jit prejmenovat APN pristupovy bod... ale ty navody jsou z let 2012 max... v mem androidu 4.4 neni moznost prejmenovani ani smazani. Apn onoff aplikace nefunguje, Apndroid je zpoplatneny a ja nechci platit za neco, co by treba ani nefungovalo. Deaktivovat u operatora nechci... do budoucna mozna mobilni net uzivat budu. Tak jak si pomoci? Napadlo me vytvorit novy, nefunkcni pristupovy bod APN?
moc tomuhle nerozumím,ale z praxe souhlasím s paw...měl jsem kreditni kartu,android,zakázané přenosy v mobilu...stačila příchozí mms,okamžitě se aktivovalo připojení na net...požádat o blokaci operátora...
Když si dám Umístění -> Režim -> a když vyberu Vysokou přesnost (použít gps, wifi a mobilní sítě pro odhadnutí umístění) - tak toto aktivuje mobilní data nebo se jako mobilní sítě rozumí operátor?
rychladata
Neznam podrobnosti tveho telefonu, ale nastaveni gps by nemelo prebit vypnuta mobilni data, jak jsem psal vyse. Muze te to vyzvat k zapnuti, tak to proste nepotvrdis a poloha se bude urcovat jen podle satelitu, nebo s pomoci dat pres wifi, pokud budes v dosahu. Kdybych mel mobil v ruce, vedel bych hned. Dej to nekomu, kdo se v tom vyzna.
Tak tedy vytvorila jsem nove nefunkcni APN, ktere jsem nastavila jako vychozi. Byla jsem totizpres wifi na emailu, kdyz mi zas dosla sms od operatora, ze jsem zahajila sluzbu internet v mobilu na den...
Ano zdá se že vypnuté data řada aplikací ignoruje a i tak se připojuje na net(nějaký bug). Ten přístupový bod bude mít telefon asi tendenci opravovat,upozorňovat na něj bude minimálně operátor. Nejlepší řešení je asi firewall (ale schopný chce root) -bez rootu zkus na Google play hledat noroot firewall a nebo čiště na mobilní data fungovala kdysi i opera turbo.Ale bez rootu buď ten firewall nemá přístup k zabezpečeným datovým přenosům(tj některé služby se i tak připojí) a nebo přes něj jdou a on je může teoreticky přeposlat jinam (internet banking)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.