Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proudový chránič

Od: rosolll odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,zajímalo by mě jestli když spojím za chráničem N vodič a PE vodič jestli vypadne chránič,a když poteče proud přes PE vodič a fázi a NULÁK nebude zapojen tak by to mělo taky vypadnout Né.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Vypadne,za chráničem se už nesmí spojit N a PE.

hodnocení

0x

Jednoznačná odpověď je daná impedancí jednotlivých vodičů, ale pokavad je vše správně provedeno, tak při spojení vodičů PE a N za chráničem, se proud rozdělí do obou vodičů a chránič vypadne. Jakmile odpojíte N z chrániče a ponecháte PE jako zpětný vodič, tak na 100% to musí vypadnout.

doplněno 30.03.14 10:01:

Proto je důježitá ta impedance. Minulý týden jsem měřil fázi (zž drát) proti zemi v jiné krabici a naměřil 0V. Prostě někdo tu zem jaksi nepřidělal na zem. V tomto případě mi chránič nevypadne. Prostě tu můžeme jen teoretizovat a udělat jen možný nástin, ale správná odpověď na reálnou situaci je možná pouze u konkrétního zařízení.

@zajixxx zkonkretizoval svojí odpověď z jiné otázky.

poradte.cz/...

to jen pro ty co by se chtěli zeptat proč rozmezí 30mA až 60mA, když je chránič na 30mA :)

zajixxx*

Ne tak zcela, chránič při pouhém spojení PE a N za chráničem nevypadne. Vypadne tehdy, až bude připojený spotřebič, který má odběr minimálně 30mA. Při připojení spotřebiče s odběrem 60mA a výše chránič musí ihned spadnout (rozdělí se proudy mezi PE, N 1:1 , na chrániči bude 30mA, a musí spadnout )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]