Nejste přihlášen/a.
věc: Výběr myčka nádobí 60 cm - Zanussi?
Ahoj,
potřebuji myčku nádobí na chalupu, takže sporadicky jednou za víkend, levný proud, co říkáte na značku Zanussi? Ono je to stejně o štěstí na kus výrobku, může se vys.at za měsíc nbo vydržet 20 let...
Jelikož na chalupě nezapínám plyn.kotel na teplou vodu, tak je s nádobím problém mýt ve studené...
Čím jednodužší, tím lepší, aby dlouho vydrželo. Mám Ariston LS 248 T myčku asi 12 let a maká stále jak nová (také sporadické používání), takže to s myčkou znám...
Ušetří to vodu oproti ručnímu mytí (12L) a elektřina 1 kWh (což ve víkendovém programu dělá asi 2,30 Kč na cyklus), takže hlavně hodně energie. A jako sůl jsem vždy sypal tu nejlevnější stolní 1kg za 4 Kč a tablety taky ty nejlevnější.
Bulharská Zanussi pod Elektroluxem (asi něco jako Whirlpool pračka ze Slovenska)... Šířka u linky je na 60 cm - takže v tom mám jasno a v úvahu připadají tyto modely:
Zdá se, že jde o modely z konce roku 2013, takže relativně neozkoušené, zato možná inovativní...
ZANUSSI ZDF12001WA 6 492 Kč s dopravou a phe.
ZANUSSI ZDF14011WA 6 790 Kč s dopravou a phe - prý umí poloviční náplň?
ZANUSSI ZDF14011XA 7 790 Kč (v nerezu - takže tento luxux si asi odpustím, i když, chalupa, vlhko...)
electrolux-ui.com/... - ZDF14011WA
zanussi.cz/...
Takže díky za zkušenosti, názory a ohlasy, případně jak jste si naběhli vy a u jaké značky?
ps: chtěl jsem zkusit Whirlpoolku za 8300,- s doúpravou (nejlevnější 60cm model), šestý smysl, ale si říkám, že to je asi zbytečnost... Nu - řekněte co si myslíte, není nad osobní zkušenosti, no hlavně vychytávky, které pak v praxi učiní z používání výrobku radost anebo utrpení...
Beru v potaz že myčka jde na chalupu a bude mýt příležitostně tak bych si vybral ZDF14011WA ale kdyby šla domů tak nikdy ne Zanussi měli jsme jí doma a furt marodila asi výrobní zmetek proto ta averze.
S cimpak marodila Vase mycka Zanusska? Jak pisu, domnivam se, ze je to o stesti a o kusu, nez ze by jeden vyrobce delal lepe nez jiny, dale pak je to o featurach a premysleni u vyvoje...
No spis ted trvale obyvanou chalupu - ale to nema vliv protoze myt bude jen Pa-Ne Ted mi tam stejne nadobi kupi se v drezu a meju ho 1x tydne a je to opruz, ve studene vode (musi se ohrat), takze aspon bude schovane v mycce... Hadam ze ho nejprve nejakym programem osprchnu, aby se odmocilo a nasledne po 2 hodinach normalnim programem omeju
Ve vyberu mam jeste whirlpool adp 6342 pc wh (model 2012) za 8000,- (pokud ji nalozim do auta), ze bych si pripadal vic jak hitech
Ale neumim posoudit, zda se to navyseni ceny vyplati, kdyz uvazime, ze NEBUDU MEJT KAZDEJ DEN
Hlavne se chci vyhnout tomu, ze se neco pokazi v elektrice a u jinak bezvadny nepouzivany mycky kvuli nejaky blbine ji budu muset za 5 let vyhodit (coz udelam radeji s myckou za par kacek, nez s hitech za 15 20 litru...)
Samozrejme vitam i jine namety na 60cm mycku (bud extra levne jednoduchou spolehlivou, anebo trosku hitech ale jeste trvanlivejsi Aby me pak jedno umyti nevyslo na 200,- (kiksne presne po 2 letech zaruky)
Pokud je to na chalupu tak si myslím, že ZDF12001WA 6 stačit
Jen jsem se trošku zarazil vy používáte klasickou kuchyňskou sůl? Nebo jsem to jen špatně pochopil?
Ano klasickou stolni sul nejlevnejsi, v zacatcich jsme davali drahe soli do mycky a nyni tam sypu obycejnou sul za 3 az 5,- kilo - cemu by to jako melo/mohlo vadit? Kdovi jestli ta kuchNska neni jeste kvalitnejsi rad se necham poucit
Já nevím ale, už hodněkrát jsem četl že se tam nemůže dávat protože to není to pravé... kuchynská sůl má jinší složení než tá do myčky a ten změkčovat může i poškodit tá kuchynská sůl...
Nene, ma tam byt cista sul pokud mozno bez jodu a podobnych primesi...
pviz prvni prispevek vdiskusi zde dfens-cz.com/... anebo posledni prispevek zde poradte.cz/...
to o vyplachnuti solanky z duvodu velkych krastalu se mi nepotvrdilo a sam jsem to testoval na mycce co ma 12 let...
Jde o to si uvedomit, kdyz ta sul do myck stoji v solnem mlynu v olomouci 3,80 Kc a na krame snad i 50 Kc - wtf?
viz treba nacl.cz/... hadam to kupuji z Olomoca a bali si to...
proto davam NEJLEVNEJSI KUCHYNSKOU BEZ PRIMESI, samozrejme pokud chytnete v tescu za beznych 15,- myckovou a nemate jinou, tak he to taky jedno...
Nejlevnejsi sul o mycky akcni ceny zde:
tinyurl.com/... (odkaz stale platny)
aktualne za 15,- /kg v DM drogerii
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.