Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr myčka nádobí 60 cm - Zanussi?

Od: aqw odpovědí: 9 změna:

věc: Výběr myčka nádobí 60 cm - Zanussi?

Ahoj,

potřebuji myčku nádobí na chalupu, takže sporadicky jednou za víkend, levný proud, co říkáte na značku Zanussi? Ono je to stejně o štěstí na kus výrobku, může se vys.at za měsíc nbo vydržet 20 let...

Jelikož na chalupě nezapínám plyn.kotel na teplou vodu, tak je s nádobím problém mýt ve studené...

Čím jednodužší, tím lepší, aby dlouho vydrželo. Mám Ariston LS 248 T myčku asi 12 let a maká stále jak nová (také sporadické používání), takže to s myčkou znám...

Ušetří to vodu oproti ručnímu mytí (12L) a elektřina 1 kWh (což ve víkendovém programu dělá asi 2,30 Kč na cyklus), takže hlavně hodně energie. A jako sůl jsem vždy sypal tu nejlevnější stolní 1kg za 4 Kč a tablety taky ty nejlevnější.

Bulharská Zanussi pod Elektroluxem (asi něco jako Whirlpool pračka ze Slovenska)... Šířka u linky je na 60 cm - takže v tom mám jasno a v úvahu připadají tyto modely:

Zdá se, že jde o modely z konce roku 2013, takže relativně neozkoušené, zato možná inovativní...

ZANUSSI ZDF12001WA 6 492 Kč s dopravou a phe.

ZANUSSI ZDF14011WA 6 790 Kč s dopravou a phe - prý umí poloviční náplň?

ZANUSSI ZDF14011XA 7 790 Kč (v nerezu - takže tento luxux si asi odpustím, i když, chalupa, vlhko...)

electrolux-ui.com/... - ZDF14011WA
zanussi.cz/...

zanussi.cz/...

Takže díky za zkušenosti, názory a ohlasy, případně jak jste si naběhli vy a u jaké značky?

ps: chtěl jsem zkusit Whirlpoolku za 8300,- s doúpravou (nejlevnější 60cm model), šestý smysl, ale si říkám, že to je asi zbytečnost... Nu - řekněte co si myslíte, není nad osobní zkušenosti, no hlavně vychytávky, které pak v praxi učiní z používání výrobku radost anebo utrpení...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

duha*
hodnocení

0x

Beru v potaz že myčka jde na chalupu a bude mýt příležitostně tak bych si vybral ZDF14011WA ale kdyby šla domů tak nikdy ne Zanussi měli jsme jí doma a furt marodila asi výrobní zmetek proto ta averze.

aq
hodnocení

S cimpak marodila Vase mycka Zanusska? Jak pisu, domnivam se, ze je to o stesti a o kusu, nez ze by jeden vyrobce delal lepe nez jiny, dale pak je to o featurach a premysleni u vyvoje...

No spis ted trvale obyvanou chalupu - ale to nema vliv protoze myt bude jen Pa-Ne :) Ted mi tam stejne nadobi kupi se v drezu a meju ho 1x tydne a je to opruz, ve studene vode (musi se ohrat), takze aspon bude schovane v mycce... Hadam ze ho nejprve nejakym programem osprchnu, aby se odmocilo a nasledne po 2 hodinach normalnim programem omeju :)

Ve vyberu mam jeste whirlpool adp 6342 pc wh (model 2012) za 8000,- (pokud ji nalozim do auta), ze bych si pripadal vic jak hitech :)

Ale neumim posoudit, zda se to navyseni ceny vyplati, kdyz uvazime, ze NEBUDU MEJT KAZDEJ DEN

Hlavne se chci vyhnout tomu, ze se neco pokazi v elektrice a u jinak bezvadny nepouzivany mycky kvuli nejaky blbine ji budu muset za 5 let vyhodit (coz udelam radeji s myckou za par kacek, nez s hitech za 15 20 litru...)

Samozrejme vitam i jine namety na 60cm mycku (bud extra levne jednoduchou spolehlivou, anebo trosku hitech ale jeste trvanlivejsi :) Aby me pak jedno umyti nevyslo na 200,- (kiksne presne po 2 letech zaruky)

My jsme měli také Zanussi, pořízenou někdy před 12 lety a funguje (prý) dodnes naprosto spolehlivě. Navíc výborně myla i sušila nádobí, což se s naší současnou Whirpoolkou s pořizovací cenou skoro 25 tisíc nedá - co se týká sušení - srovnávat.

fiik*
hodnocení

0x

Pokud je to na chalupu tak si myslím, že ZDF12001WA 6 stačit :)

Jen jsem se trošku zarazil vy používáte klasickou kuchyňskou sůl? Nebo jsem to jen špatně pochopil?

aqw

Ano klasickou stolni sul nejlevnejsi, v zacatcich jsme davali drahe soli do mycky a nyni tam sypu obycejnou sul za 3 az 5,- kilo - cemu by to jako melo/mohlo vadit? Kdovi jestli ta kuchNska neni jeste kvalitnejsi :) rad se necham poucit

fiik*

newsroom.electrolux.com/...

Já nevím ale, už hodněkrát jsem četl že se tam nemůže dávat protože to není to pravé... kuchynská sůl má jinší složení než tá do myčky a ten změkčovat může i poškodit tá kuchynská sůl...

awq

Nene, ma tam byt cista sul pokud mozno bez jodu a podobnych primesi...

pviz prvni prispevek vdiskusi zde dfens-cz.com/... anebo posledni prispevek zde poradte.cz/...

to o vyplachnuti solanky z duvodu velkych krastalu se mi nepotvrdilo a sam jsem to testoval na mycce co ma 12 let...

Jde o to si uvedomit, kdyz ta sul do myck stoji v solnem mlynu v olomouci 3,80 Kc a na krame snad i 50 Kc - wtf?

viz treba nacl.cz/... hadam to kupuji z Olomoca a bali si to...

proto davam NEJLEVNEJSI KUCHYNSKOU BEZ PRIMESI, samozrejme pokud chytnete v tescu za beznych 15,- myckovou a nemate jinou, tak he to taky jedno...

aqw
hodnocení

Nejlevnejsi sul o mycky akcni ceny zde:

tinyurl.com/... (odkaz stale platny)

aktualne za 15,- /kg v DM drogerii

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]