Nejste přihlášen/a.
Potřebuji fotit hlavně zvířata a to jak malá (hlodavce )večer v bytě,tak ,aby byli dobře vidět barvy-tedy byli reálné, tak koně venku.dostala jsem digitální ale jen 14megapixel a není dostačující.Jaký foťák tedy koupit nejlépe do 5tisíc?našla jsem jeden,ale je na batrie ,někdo tam píše,že je to výhoda ,mě to přijde jako nevýhoda koupit -nekoupit?případně poraďte takový co by měl nabíjecí batrii a víte že je dobrý.Děkuji
Je tam psáno 14megapixel(také se mi to nějak nezdá-je to levný Olumpus, 5zoom,to asi bude podstatnější-potřebuji asi víc,ale to jsem právě nenapsala,že potřebuji aby byl jednoduchý na ovládání,nejsem tech.typ a nemám bohužel trpělivost na návody .Že nemůžu chtít zázraky zdo 5ti vím,taky zázraky nechci,jsem amatér.Co Nikon COOLPIX L820 blackpix L820?ale vadí mi tam právě ty AAbaterie.
Ježiš co jsem to napsala v té otázce za hrubky-omlouvám se,psala jsem to unavená a pak si to po sobě ani nepřečtu
14 MPx je málo? podle mě nad 8 MPx je zbytečnost - kromě zrcadlovek. Foto s bleskem bude barevně celkem správně pokud nebudou silné odrazy např. od barevných stěn. Pokud budete fotit při umělém osvětlení - budete mít problém. Každý zdroj světla má jinou barevnou teplotu a fotoaparát se to snaží automaticky zprůměrovat a focený objekt má barevnou úchylku.
Kompakty i zrcadlovky se v barevné úchylce chovají stejně. Bude záležet hlavně na vašich zkušenostech.
Nevím co je to za fotoaparát, ale počet pixelů je zavádějící 14 Mpix je i celkem zbytečně mov a navíc tento údaj je komerční podstatná je optika a velikost čipu, pravděpodobně nebudeš dělat velkoformátové foto a tak na počet pixelů nekoukej. Jinak od fotoaparátu do 5 tis nečekej zázraky ať bude od jakékoli firmy. V tomto segmentu se ani moc radit nedá tam se to odvíjí od ceny a moc se to při podobné ceně neliší.
Je tam psáno 14megapixel 5zoom,to asi bude podstatnější-potřebuji asi víc,ale to jsem právě nenapsala,že potřebuji aby byl jednoduchý na ovládání,nejsem tech.typ a nemám trpělivost na návody .Že nemůžu chtít zázraky zdo 5ti vím,taky zázraky nechci,jsem amatér.Co Nikon COOLPIX L820 blackpix L820?ale vadí mi tam právě ty AAbaterie.
Jsem psala teď jsem dostala obyčejný Olympus VG160,mám ještě další dva od Canonu ,ale je to vše nastejno,ale to jaký mám nyní není v této otázce podstatné, nevyhovují mi,ten nový dostane dcera a já potřebuji jiný jelikož mám narozky tak zjisťuji jaký koupit ,aby byl jednoduchý na ovládání,ale byl na fotu pěkně vidět hlodavec focen večer v bytě a venku běžící kůň.
Možná mi jde hlavně o to co říkáte na ty baterie-mě to přijde otrava a nevýhoda.
Z malých kompaktů je bezkonkurenční SONY řada WX, na vaše účely bude zcela vyhovující. Má 18MPX, na výše uvedené poznamky, že 8MPX je plně dostačující vůbec nehleďte. Výrobci rozhodně nedělají mnoho pixelů jako marketingový trik, má to svůj smysl a ne malý, ale o tom se teď nebudu rozepisovat. Tento fotoaparát výborně fotí za špatných podmínek i pohyb, což je pro focení zvířat neocenitelná výhoda, navíc má uživatelské vyvážení bílé, takže s ním uděláte bezvadně barevné fotografie i za umělého osvětlení, nebo při svitu ohně Má velký rozsah zoomu, který začíná na opravdu dostatečně širokém záběru což je také výborná vlastnost do interiéru. Napájení je LI-Ion akumulátorem.Cena je snad něco kolem 4000Kč, těžko budete hledat něco lepšího...
ivy5:
Nikon - nebrat, možná dělá dobré zrcadlovky, ale kompakty od nich jsou zcela úplně nejhorší. Jak jsem psal Sony WX, zatím jsem neviděl v této kategorii nic lepšího.
doplněno 12.02.14 21:54:jura2:
naopak focení bleskem za umělého osvětlení dělá problémy - míchají se dvě dost rozdílné teploty světla. Fotoaparát s uživatelským nastavením vyvážení bílé nedělá nikdy problém ať je to zrcadlovka nebo kompakt - nevím o jakém posunu zde mluvíš...
to bmbx - barený posun - vyfoť kočku před žlutou zdí - aparát se bude stěnu snažit zobrazit spíše šedou (snaží se o průměr) a barva kočky bude pěkně posunuta. Uživatelské nastavení bíle pro začátečníka je nespolehlivé - lépe jim vychází režim Auto
dceři jsem koupil kompakt Sony W xxx 16 MPx a nafotil mnoho zkušebních snímků a porovnával s totožnými záběry z Canon SX100 8MPX a sorry Sony měl o 2 třídy horší kresbu než Canon. Nastavil jsem dle tvých rad nižší rozlišení na Sony a kvalita totožná s původním. Nějak tvůj názor na množství MPx neberu. Objektivy nejsou schopné u kompaktu to vykreslit.
No co jsem koukala právě na ten Nikon COOLPIX L820 tak pod ním bylo spousta hodnocení lidí co ho koupili a samá pozitiva,tak aby se v tom čert vyznal
Recenze od lidí jsou to poslední, čím bych se řídil
Mohu vám říci, že recenze si čtu až když něco mám a většinou až když to mám dlouho a vím co to umí a neumí, jaké to má klady a zápory. Pak se jen bavím jaké blbosti a nepravdy tam lidi píší. Někdy jsou to poznatky vyzdvizhované do nebes a přitom je to běžná věc u všech značek, někdy je to zase příšerná nevýhoda, která třeba už z principu je u všech výrobků Pak jsou šílenci co pitvají softwareové rozmývání detailů, množství šumu atd. při zvětšení na monitoru ne urovni pixelů a vůbec jim nevadí, že v praxi to bude na fotografii pod urovní rozlišení lidského oka.
Samozřejmě, pokud chcete vystavovat na papírových fotografiích minimálně 30x40cm, tak budete muset hledat zcela v jiných cenových hkladinách a nemusí to být nutně zrcadlovka
Jestli 8, 15, nebo 20 MPx vůbec neřešte. Pokud stávající kompakt nahradíte kompaktem do 5 000, tak si nejspíš moc nepomůžete. Není ani tak problém fotit koně venku, ale hlodavce večer v bytě. TAoto za vás žádný kompakt v automatickém režimu nevyřeší. Je to spíš o vaší šikovnosti. Něco si o tom nastudujte. Fotoaparát potřebuje světlo. Levné kompakty mají stejně malinkatý čip, takže v šeru hodně šumí. Co je důležité a může se lišit je světelnost objektivu. Potřebujete co nejlepší, tedy 1,8..2,2. Navíc platí, že když je málo světla, nemůžete zoomovat, protože to podmínky ještě zhorší , klesá také světelnost. Pokud chcete fotit večer hlodavce kompaktem, nemáte jinou možnost, než scénu přisvítit. Ne vždy je to hezké a přirozené a právě tady záleží na vaší šikovnosti. Pokud použijete vestavěný blesk, tak budete mít na fotce nehezké ostré stíny a nejspíš i červené oči hlodavců. Nic pěkného. Prvního zlepšení dosáhnete tak, že světlo blesku rozptýlíte. Musíte experimentovat. Doporučuji pro začátek vzít kanistr od destilky z bílého průsvitného plastu a udělat si z něj před blesk takové ucho, které světlo blesku rozptýlí. Uvidíte, že fotky budou mnohem lepší. Také je možné ze staniolového papíru (krabice indiánků z Lídlu) udělat různé světlovody. Další možností je blesk vypnout a použít silné přídavné světlo, např. halogenovou lampu za 100..200 Kč z jakéhokoli Bauxxx. Déle se hodí (ať už pro upravený blesk, nebo lampu) mít k dospozici odraznou bílou nebo stříbrnou desku. Stačí bílá krabice, stříbrná fólie - -sluneční zástěna z auta, le prodává se to u hotové. Tuto vhodně umístit shora či z boku, aby odrážela světlo na scénu.
Takže prvně bych začal výše uvedeným a až potom kupoval lepší kompakt. Kupujte Canon, nebo Sony, ostatní na tom nejsou například s šumem u kompaktů moc dobře.
doplněno 12.02.14 22:35:Co jsem vynech je to, že pokud je málo světla, tak foťák pochopitelně velmi prodlužuje expoziční čas, takže pohybující se hlodavci budou rozmazaní. I zde je to spíše o vaší šikovnosti. Pokud víte, že je málo světla a objekt se hýbe, musíte foťáku vnutit vyšší citlivost. Ale tím klesá kvalita snímků, takže zde je na vás zvolit správný kompromis mezi rozmazáním pohybem, či velikostí šumu.
Pokud byste to s tím focením hlodavců myslela opravdu vážně a chtěla si hrát i s hloubkou ostrosti, pak musíte jít do zrcadlovky. Nejlevnější cesta je nějaké starší Canon tělo (Už od 300D fotí velmi slušně) a k němu velmi levný objektiv 50/1,8. S tímto už se dají i při horším osvětlení dosáhnout velmi dobré výsledky. Takovouto použitou sestavu už kolem 5000 pořídíte.
doplněno 12.02.14 23:35:Ono jedna věc je zdánlivě líbivá fotka a jiná věc je kvalitní fotka. Například u těch hlodavců hrozí, že odšumovací algoritmus chtě nechtě při slabém světle rozmaže detaily (Samsung a Panasonic jsou tady asi nejhorší ) a ve výsledku nebude mít hlodavec na fotce žádnou srst, ale jen šedou šmouhu, z které občas bude čouhát nějaký výrazný chlup. Jak píši, dejte odkaz na vlastní povedenou fotku při špatném osvětlení (bez úprav, s exifem v původní velikosti). Rád se nechám mile překvapit.
tomkk:
pujč si někde Sony WX a přehodnotíš své názory
Lze sním fotit pohyblivé cíle za svitu svíčky, nějaké přídavné halogeny jsou opravdu zbytečnost. A nechci se zde znovu opakovat jak důležité jsou MPX a právě u malých kompaktů.
doplněno 12.02.14 22:50:tomkk:
to už taky neplatí, Sony WX při nedostatku světla začne fotit pomocí velice rychlé multiexposice místo použití dlouhého času a pak snímky poskládá, díky tomu nedojde k žádné pohybové neostrosti, Není už potřeba žádná šikovnost. Sám jsem koukal jak blázen jak krásně to funguje, prostě ten stroj nemá konkurenci a pro laika je nenahraditelný, nemusí opravdu na nic šahat a nelze s tím zkazit záběr, má i velice rychlé ostření, což je u kompaktů slabá stránka.
doplněno 12.02.14 23:01:A jé...zase někdo, komu vadí tykání
Myslím, že mezi rádci je to docela běžné, když vykám tak tazatelům které neznám, ale jestli to vadí tak PROMIŇTE
Recenze jsou opravdu k nezaplacení, pitvají šum při zvětšení 1:1 a pak si hrají na chytré
Pro mě je důležitý praktický výsledek, pokud budou foto určeny k prohližení na monitoru a v papírové formě 10x15 tak není absolutně žádný problém. Jsou fotky které i za špatných světelných podmínek jdou na A4 i více.
Měl jsem v ruce leccos, ale tohle opravdu v kategorii kompaktů konkurenci nemá.
Několik kompaktistů s novými Canony chtěli svůj nový kompakt znechuceně zahodit, když jsem jim předvedl co to umí
A že takové rozlišení nevykreslí objektiv? Ja nutné si uvědomit, že fyzické rozlišení každého digifoťáku je ČTVRTINOV0É díky RGGB filtru a zpětně se UPSAMPLUJE, pak i 18MPX má smysl i když to objektiv nezvládá.
Pozoruji ve více vlánech, že vaší zábavou je především oponovat (a tykat). Testovací fotky na netu WX nechutně šumí už na iso 100, stejně jako u jiných levných kompaktů. Jak se říká, jeden obrázek za 1000 slov, takže svoje tvrzení nejlépe dosvědčíte nějakým vlastním ostrým obrázkem pohybujícího se objektu při svitu svíčky. Předem děkuji.
doplněno 12.02.14 22:49:WX300 citace z recenze na digimánii "Šum je přítomný prakticky na všech citlivostech a odšumování rozmývá většinu méně výrazných nebo i středních detailů, nemluvě o tom, že takové rozlišení nevykreslí ani sám objektiv. Ztráta barev je výrazná už na ISO 800, ostrost také není zrovna výborná."
Ne nemyslím si, že se jedná o špatné kompakty, ale zázraky taky dělat neumí.
doplněno 13.02.14 00:11:Ještě k těm multiexpozicím. Toto velmi dobře funguje u statické scény a je dobře když foťák tuto fukci má. Bohužel, pokud vám v záběru pobíhají lidé, nebo hlodavci, tak vám z principu nebude na tyto objekty v pohybu nic platná. Samotné složení a zprůměrování obrázků, které Sony provádí způsobí, že pozadí bude pěkné, ale pohybijící objekty rozmazané, či dokonce rozfázované.
tomkk:
proboha, ta multiexpozice je tam právě a jen pro pohyb, jak by mi asi pomohla na statickou scénu? Na tu mám stativ nebo optickou stabilizaci
jofa:
ano to je "kompaktík" - šperk
a pro tomkk a ostatní co nechtějí věřit:
přemýšlel jsem jak vyfotit něco co by bylo přesvědčující a nebmohli jste mne napadnout, že jsem to zfalšoval a tak jsem pořídil snímek takoucí vody z kohoutku za svitu svíčky. Je použita uživatelsky vyvážená bílá, aby jste viděli jak pěkně funguje i když v případě osvětlení svíčkou je to většinou nevhodné protože to pak jak svíčka nevypadá. A teď hledejte softwarové rozpatlání a šum Já netvrdím, že není k nalezení, ale bude opravdu na té fotografii rušivý? Opravdu je fotografie k ničemu?
speciálně pro tomkk:
Je použita multiexposice, která je určena pro pohyblivé objekty při nedostatku světla.
doplněno 13.02.14 11:48:ještě pro jura:
takhle hnusně průměrovaly minilaby v dobách filmu, při barevné korekci pběhem zpracování byl vždy zřetelný barevný posun všeho ostatního k doplňkové barvě barvy dominantní na záběru, ale u digi foto tyhle problémy jsou zanedbatelné.
A s tím rozlišením je tvůj problém zdali to bereš nebo ne, já jsem před lety tomu taky nevěřil, ale byl jsem přesvědčen jiným fotografem a následně i svými pokusy, množství MPX má svůj smysl, přestože to u kompaktu je nad schopnosti objektivu, ale jen na první pohled
toztak:
to je věhlesná SONY R1
Měl jste na začátku napsat komu je to určeno,takto to vypadá že mě .
Mě tedy tykání nějak nevadí pokud je odpověď hlavně k věci
Tak jsem myslela,že sony WX zkusim,ale myslíte tedy ,že na mé hlavní účely k čemu ho především potřebuji tedy nebrat?
tomkk
Vám velice děkuji za vyčerpávající odpověď přesně tak jak jsem potřebovala.
Vypadá to tedy možná tak,že zatím ušetřím,protože ten můlj levný Olympus zas tak špatný nebude,přidávám foto-hlodavci a vyloženě rozmazaní nejsou-že když potřebuji reálnou barvu hlodavce,nemám mít takovéto pozadí už vím. Tyto fota co sem vkládám.-fotím opravdu jen večer při hrozném světle normálně auto a ačkoliv foťák má funkci domácí zvířata nějak se mi neosvědčila,tak tam pořád mám portrét).Přesto jejich srst jen šmouha není.
Prostě máte pravdu něco si o tom musím nastudovat chtě nechtě hlavně pročíst pořádně návod a zkoušet a zkoušet.Za rady jak získat více světla moc děkuji,vše vyzkouším.
Venku ale nevím co použít,zatím jsem fotila koně s dcerou bez pohybu a fotky jsou hrozné,bylo tedy zataženo a jestli jsem tam nechala ten portrét tak to asi taky bude tím,ale a to právě budu potřebovat fotit i z dálky a v trysku.Tak jestli bych mohla poprosit ještě o rady jak na to venku.
S tou zrcadlovkou máte jistě pravdu,ale tam se právě obávám,že bych neuměla využít správně co to umí .
EV je exposiční hodnota, jejím nastavením lze ovlivnit expoziční automatiku fotoaparátu a tím zesvětlit nebo ztmavit záběr, má to snad úplně každý digitál, dobře se s tím pracuje pokud foťák má živý histogram, jinak je dobré si to odzkoušet, jak vypadá fotka na displeji ještě nemusí být to nejlepší.
ivy5:
na tykání si stěžoval tomkk směrem ke mně a pokud vám nestačí fotka s tekoucí vodou za svitu svíčky tak pak nevím To by se mizerně fotilo i zrcadlovkou, nehledě na to, že člověk už musí vědět co a jak nastavit.
Ty WX xxx kompakty jsou opravdu dost dobré a připomínky od tomkk jsou poněkud trochu mimo, pokrok se nedá zastavit
Nic ve zlém, ale ta fotka s koněm je hoodně špatná...
doplněno 13.02.14 15:49:Zde je důkaz jak teorie o průměrování barev při automatickém vyvážení bílé podle jura2 jaksi zrovna moc dobře nefunguje
Ano vím že to psal Vám
přečtěte si co píšu pozorněji,naopak se Vás zastávám,ale to je jednoMě foto s vodou neříká nic,jsem laik,řeklo by mi foto večer s hlodavcem
že je foto s koněm špatné vím právě proto jsem ho sem dala,tomkk mi psal,že můj foťák nebude špatný na koně venku jako spíše na ty hlodavce doma,že ti budou mít místo srsti šmouhu-proto jsem vložila ta fota focena večer při umělém osvětlení ,že tak hrozné zase nejsou zato ten kůň ano.
Jde o to, že ta voda je v pohybu za hodně mizerných světelných podmínek a není rozmazaná, logicky při podstatně lepším osvětlení než je svíčka - tedy běžné světlo v bytě budou i ti vaši hlodavci pěkně vyfoceni
Světelnost objektivu-píšete,že potřebuji co nejlepší,ale nevím zda je lepší menší či větší 3,3-5,9 tedy je horší?děkuji
Já bych se také spíš přiklonil k tomu, abyste se naučila s tím, co máte.
Fotka koně mi, bohužel, nejde zvětšit, vidím jen to malé zde v odpovědích. Ale na první pohled je to černé. Takhle fotí automat. Je to focené v protisvětle s ohromnou světlou plochou, tam musíte přidat jas. Podívejte se sama, sníh máte tmavý jak za po západu slunce pod stromem. Sníh musí být obvykle bílý skoro nadoraz (ne úplně, jinak z něj bude jen naprosté bílo), jinak na fotce nic není vidět. Nevím, kde se to u Vašeho foťáku udělá, ale zkuste nějaké zesvětlení najít.
Zesvětlení se obvykle dělá pomocí EXPOZIČNÍ KOMPENZACE, přidáním EV (exposition value). Dobré kompakty to v automatu poznají samy podle velikosti a světlosti plochy a sami udělají kompenzaci.
Jsou chytrolíni co focení na automat odsuzují a vychvalují se, že pokud foťák nemá ovládání priority času a clony tak to není foťák Přitom je to taky automat, kterému jen zadám jednu veličinu a zbytek je zase automatický: Kdo se v tom jen trochu vyzná, tak docílí stejných záležitostí i bez toho a mnohem pohotověji a efektivněji.
praivo:
to bys tomu dal, tam je hlavně problém protisvětla a bílé plochy sněhu. Jak jsem psal, lze to kompenzovat pomocí EV, nebo ještě jednoduší je přepnout měření expozice s důrazem na střed, pak si foťák změří expozici koně a vyfotí jej tak jak má, sníh a nebe bude bílý a světlejší a kůň s jezdcem nebude tmavý flek.
doplněno 13.02.14 19:49:praivo:
WX pozná protisvětlo a pozná pohyb co by mohl být máznutý a sám se přepne do režimu - ne sport (ten jde použít pouze za dobrého světla a to ten snímek zjevně focen není) ale do režimu multiexposice a snímek nebude rozmazaný.
Mimochodem teď jsem si vzpoměl, nedlužím ti ukázkové foto demostrující rozdíl mezi bleskem FILL a SLOW?
1. Nevím, jak ty, ale já s protisvětlem v takovýchto podmínkách nikdy problém neměl, tohle tipuji spíš na šero. A mně šlo o to rozmazání, způsobené pravděpodobně dlouhým expozičním časem kvůli zvolenému režimu.
Kompenzací expozice nebo měřením středu to sice jde o dost lépe, ale už jsme zase u toho, že je nutné se naučit základy ovládání toho foťáku, protože automatika není všemocná.
2. A ano, ty fotky mi pořád dlužíš (i když už je nepotřebuji, protože jsem byl kvůli rozbitému mobilu donucen fotit jen Lumixem a už jsem si to vyzkoušel sám). BTW proč teda podle tebe některé přístroje mezi těmito dvěma režimy nerozlišují?
praivo:
ano rozmazání je delším expozičním časem, ale režim "sport" není v šeru použitelný, v tomto režimu se sice fotoaparát bude snažit dát co nejkratší možný čas , ale díky světelnosti objektivu jej nemůže dostatečně zkrátit a tak výsledek bude stejný jako v jakemkoliv jiném režimu, třeba portrét - otevře objektiv co nejvíc a přiřadí nejblíže správný čas, na tom bude stejně.
Když já už si moc nepamatuju co přesně jsme ohledně blesku řešili Matně si pamatuji NUCENÝ, FILL, SLOW
Tenkrát jsme řešili to značení režimů blesku. Že každý výrobce si to značí po svém a uživatel z toho pak má akorát zamotanou hlavu. Třeba teď mi došlo, že vzhledem k tomu, že u mého DF je režim SLOW kombinován s RED EYE (předblesk, nezkracuje expoziční čas), by to tak mohlo být i u toho mobilu, musím to vyzkoušet.
doplněno 13.02.14 21:36:Konkrétně jsme řešili toto: poradte.cz/...
Takže jsme nějak řešili proč mají některé foťáky nucený blesk FILL a některé ještě navíc SLOW který má vlastně podobný účel a mnohdy i podobný výsledek?
Tak jak to tak čtu to WX chci(sám pozná...atd to je pro mě),ale je jich plno,tak poraď přesněji jaký nejlépe.
V současné době těch modelů WX xxx moc není a to už je na vás liší se hlavně rozsahem zoomu a přítomností Wi-Fi
doplněno 13.02.14 23:18:Jak jsem už psal, v blbém počasí nemá přepínání SPORT-PORTRÉT u kompaktu žádný efekt.
No, já mám jako amater Samsunga PL200 a jsem na něj taky nas.anej, protože to rozmazává a podobný nechutnosti. Měl jsem teď vypujčený nový Olympus SZ-31MR a byl jsem velmi mile překvapený. Tam kde byla tma foťák udělal krásnou fotku jako ve dne (bez blesku!), makro jsem taky vyfotil vydařený, prostě paráda. Dá se natáčet video a během toho i fotit. Je fakt, že dotyčnýmu přidali ještě jednu baterku na výměnu.
Jinak Sony jsem taky viděl v akci - fotky krásný,jasný, nerozmazaný, ale bohužel nevím typ.
Pánové, tohle byl a je pro mne kompaktík. Sice trochu těžší. Neměnil bych s jiným. CMOS 21,5 x 14,4 mm.
Jo to je na mne? Sony R1-kompakt.
doplněno 13.02.14 15:09:Jinak pro ivy: nechci někomu nadbíhat ani chválit. Šel bych znovu do Sony a dejte na bmbx.
JJ ,zkusim ještě ty rady kolem hrátek se světlem ,ale necvyřeší mi to ty koně venku,tak asi do toho půjdu.Té zrcadlovky se bojím,že bych s tím neuměla.
zkusim
i když jsem pochybovala že by to pomohlo,když stál.To bych si představovala,že se použije třeba na běžce.
Chci fotit krysy ve tmě a koně venku s foťákem za 5000.-
Já chci zase vyhrát formuli1 se svou felicií, nemáte nějaké nápady? TVL, to je zase diskuze.
ernie:
ten kompakt o kterém mluvím to dokáže a stojí 4000Kč viz. foto tekoucí vody při světle svíčky, až to vyfotíš zrcadlovkou nerozmazané dej vědět
Čím bys řekl? Myslím kategorii. Dej tip a řeknu, jestli jsi blízko )
Nebudu tě trápit. Na věhlasnou Sony R1 to nemá. Dá se tím dokonce i telefonovat
Dobrou noc a všem dobré světlo, papa...
Čím dál tím lepší proboha jděte si léčit mindráky jinam.
A rady typu co musím a nemusím řešit nechte na mě,asi vim proč to potřebuji,kdybych nemusela asi sem nepíšu.A nevim o jaké odvaze píšete,Vy by jste si netroufl fotit myši v šeru,tak za prvé PROČ?-by se Vám něco stalo,když nebude foto dokonalé?
a za druhé,u nás je uplně jedno či je den nebo noc,svítíme nepřetržitě jelikož jsou všude kolem vysoké hradby z 13 století,pěkné,ale denního světla si moc neužijeme,takže proto.
Takže ta fota potkanů jsou hodně špatný nebo nemám ten můj foták ještě zavrhovat?
Tak my děkujeme za příspěvek ,ale asi jste zabloudil.Si pletete pojmy s dojmy,na diskuse musíte někam jinam,zde jste v poraďte víme?a jestli neumíte poradit nemáte tu co dělat.Nechápu proč je čím dál tím víc "lidí" co musí za každou cenu prudit-to je nějaká nová nemoc?
jak vidíte Vy chytráku co máte jistě na foťák za 100tisíc a kdo na něj nemá tak dle Vás nemá nárok fotit vůbec nic ,ono to lze i levněji.
A potkani nejsou krysy se vraťte do školy.Ale Vy také nejste moc člověk a vypadáte podobně,tak si Vás asi také leckdo splete,ale nesmíte se moc vyjadřovat.
To je docela na psychologický rozbor,jediný vleze do poraďte,aby neporadil nic,ale jediný si myslí,že je tak neodolatelný,že musí ukazovat foto (jestli je to tedy on) ) Nechcete nám říct něco o sobě?
Já se omlouvám, že jsem se nechal unést, ale pokud hodláte fotit podobné obrázky, které jste zde uveřejnila, tak nemusíte vůbec řešit, jaký kompakt si koupit. Stačí jakýkoli dostupný na trhu. Narozdíl ode mne máte odvahu, což je obdivuhodné. Já bych si na focení myší v šeru netroufl ani foťákem za dvacet tisíc. Holt nejsem tak dobrej prostě...
doplněno 14.02.14 00:04:Madam. Pokud máte cokoli ke své poslední větě, můžeme to probrat na vnitřní poště. Myši miluji.
ernie:
o věhlasné Sony R1 zde nebyla vůbec řeč ohledně focení , tu zde ukázal na obrázku jofa, toztak vznesl dotaz co to je a já mu odpověděl, obrázek tekoucí vody k té odpovědi nepatří
Není špatné trochu projít vlákno, když už se rozhodnu do něj vstoupit, navíc ten tvůj vstup byl celkem o ničem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.