Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, zda existuje podobně jako pro tablety s Androidem, kde se sníží min. jas programem z Google Play, také takový nějaký program pro snížení jasu, ale u monitoru?
Děkuji.
Dobrý den.
Řešilo se to u téhle otázky:
Tady je odkaz na článek, kde jsou 4 programy na úpravu jasu:
Nebo dejte do Google Play "brightness manager".
Omlouvám se, špatně jsem si přečetl otázku. Programy pro PC (pro Windows) taktéž existují. Např. zde:
doplněno 08.02.14 19:39:Jinak pokud se jedná o standardní monitor, tak se většinou jas upravuje manuálně ovládáním na monitoru (které je na předním panelu, nebo na boku, nebo vzadu).
Já používám tohle - stahuj.centrum.cz/...
nebo můžete zkusit sluneční brýle výjde to nastejno
snad Vám to pomůže.
Moc děkuji všem!
No já husa jsem si koupila před rokem a půl LG, 21 úhlopříčku, bez IPS. Důvody: Mám citlivé oči, abych je nezatěžovala. No a začali se mě ptát známí jestli jsem opravdu spokojená, že není přece jen IPS a velikost taky nic moc, že jsem si měla pro pořádnou investici koupit aspoň 27. No a nejdřív jsem statečně hájila své.
Ale jak jsem si koupila tablet a objevila program na snížení jasu, tak jsem dala známým za pravdu, pokud by to šlo zmenšit jas i na monitoru, že měl mít opravdu IPS panel a teď už bych i chtěla tu 27... Takže tak
Koupila jsem ten můj tenkrát za 3000. Mám chuť ho prodat. Ještě ho nemám ani vybalený z těch igelitů, takže vypadá jak úplně nový, i když ho používám denně.
Kde je nejlíp něco takového prodat? Aukro? A kolik bych za něj mohla chtít?
Poněkud jsem změnila téma, koukám
Děkuji.
Nějak jsem nepochopil, proč se zmiňujete o IPS displeji. Jestli jste si koupila monitor před rokem a půl, tak v tu dobu už se dávno dělaly monitory, které se vlastnostmi (až na barevné podání) těm IPS displejům blíží. Dřív byly IPS displeje lepší v mnoha ohledech (kromě barevného podání i pozorovacími úhly, rychlostí zobrazování apod.), ale dnes už to takový rozdíl není. A co se týče šetrnosti k očím, tak tam podle mě není rozdíl žádný.
Co se týče velikosti monitoru, tak záleží, v jaké vzdálenosti od něj pracujete. Já mám 19ti-palcový monitor a pořád mi stačí. Jestli Vám jde o to, že máte třeba malé ikony, malé písmo apod., tak si můžete změnit rozlišení na stávajícím monitoru a vše bude "větší" (byť se Vám třeba na plochu potom vejde méně ikon). Pokud si koupíte 27ku monitor a budete mít to samé (nebo větší) rozlišení, tak si moc/vůbec nepomůžete...
Pokud byste i tak chtěla starý monitor prodat, můžete dát inzerát skrze internet do Annonce (annonce.cz - inzerát je možné podat zdarma) nebo přes bazos.cz. Nebo přes Aukro, ale tam dáte určité procento provozovateli aukra... Kolik byste za něj mohla dostat? Zkuste si na Aukro/Annonci/Bazos zadat typ Vašeho monitoru a pokud někdo stejný typ prodává, uděláte si představu o tom, za kolik ho tak můžete prodat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.