Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení eletromotoru k akumulátoru k nabíjen

Od: krysak* odpovědí: 7 změna:

Mam parní stroj a tím poháním malý elektromotor vymontovaný z tiskárny. Z této diskuze poradte.cz/... jsem chtěl taky použít dynamo na kola, ale zavrhnutu pro další výdaje, ale koupil jsem si jakouživatel baterie LiFePO4 3,2V 10Ah. Potřebuju ale poradit jak zapojit motor k baterii, aby se choval jako dynamo a né jako spotřebič, napadlo mně použít nějakou diodu, aby proud nešel k motoru. Potřebuju hlavně poradit to schéma na zapojení.

Díky za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Musíš si postavit ochranný obvod, jinak bys ty články mohl zničit přebitím.

krysak*
hodnocení

proti přebití i proti podvibití si to ohlídám akorát mě zajímá jak to propojit aby to vyrábělo elektřinu a ne aby to spotřebovávalo.

hodnocení

0x

Tak ta dioda je základní předpoklad, pak by to chtělo stabilizovat. Na LiFePO by tao mohlo stačit...

krysak*
hodnocení

a poradíš mi jak tu diodu zapojit a na jaké napětí to stabilizovat.

Už se to zde řešilo, ne?

krysak*
hodnocení

Já jsem to nikde nenašel a to jsem prohledal celou diskuzi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]