Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodanie tabletu objednaneho z honkongu

Od: tab odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

3. decembra som si objednal tablet z jedneho nemenovaného českého obchodu ktorý kupuje tablety od dodavatela v číne/honkongu je to tzv sprostretkovatel ten obchod no a dobu dodania majú max 16 dní no idú vianoce a včera som im písal a napísali mi že je tablet ešte v honkongu čiže ešte nevyrazil ani na cestu a to je už 10 dní po objednaní :/ chcel som to na vianoce pod stromček no asi to už nestihnú alebo áno? má niekto skusenosť s objednavaním ekektra z číny pred vianocami ako dlho to dochádza? je šanca že to do 24.12 budem mať doma?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Žádná šance není... Navíc jsou Vánoce a budete čekat ještě tak minimálně měsíc. Navíc jestli má hodnotu větší nez 600kc, tak ještě na 80% procent budete doplácet dph.
tab
hodnocení

o poplatky sa nebojím ja to ako som povedal objednavam cez obchod v česku ktorý všetky poplatky platí ja platím iba pevnú sumu, samozrejme je to trocha drahšie ako by som objednaval priamo na seba no mam istotu...

no aspon si nebudem robiť nádeje :( ale až mesiac? to mi príde až priveľmi dlho ved maju dodaciu lehotu max 3 týždne a zákazníci to potvrdzujú

Dřív než zavedla EU dodatečné doplácení DPH na zboží přes 22€ chodily některé věci z činy taky do 4dnů. Dneska pod 14 dní nejde vůbec nic a teď kolem vánoc to z činy dojde za3 týdny ale věci které jdou na posouzení zda na ně dopočítat daň nebo ne se teď ztratí ještě na měsíc ve frontě na odbavení české pošty. za což sí ten moloch ještě drze napočítá 96 - 190kč
doplněno 13.12.13 15:59: Takže december není rozhodně ten správný měsíc na objednávání dárků.

Já už čekám na 6 balíčků 2 měsíce :) Jde o to jakou poštou to poslali, DHL to mám do 7 dnů ať jsou jakékoliv svátky, ale ty co jsou free shiping tak to trvá dlouho.

tab
hodnocení

0x
napísal si že 3 týždne no ja čakám už dve takže o tyzden dúfam dojde

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Hovorí sa,že nádej umiera posledná. Když balíček nepřijde do Vánoc,nádej zomrela.Náhradní termín mají po Novém roce Ukrajinci,tuším 6.ledna slaví svátky Vánoční.

stirecek*
hodnocení

0x
Kdyby sis ho objednal přímo a místo 50% zisku překupníka si zaplatil dopravu přes DHL, tak uz ho máš dávno doma. A vsadím boty, ze by ti teď prošel i bez DPH, jelikož toho mají tedka moc. Prekupnik naslibuje, ze DPH zaplatí za tebe, což sice udělá, ale většina balíků mu projde bez, což mu navýší zisk, jelikož tobě ho nevrátí. Za další slibuje cenu i s dopravou, ale objedná free, což jen dokazuje, ze na své sliby sere. On totiž moc dobře ví, ze pokud si nezaplatí dopravu, tak zboží do Vánoc nepřijde. Sám jsem objednával lidem zboží, chtěli co nejnižší cenu, ale ještě nikomu nic nepřišlo a uz je to měsíc.

tab
hodnocení

0x
no je pravda že ten tablet stojí v čine 160eur a doprava 25eur no má to svoje nevihody
nemám istotu te mi dojde celý ak vôbec dojde.
reklamáciu by som len ťažko vybavil. su možné aj ďalši vidavky na clo,dph,a boh vie čo este takže by má to vošlo na 185€ a možno až 200€ a je to risk.
ale ja beriem cez cz obchod ktory všetko kúpi prípadne reklamuje za mňa a už neplatim nič navise je to sice za 218eur ale tých 20-40e stojí za istotu
nejakú vec do 10e by som objednal aj sám ale toto nie
stirecek*
No vidíte, říkal jsem přirážka 50% a ona je téměř 100%. V Číně se obchoduje za dolary, takže 160 USD, cca 3200 Kč. Dopravu nepočítejte, protože ten váš prekupnik ji taky neplatil, jinak byste to mel již doma. A v případě reklamace máte úplně jedno, jestli balík pošlete na adresu v ČR nebo v Číně, stejně na tu poštu musíte jít. Čína mění kus za kus a uhradí i poštovné, což se nedá říct o zdejších prekupnicich. V lepším případě to tam skutečně pošlou, jen to bude déle trvat. Mimo jiné, za tu cenu můžete mít dva, takže proč se obávat reklamace? Takže ne ze neplatíte nic "navyse", platíte hodně navíc a za tu cenu se dá koupit uz i u nás v obchodě.
tab
hodnocení

nie :) to je inakšie ono to nestojí 160USD ale 160eur :) ja som to už prerataval

napr tu je za 180eur geekbuying.com/... no niekde som videl aj za 160eur no platilo sa tam 25eur doprava...

ja by som aj objednal na seba no mam 17rokov a mama je proti objednavaniu z číny atd...

ide oto že v priprade reklamacie s činanom by som toho veľa nevybavil neviem ang, a oni vraj serú na reklamacie... a dopravu platím ja čo viem pri reklamačke čiže 25eur tam a ešte speť a inak to bude platit ten český obchod a všetky vybavovačky on vybaví

ked budem mať 18r začnem objednavať vecičky za pár eur s freeshipping a naberiem skusenosti no takto nie...

A dik za info došlo mi že maš v jednom pravdu obchodníkovy je jedno či mi to dojde pred alebo po vianociach dal dopravu zadarmo hoc vedel že to nestihnu...

praivo*
Naopak, Číňani často vyřizují reklamace ochotněji mež Češi.

Možná i častěji než často :-D

stirecek*
Tak tak, řeší to výměnou kus za kus a dopravu zaplatí taky. Za to třeba iphone reklamace neřeší vůbec :)
doplněno 16.12.13 00:08: poradte.cz/...
tab
hodnocení

tie tablety z číny niesu zlé ak si niekto vyberie ako ja od značky pipo,cube a pár dalších tak neolutuje je to na urovní kvality SAMSUNGu a spol... možno ten SW nieje až tak dotiahnutý no napreduje to kilomerovými krokmi a HW výkon sa nedá porovnať stým čo ponuka CZ/SK trh v takej cene :)

a si si istý že tá doprava je zadarmo pri reklamacii napr z dealextreme alebo ebay? dopravu ku mne ked objednavam tam je free shipping aspon večšinov no reklamacia som čital niekde že sa platí cesta tam aj speť čo može vyjsť aj na 50eur

tab
hodnocení

takže predsa len to stihnú aspon dufam :) tablet je už v česku a došiel mi mail že je pripravený na odovzdanie kurierovy, a kurierská služba intime do 24hod by to malo byť u mna doma :) zazraky sa stávaju :) ešte v piatok bol v honkongu a možno už v štvrtok u mna doma :)

stirecek*

Já si spíš myslím, že neaktualizují sledování zásilek. Včera mi přišly dva balíky, jeden po třech týdnech, druhý po třech měsících, za který už mi vrátili i peníze zpět na účet :):)

tab
hodnocení

no možné to je no nepovedal by som čital som recenzie na obchod, že ked tam objednaju tak niekedy už za týžden maju tablet doma, a to ide až z číny lebo oni su vlastne ako som hovoril sprostredkovatelia...

stirecek*
Za tři až sedm dní zboží z Číny dojde, pokud si zaplatis dopravu. Free to trvá 15-45 dni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]