Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV přijímač pro nedoslýchvého

Od: farmar28 odpovědí: 8 změna:

Jakou značku a model TV přijímače zakoupit pro osobu s poruchou sluchu. Postižený používá moderní naslouchátka zn. Simens. Současná LED TV značky Samsung nejnovější generaci je absolutně nevyhovující a to hlavně podáním sykavek. Předem děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A co k televizi spíše dokoupit nějaké kvalitní repro? Ještě jsem neviděl LCD TV, která by hrála opravdu dobře a věrně, vždy je zvuk plastový, nevýrazný a osekaný, a to i u dražších a značkových kousků. Ono se toho totiž v takové placce moc vymyslet nedá.

Reproduktory budou levnější a kvalitnější řešení

Přesně tak. Repro v televizi je spíše takové nouzové, něco jako repráčky k walkmanu. Za dva tisíce se dá pořídit dostatečná zvuková kulisa do obýváku. Audiofilové-neberte mě za slovo.

figurek*
hodnocení

2x

jste všichni trochu mimo. Otázka není o kvalitě zvuku, ale míří na problém jak vyřešit situaci, když se na jednu televizi dívají dobře slyšící a jeden špatně slyšící. Možnost č1, pustit televizi nahlas, bývá pro dobře slyšící nesnesitelná. Možnost č. 2, nedávno jsme ji tady rozebírali, některé televize mají sluchátkový výstup nezávislý na hlavním zvukovém výstupu do reproduktoru, některé ho nezávislý nemají. Tazateli radím, zajděte do nějaké lepší televizní prodejny, vysvětlete co potřebujete, nechejte si pár televizorů ukázat a ptejte se hlavně na nezávislost ovládání sluchátkového výstupu. K televizi dokupte bezdrátovou sluchátkovou soupravu, kterou bude používat pouze ten postižený, stojí přibližně 1600,- KČ. A hlavně radím, k nákupu přiberte toho postiženého, ať si všechno vyzkouší hned na místě. On je ta hlavní osoba, která bude mít rozhodující slovo.

petula00*
Pokud má vaše TV má optický výstup je situace celkem jednoduchá.Zakoupíš tuto věcičku .Miniaturni-DAC-prevodnik-FiiO-D03K-TAISHAN ..cca 660,-Kč.kterou propojíš s opt.výstupem na TV.Na výstup DAC připojíš jakýkékoliv aktivní repro např. alza.cz/... v případě otce který potřebuje sluchátka tak koupit bezdrátová sluchátka.DAC totiž umožnuje připojit současně repro i sluchátka..Hlasitost si lze regulovat na sluchátkách.Byl jsem v té samé situaci a tohle ji vyřešilo.K té uvedené repro 2.0 dodávám,že má čistý jasný zvuk bez sykavek.Nedostatek je v absenci dálkového ovládání repra.Ale jiné sady jistě jsou s DO.A nebo použít např.domácí kino. . Zdroj: poradte.cz/... 23.11.13 10:56: Moje nová TV LG také neumožňovala nezávislou regulaci repro tak sluchátek.Po aktivaci sluchátek se odpojily repra.Takže jsem to vyřešil shora uvedeným příspěvkem.doplněno 23.11.13 10:58: Moje nová TV LG také neumožňovala nezávislou regulaci repro tak sluchátek.Po aktivaci sluchátek se odpojily repra.Takže jsem to vyřešil shora uvedeným příspěvkem.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, souhlasím s tím, že externí (aktivní) repro k TV je dobré řešení. Jenom bych zkusil přeci jenom s tím zvukem v nastavení TV něco udělat - stereo, prostorový zvuk nebo ekvalizér.

I to by mohlo změnit barvu zvuku a zlepšit poslech. Zdravím!

P.S. Nedávno zde kolega doporučoval moc hezké "bedýnky"k TV, tak se na to podívejte.

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Zeptám se, možná blbě, proč ne kvalitní, bezdrátová sluchátka?

Sluchátka jsou vhodná, pokud bude poslouchat jen ten postižený. U více televizí jsem se setkal s tím, že po zasunutí "samečka do samičky" teda připojení sluchátek, se reproduktory TV odpojí a ostatní slyší ticho...

zvidalek*
hodnocení

0x

Taky jsem nedoslýchavý a poslech TV bez bezdrátových sluchátek už u mne neexistuje. Tady je možno nasouchátko nepoužít a zesílit si dle potřeby. Sluchátka se připojují na jack audiovýstup z TV.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]