Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepsi zvuk z TV

Od: sebor® odpovědí: 12 změna:

Ahoj, na chalupe mame led TV: SAMSUNG UE 32F4000. Jsem spopkojeny jak se zvukem, tak i s obrazem, presto, kdyz si pustim nejake DVD s hudbou, tak tam nejsou halt ty basy a vubec, reprodukci hudby bych chtel o neco kvalitnejsi. Z domova mi zbyly 2 repro ze soupravy JBL SCS-178, SAT 4 Ohm. Je ale maler, ze TV nema vystup do nejakeho zesilovace. Programy chytame jak z DVB-T, tak ze satelitu. Ted se dostavam k otazce: slo by k satelitnimu prijimaci TOPFIELD TF 6000CR pripojit nejaky zesilovac, do ktereho bych zapojil jiz zminene repraky? a zvuk z DVD prehravace by se dostal pres sat. prijimac do zesilovace?Jsem laik a v dirach, co jsou vzadu prijimacich se moc nevyznam:). Nemohl by mi nekdo, prosim, kdo tomu rozumi, poradit? Diky! Sebor

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám podobný problém. Bohužel, než kupovat zesilovač 2x20W vyjde levněji a jednosušeji koupit celé aktivní repro, např. Genius SP-HF2.0 1255A, nebo větší. To si pak můžete připojit buď jen na muziku na audio výstup DVD, nevo spíš k TV.

jabraka*
hodnocení

0x

Asi chceš pořídit lepší basy co nejlevněji,ale je to cesta nikam.Přidat k současnému zvuku ještě jiný pomocí zcela neznámých reproduktorů nejde.Skutečnš jediná cesta je použití reprobeden s kompletním osazením a buď jejich připojení rovnou do televizoru,pokud má ještě paralelní výstup zvuku,nebo přes jiný zesilovač linkou z televizoru.

JABRAKA

mkat*
hodnocení

0x

Je tu možno ešte jedna možnosť.Ak sa trochu vyznaš ,(ak nie požiadaj niekoho kto sa tomu rozumie ),Tak rozober zadny kryt ,odletuj droty od repraka v telke a zaletuj kabel od bedni.Urob to z oboma reprakmi.Televizor potom už pôjde len na bedne.Len daj pozor aby si nezoskratova koncovy stupen v telke .Všetko rob pri vypnutom a od elektriky odpojenom televizore.

pfpetr*
staci zakoupit repro k pc pripojit k tv a na zesilovac techto repracku napajet misto puvodnich repraku repra vykonejsi , samozrejme pres kabel. Stejna varianta jako pise kolega pouze se roz... repra do 4rtovek a ne telka a hrat to bude dobre
hodnocení

Dekuji za vsechny odpovedi! Ta TV nema ale audio vystup. Ted nevim, jak vypada zadni strana meho sat. prijimace, nebo DVD (mam to na chalupe) Jestli je tam audio vystup, sel by tam zapojit ten zesilovac (nebo treba Genius souprava), nebo jen ty repracky, ktere nejsou, aspon pro mne, tak spatne:)?

petula00*
Protože vaše TV má optický výstup je situace celkem jednoduchá.Zakoupíš tuto věcičku .. shop.avcenter.cz/... ...kterou propojíš s opt.výstupem na TV.Na výstup DAC připojíš jakýkékoliv aktivní repro.např. alza.cz/... perfektně.Byl jsem v té samé situaci a tohle ji vřešilo.

Ahoj,koukám na tu věcičku,je to šikovné zařízení. Existuje však něco podobného, co by nemělo pouze analogový stereo výstup (levý a pravý) ,ale výstup 5.1? Předpokládám,že v optickém signálu jsou obsaženy všechny signály zvuku, tedy LP , PP, LZ , PZ , Centrál , Sub. Jde o to,že z nového DVD přehrávače je optický výstup,ale mé repro se zesilovačem jsou čistě analogové,tedy potřebuji do nich opět zapojit všechny jednotlivé signály (lp,pp,lz,pz,cen,sub). Původní DVD přehrávač měl všechny (5.1) analogové výstupy v sobě .

doplněno 01.12.13 20:49:

Kde to (viz odkaz) někde v ČR,nebo alespoň v Evropě najdu? Je to přesně to,co potřebuji. ebay.com/...

praivo*

Zatím jsem neviděl TV, co by neměla výstup na sluchátka. Tato ho samozřejmě má taky, hned nad výstupem optickým.

hodnocení

Tak jsem se domnival, ze mam uplne jinou TV:), ve skutecnosti mam Poradna Samsung U/... a tam je potvrzeno, ze tato opravdu nema vystup pro sluchatka. Schvalne jsem dnes jel kvuli tomu na chalupu, abych to vyfotil. Chtel bych si k tomu prikoupit pro lepsi zvuk Genius SP-HF 500A/.... Ta TV je propojena jeste se sat. prijimacem Topfield TF 6000C/.... Je moznost k tomu ten Genius nejak pripojit, nebo se smirit s tim, ze jsem proste koupil blbe? Diky za event. pomoc! Sebor

Lepsi zvuk z TV
Lepsi zvuk z TV #2
hodnocení

Tak jsem se domnival, ze mam uplne jinou TV:), ve skutecnosti mam Poradna Samsung U/... a tam je potvrzeno, ze tato opravdu nema vystup pro sluchatka. Schvalne jsem dnes jel kvuli tomu na chalupu, abych to vyfotil. Chtel bych si k tomu prikoupit pro lepsi zvuk Genius SP-HF 500A/.... Ta TV je propojena jeste se sat. prijimacem Topfield TF 6000C/.... Je moznost k tomu ten Genius nejak pripojit, nebo se smirit s tim, ze jsem proste koupil blbe? Diky za event. pomoc! Sebor

hodnocení

Tak jsem se domnival, ze mam uplne jinou TV:), ve skutecnosti mam Poradna Samsung UE32EH4003 - Heureka.cz a tam je potvrzeno, ze tato opravdu nema vystup pro sluchatka. Schvalne jsem dnes jel kvuli tomu na chalupu, abych to vyfotil. Chtel bych si k tomu prikoupit pro lepsi zvuk Genius SP-HF 500A | Alza.cz. Ta TV je propojena jeste se sat. prijimacem Topfield TF 6000CR: Satelitní přijímač i pro starší televizory - DigiZone.cz. Je moznost k tomu ten Genius nejak pripojit, nebo se smirit s tim, ze jsem proste koupil blbe? Diky za event. pomoc! Sebor

Lepsi zvuk z TV #3
hodnocení

Tak jsem se domnival, ze mam uplne jinou TV:), ve skutecnosti mam Poradna Samsung UE32EH4003 - Heureka.cz a tam je potvrzeno, ze tato opravdu nema vystup pro sluchatka. Schvalne jsem dnes jel kvuli tomu na chalupu, abych to vyfotil. Chtel bych si k tomu prikoupit pro lepsi zvuk Genius SP-HF 500A | Alza.cz. Ta TV je propojena jeste se sat. prijimacem Topfield TF 6000CR: Satelitní přijímač i pro starší televizory - DigiZone.cz. Je moznost k tomu ten Genius nejak pripojit, nebo se smirit s tim, ze jsem proste koupil blbe? Diky za event. pomoc! Sebor

doplněno 16.12.13 18:43:

To je vse, co tam na zad. strane je. Omlouvam se za to trojnasobne uvedeni dotazu, byl jsem z toho vkladani obrazku "akysi zmäteny" :). Sebor

Lepsi zvuk z TV #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]