Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě televize

Od: cestovatel* odpovědí: 8 změna:

Dobré ráno. Vážení rádcové, potřebuji poradit . Delší dobu uvažujeme o koupi nové televize. Na tu starou už se téměř nedá dívat,ale stále je něco přednějšího.Stále chodím po obchodech,hkedán na internetu,ale nevím podle čeho vybírat.Cena a velikost jsou dány,ale co s technickým uměním telky.? Víte někdo,co znamená: DVB-S,DVB-T,nebo dokonce DVB-S2? Omlouvám se,ale jsem technický antitalent . Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

no podle mé neblahé zkušenosti bych vám radil jednak kopit televizi známé a zavedené značky, takové ty za akční ceny prodávané Gogeny a Sencory raději nechte v obchodě.

Druhá věc podle které kupujte televizi, je kvalita vašeho zraku. Jestli máte trochu slabší zrak, potom nemá smysl kupovat televizi s vysokým nebo velmi vysokým rozlišením. Rozdíl je hlavně v ceně a rozdíl v obraze prostě neuvidíte. Klidně si je nechte ukázat.

Další užitečnou věc, kterou mají některé televize, je možnost připojení sluchátek. Tu zase oceníte, když máte doma někoho se slabším sluchem. Jestli potřebujete tuto funkci, pakte televize musí mít oddělenou regulaci hlasitosti. Jiná hlasitost se dá nastavit pro sluchátka, jiná do vnějšího reproduktoru. U některých televizí toto nefunguje.

Poptáváte co znamenají zkratky DVB-S atd. To jsou zkratky norem pro satelitní vysílání. Si myslím, že se jimi nemusíte příliš zabývat, protože dnes už si těžko někdo dovolí vyrábět televizi, která nesplňuje normy pro příjem satelitního vysílání.

Tak přeji mnoho zdaru při výběru.

doplněno 17.11.13 10:35:

Pro jofu pode mnou a pro ty další co věc nepochopili.

Bože můj, další takový plk. Miluju experty, kteří nic inteligentního nevymyslí, nic neporadí, ale nasadí kyselý xicht a hned vědí co všechno je jinak. Že je jich tu na poradně ale dost.

Já mluvím z vlastní zkušenosti. Přečtěte si dotaz uživatelky a hlavně to, co je napsáno mezi řádky. Tazatelka nemá příliš mnoho peněz a televize se musí vejít do pokojové stěny na místo té původní. To znamená, že to bude menší televize, tak maximálně sedmdesátka. Jestli se na takovou televizi budou dívat ze vzdálenosti několika metrů tak jako dosud na tu starou skleněnou, pak rozdíl v rozlišení obrazu prostě neuvidí.

*

Paní tazatelko nenechte se zblbnout těmihle znalci. Jděte do nějakého lepšího obchodu, nechte si ukázat normální rozlišení i vysoké rozlišení, vyzkoušejte, prohlédněte, zkontrolujte a kupte až potom.

jofa*

figurek: ...jestli máte trochu slabší zrak, tak nemá smysl kupovat tv s vysokým rozlišením". Zajímavá teorie. Takže když už "blbě" vidím, tak si koupím něco, co už neuvidím pořádně vůbec. Jinak ostatní rady jsou velice dobré.

hodnocení

2x

cs.wikipedia.org/...

Tam naleznete i vysvětlení dalších pojmů

hodnocení

2x

poradte.cz/... Zde odpovídám babičce, která hledá tablet. Popisuji, jak jsem se zamilovala do televize eproton.cz/... Z téhle televize fakt špatně spím, protože se mi tak líbí, ale nemohu si ji dovolit.. Vy zajděte za mladým prodavačem, usmějte se a ptejte se! Vysvětlí vám o co jde a rozdíly. Chtějte vědět, jaký je rozdíl mezi tou drahou a možná příliš velkou a tou levnější, menší. Způsob ovládání, Panasoniky jsou prý snadnější na ovládání. Řekněte mu, co chcete, aby ta telka uměla. Ale nesmíte být arogantní, musíte být milý.Já tak funguji k naprosté spokojenosti všech. Říkám tomu Cesta nejmenšího odporu. ;) A jestli si někdy tuhle koupím, vyhledám toho milého kluka a koupím ji u něho, ať má procenta z prodeje, když byl takhle milý. :D

hodnocení

0x

dvb-t je pozemní vysílání, -c kabelovka, -s satelit.

Televizi bych vybíral podle značky (panasonic, samsung, lg), velikosti obrazovky a ceny. Vybraný model bych prověřil na heureka.cz jestli nemá příliš negativních recenzí a pak bych ji koupil. Pokud nejsi vyložený fajnšmekr, pak větší špekulace jsou zbytečné.

lilo
hodnocení

0x

LG se zhoršily kvalitou a vzrůstá počet reklamací, Samsung jsme reklamovali obrazovku po 3 měsících, (jinak by to stálo 9.000Kč) a o další vyhořelé obrazovce Samsung vím od známeho, takže zbývá ten Panasonic. Navíc snad už jen jediní japonci nedávají kurv.tka do svých výrobků.

Doporučuji říct prodavačovi, aby Vám v obchodě pustil do všech televizí ČT24. Tak uvidíte na všech obrazovkách přírodní barvy obličejů a poznáte nejvěrnější barvu. Ty jejich smyčky z tmavého moře ať si strčí za klobouk. Pokud Vám to nebude chtít prodavač předvíst otočil bych se na podpatku a šel pryč - je to jejich kšeft.

Televizi si vyberte podle toho jaký budete používat příjem jak již bylo výše napsaný. C- kabel; T-pozemní antena; S - satelitní příjem

zajixxx*

Máme doma panasonica, sice již nepatří mezi nejchytřejší televize - nemá prolížeč, a další super vychytávky, má vojo, YT, skype atd. Ale žádný problém sní není, šlape jako hodinky...

Lilo, vaše odpověď mi ležela v hlavě a dnes jsem měla cestu do prodejny s elektro a zeptala jsem se, proč mají televizory tak různou kvalitu obrazu. Klidně i od stejné značky ve stejné kvalitě. Paní prodavačka pravila, že televize sjela ve fabrice z pásu do krabice a oni ji v obchodě z krabice vyndali, napojili, pustili a tak jak je. Nikdo se s tím nešteloval. Doma že si každý sám , podle svého, obraz doladí a vyladí. Přidá jas, kontury atd atd. Takže ne nějaká smyčka nebo nějaká konkrétní značka neznačka. Je potřeba ji nastavit. *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]