Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat jestli se (vyplatí) z fotovoltaické elektrárny (ostrovní) prodávat při přebytcích(baterie zcela nabité) do DS. cena by asy byla 2990Kč/MWh solarninovinky.cz/... . Co je zapotřebí (měnič,povolení,atd)
Elektrárna by byla v panelovém domě instalována na zábradlí balkonu. Na jeden balkon by byl výkon panelů cca.520Wp. Mohl by jsem použít i balkon u sousedů, ale to až později.Jedná se o to, že já jsem celé poledne ve škole a přicházim kolem 4hodiny, a do té doby by byly přebytky, které by jsem nevyužil.
Já myslel že jste se tedy pevně rozhodnul pro ostrovní systém.
Při TEORETICKÉM výkonu 0,5 kW dle mě nemá smysl řešit prodej do sítě.
doplněno 20.09.13 23:33:na druhou stranu, otázka jestli se tohle vůbec vyplatí, za jak dlouho se vrátí pořizovací náklady za panely...
doplněno 20.09.13 23:34:na balkoně nebude ani zdaleka tak dobrý osvit jako na volném prostranství
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.