Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpoplatnění energie z ostrovních systémů

Od: krysak* odpovědí: 9 změna:

Chci si postavit malou ostrovní fotovoltaickou elektrárna v panelovém domě (panely na balkoně). Je pravda že musím za energii spotřebovanou tímto systémem platit distributorovi , když ani neprojde jejich sítí. Já si elektrárnu postavim z vlastních zdrojů na které si vydělávam těžkou prací, nechci žádné dotace, a nic platit nebudu. Nevím co si to zasr*ná vláda ČR usmyslila, už neví jak plnit krabice od vína. Chtěl bych bydlet v Německu a ne v podělan*m česku, tam maj klid a nemusí platit za to co si sami vyrobí.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pro majitele fotovoltaik u nás právě vládnoucí zločinci vymysleli systém,jak dodat něco,co jim stát zaplatí třikrát tolik,kolik oni obratem zaplatí za totéž,co jim vrátí.Takže bys mohl na tom vydělat.Ale to,co získáš na balkoně,nevydělá ani na jedno pivo.

JABRAKA

hodnocení

0x

Poplatek není až zas takový problém, vyjde to max tak na 10 korun ročně, to je prkotina.

tesyk*
hodnocení

0x

A to jste četl kde? To by se pak muselo platit i za solární panel na karavanu, nebo i z kalkulačky se solárním napájením...

hodnocení

0x

O takovém poplatku jsem neslyšel, a i kdyby existoval, tak bych jej neplatil. Nikdo vám nedokáže, k čemu ty panely jsou a dobrovolně si snad nikoho do bytu nepustíte. Jinak v Německu klidně bydlet můžete - dnes už to není takový problém.

Díky za info. V každém případě platí to, co jsem už psal - nic neplatit.

hodnocení

0x

Odvykl jsem si v tomhle státě divit se čemukoliv, ale tohle se mě zdá jako HOAX. Odkud máte tuhle informaci? Který konkrétní zákon, či vyhláška to řeší? Vypadá to na agentůru JPP (Jedna Paní Povídala).

ferda60*
hodnocení

0x

Delší diskuse na tohle téma zde .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]