Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice Baumatic smrdí

Od: monika7777 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, naše lednice Baumatic smrdí - jde o to, že v místě, kde se má odpařovat, tak se hromadí voda a nakonec mám každý týden povodeň v prostoru, kde je šuplík na zeleninu (je to dno lednice). Zkouším ten otvor čistit, ale spíš by to asi chtělo otevřít zezadu, jenomže to vypadá složitě - otevřít celý kryt a nevidím, jak to oddělat.
Začaůa jsem tam nalévat ocet, smrad se snížil, ale pořád to není ono.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Olaf ma pravdu. Ze zadu se nikam nedostanete, neni tam nic co by ste mohla opravit. Pokud mate ve vnitr povoden, mate proste ten zlabek ucpany. Chtelo by to prostourat necim dlouhym, napada me treba brcko na piti. Dlouhe, je ohebne, palstove, tim by to slo. Pak zkontrolujte jestli voda z toho zlabku odteka na kompresor. Mela by tam byt miska, kde se ta voda schromazduje a nasledne odparuje.

monika7777
hodnocení

Děkuju za odpověď. Žádná miska tam není vidět. Měla jsem tam misku, když jsem měla jinou lednici. Zkouším do toho otvoru vevnitř šťárat, ale zlepší se to vždy jen o chlup. Zkusím i to brčko. :) Lituju, že jsem koupila tuto ledničku. Je už po záruce, tak zadarmo oprava nebude. Ani nevím, zda oprava nebude vypadat podobně, jako když ji "opravuju" já - šťouráním...:)

olaf71*

co kdyby jste nám napsala jaký je to přesně model. ještě stále mám dobré styky v Baumaticu, tak se na to mrknu

olaf71*
hodnocení

0x

místo, kde se má odpařovat, je plastová miska na motoru lednice. pokud je otvor skrz lednici průchozí, dále hadička zezadu lednice také průchozí, tak by neměl být problém. nesmrdí tam něco jiného. osobně jsem u lednice nikdy neřešil neodtékání vody apod. ono také porovnávat lednici Elux.AEG s Baumatikem je nesmysl.

monika7777
hodnocení

No, měla jsem koupit jinou značku...Nikdy jsem takový problém neměla. Žádná hadička, miska, nic tam není. Jen kompresor za mřížkou. Budu tam muset pořád šťourat a lít ocet. Ale ten smrad je fakt děsný. Po umytí octem je to tak hoďku dobré, než se ten smrad z otvoru rozleze a usadí.

hodnocení

0x

Zkuste použít Savo jak jsem popsal zde:

poradte.cz/...

Dosud neteče. (Ťuky, ťuky na dřevo!)

monika7777
hodnocení

Dobrý den, Sava bych se bála, že tam něco rozežere. Zkusila jsem přírodní dezinfekci - ocet, trochu to pomohlo, ale problém nevyřešilo. Dík za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]