Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naladění TV

Od: gamapolis* odpovědí: 7 změna:

Zdravím.Mám tento problém:Na nové televizi s vestavěným DVT-T, se naladí všechny kanály kromě kanálu 41(Nova,Nova Cinema,Prima Family a Barrandov-vysílač Žižkov.)Na staré televizi kde jsem měl set top box se naladil i kanál 41 a naladí se stále.Při prvním ladění nové televize se mi naladil i kaná 41 ale ten pán,kterému to zapojuji se rozhodl,že bude používat pořád tu starou,protože i po různém naladění ho pálili oči.Po týdnu se přece jen rozhodl pro tu novou TV tak jsem mu ji tam dal ,zapojil a dal automatické ladění a jak píši na začátku,kanál 41 se nenaladil,ostatní ano a mají perfektní obraz(síla i kvalita ukazují 10 z možných 10.Při automatickém hledání jsem si všiml,že se stupnice zastaví na kanále 41 na docela dlouhou dobu ale nakonec nic nenajde.Nevím ale proč, když poprvé 41 normálně našel a obraz byl perfektní.Jak jsem psal výše na staré TV 41 najde normálně.Prosím poraďte.Ferda

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Na jiném kanálu druhý mux (Nova atd.) televizor najde a uloží? Nebo Novu vůbec nechytíte? Jestli Novu chytáte na jiném kanálu, zřejmě televize vyhodnotí silnější signál z jiného vysílače a 41. kanál ignoruje. Budete muset uložené programy vymazat a televizor naladit ručně.
gamapolis*
hodnocení

Zdravím.Nejde naladit ani ručně a na jiném kanálu taky nenajde.Jinak ostatní programy na jinych kanalech najde a je perfektní obraz(síla i kvalita signálu 10 z možných 10).

martinhajek*
hodnocení

0x
Už jsem něco podobného zažil u muxu4 a TV SENCOR. Pomohl upgrade softwaru.
doplněno 17.07.13 21:58: A je to SENCOR?
Protože to se liší podle výrobce a typu televizoru (servisní USB port, sériový port). U některých výrobců je nový SW k dispozici na jejich webu, pokud je tedy k dispozici, někteří výrobci na to kašlou. U některých přístrojů se SW do televizoru přenese klíčenkou, někdy je potřeba kabel.
gamapolis*
hodnocení

Mohl byste mi popsat trochu podrobně jak se dělá upgrade softweru?To se nejak propojí s počítačem?Díky.

uska*
hodnocení

0x

Nemáte podobný problém jako jsem řešila já?

poradte.cz/...

doplněno 17.07.13 21:38:

Asi jste nedočetl do konce. Můj problém byl v anténě. Na starou prutovku se set top boxem se chytlo vše, ale na novu televizi to neslačilo, nešla NOVA atd., jako u vás. Vyřešila to nová pokojová anténa.

gamapolis*
hodnocení

Odborník nejsem ale zabudovaný DVB-T má dnes prakticky každá nová televize.Můj problém je.že nenajde naladit Novu,Novu Cinema,Primu family COOL a Barrandov t.j.kanál 41-Žižkov a nevím proč..

hodnocení

0x

No je to zajímavé. Nejdříve mě napadla polarizace antény, Žžižkov je vertikálně, ale pokud jsou ostatní programy i starý STB a navíc při horizontálním vysílání jede na stejných frekvencích i Cukrák... No ta aktualizace SW Se provádí někde v menu televize anebo pomocí COM portu (RS232)-na obr. č. 10. To záleží od přístroje.

Naladění TV

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]