Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnetofon problem

Od: erik* odpovědí: 12 změna:

Zdravím.Mám magnetofon tesla b 730 stereo,a když ho zapnu tak nehraje.Vše je v pořádku.4ím to je?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tohle se mi líbí - "je to úplně v pořádku, jenom to nehraje, co s tím mám dělat? *haha*" Nevím, jak dneska, ale když se chtěl dřív někdo naučit opravovat podobná zařízení (která "jenom" nehrála) bylo potřeba absolvovat 3letý učební obor (později 4letý s maturitou). Dneska si kdekdo myslí, že se stačí zeptat na poradně. Ono to ale tak jednoduché není, závad může být skoro tolik, kolik součástek v onom magnetofonu je. Takže moje rada: Vyměňte odpor R148, případně kondenzátor C25. Taky to může dělat tranzistor T6, tlumivka TL14... či něco docela jiného. A nebo lepší rada: pokud toho o elektronice moc nevíte, nehrabte se do toho. Naděláte víc škody, než užitku.

hodnocení

1x

Kdyby bylo všechno v pořádku jak píšeš, tak by hrál.

Ale dle tvého vyčerpávajícího popisu závady bych to viděl na ožvýkaný koribut.

111®

Atočí se něco?

erik*
hodnocení

jistě bez potíží

hujer321*

je slyšet alespoň šum z reproduktorů, zkuste magnetofon připojit na jiný externí zesilovač

Já bych spíš typoval, že to bude rozbitý ;).

wroclav*
hodnocení

0x

Pokud je vše v pořádku tak musí hrát ne?

erik*
hodnocení

prostě nehraje!

mkat*
hodnocení

0x

Prekontroluj,zasuvku pre pridavne reproduktory.Alebo hned skus zapojiť pridavne repraky.Niekedy zostane zaseknuty kontakt pre vnutorne repro.A vtedy ide všetko aj budiky sa hybu len zvuk nikde.A na koniec môže byť vnutorne repro vadne.

buss
hodnocení

0x

Asi tím, že to vše nebude v pořádku, nejspíše elektrikou.

zabu
hodnocení

0x

A co třeba otočit tím knoflíkem, co se nastavuje hlasitost? Máš to vůbec zapnutý?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ERIK - nechci se Vás nějak dotknout, ale skutečně asi máte na elektrické přístroje smůlu.

Buď vůbec nevíte, jak to spustit nebo čím ovládat. Nebo to vidíte poprvé a je to pro Vás novinka? Ty závady nebo nezávady nedokážete více a podrobněji popsat, ale stále potřebujete poradit. Zkuste se k tomu také sám/a postavit nějak aktivně. Potom dostanete jistě přesnější rady. Jo, a tu pračku už raději neřešte. Omlouvám se, pokud to bylo příliš tvrdé, ale nedalo se nereagovat. Zdravím!

poradte.cz/... poradte.cz/... poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]