Nejste přihlášen/a.
Dobrý den na Bazos.cz jsem si objednala HTC HD2.Prodejce v inzerátu nenapsal nic o tom že je mobil nefunkční ani že je na náhradní díly.Nicméňe telefon stál 2750 kč.Prodejce mi odpověďel na mojí otázku jestli je mobil v čestině že je tak jsem myslela že mobil bude tedy plně funkční a ani za boha mě nenapadlo že za tuto cenu mi přijde mobil který nejde ani zapnout(přes nabiječku ho v servisu zapli a zjistili ze dotyčný nesmazal ani smsky,neodhlásil se z facebooku a nesmazal ani kontakty),nefungují tlačítka,prý je nejspiše poničená základová deska následkem vody.výměna tlačítek také nepomohla.Prodejce mi napsal na email že on měl ten mobil doma tři dny zaplý a fungovat normálně ale po pár dalších emailech z něj vypadlo ze kšeftuje z telefonama a že měl mobil doma v krabici zabalený tak prý nemohl vědět že nefunguje.Peníze mi vrátit nechce prý je nemá a ani mít nebude.Jedinné co mi řekl že nemá čas se takovou kravinou zabývat ze ho tím obtěžuji a že to není jeho vinna.Prosím poradíte mi jak se mám teď zachovat?Budu vděčná za každou radu.Skoro týden se sním zkouším něak rozumně domluvit ale nejde to. Děkuji Vám markytka.b14@seznam.cz
To nevadí, že je inzerát smazaný, pokud víte číslo inzerátu napište administrátorovi bazos.cz jinak je tam taky napsáno na bazos.cz postupovat při podvodu, pokud nemáte číslo inzerátu, napište administrátorovi bazos.cz co nejvíce informací o daném inzerátu, jinak kupuje použité telefony třeba z www.k-mobil.cz(druhý pracovní den Vám zavolají kvůli potvrzení objednávky) nebo v obchodě Mobil-pohotovost nebo z jiného obchodu, ale z bazos.cz nedoporučuji z vlastní zkušenosti.
doplněno 01.04.13 16:43:Ale vyhráno i když půjdete na policii nemáte. Škoda méně než 5000Kč je kvalifikovaná jako přestupek, pokud by se ukázalo, že takto podvedl více lidí a celková škoda by přesáhla 5000Kč už by to bylo kvalifikováno jako trestný čin a policie by se tím více zabývala. Já jsem přes bazoš.cz přišel o 3500Kč, ale ukázalo se, že dotyčný podvedl více lidí, takže celková škoda byla více než 5000Kč(podvedl dalších 9 lidí), to už je trestný čin, šlo to k soudu, ale peníze ani asi po 5-ti měsících nemám, ale jak se říká naděje umírá poslední. Přeju hodně štěstí.
Dobrý den, pozdě bycha honiti teď s tím už těžko něco uděláte. Jen mu můžete napsat, že jste celou věc nahlásila na PČR, možná ho to vystraší a začne jednat.
Jsem hloupá našla jsem na bazoši inzerát prodám sony xperiaz5 dostala jsem k vánocm ale mám jiný telefon tak prodávám cenu nabídněte.Paní jsem napsala že momentálně mohu pouze 6500 ale že pokud počká do března dám i 8000 jelikož psala že je nepoužívaný.paní napsala že 6500 je dost jelikož jiní nabídli i méně a že mi ho prodá.Poslala jsem na její učet4500 s tím že zbytek doplatím až telefon přijde a poslala jsem jí kopii o zaplacení.Napsala že běží na poštu.Pak se už neozvala když jsem žádala číslo zásilky.když jsem pohrozila že stornuji platbu napsala že je v práci a že se z Plzně odstěhovala.A je ted v Jablonci nad Nisou.Mám na ni jen tel.číslo a jméno a příjmení.Ale mám uložené všechny meily a sms.co mi poslala.Když se nadále neozívala pohrozila jsem jí že ji zažaluji za podvod napsala že to není trestný čin jelikož to není nad 5000kč a že to ví jelikož je policistka./poch/odpověděla jsem že i když je to jen přestupek tak to nahlásím.Napsala že telefon mi dojde nejpozději tuto středu.Tak jsem šla na stejný inz. pod jiným emailem jako že jsem nový zájemce.Napsala že telefon je volný.A že za 9000kč jej ráda prodá žádala jsem o foto ochotně zaslala.napsala jsem že nemám konto v bance a že platbu mohu zaslat na její adresu pokud se dohodnem složenkou.Ochotně mi ji poslala a ejhle je v Plzni.V mé bance jsem napsala formulář s žádostí o vrácení platby ale udat ji stejně půjdu jelikož Bůh ví kolik lidí ještě ošidí.Tak mi držte palce
http://www.bazos.cz -> dotazy
12. Byl jsem podveden, jak postupovat?
Podejte trestní oznámení. Lze je podat ústně či písemně na kterémkoli oddělení policie, ale také na jakémkoliv úřadu vyšetřování a státním zastupitelství. Tyto orgány mají povinnost oznámení přijmout a bez různých průtahů věc vyšetřit. V trestném oznámení popište co se přesně stalo (kdy, kde a kdo se trestného činu dopustil). Přiložte kopii inzerátu, vytisknutou e-mailovou korespondenci a doklad o zaplacení. Nezapomeňte uvést, že chcete být informováni o učiněných opatřeních.
Na stránkách Bazoš.cz napište inzerentovi negativní hodnocení, kde prosím popište co přesně se Vám stalo.
Kopii vám poskytnou na Bazos.cz. Nemáte co ztratit, běžte na Policii a věřte mi, ža až mu přijde výzva k podání vysvětlení, prachy vrátí. Takových podvodníků je hafo, řešej pouze zákazníky, kteří se nedají.
Vy ale nechcete uplatnit záruku, ale nahlásit podvod. Pokud nebylo v inzerátu uvedeno, že je mobil nefunkční, je právo na vaší straně. Důležitý je nějaký relevantní kontakt na prodejce. Pokud to přišlo poštou, je to ok. Jestli to bylo z ruky do ruky, tak to bude těžší. Dobře to dopadne, uvidíte.
KONTAKT MAM PRISEL NA DOBIRKU.PSALA SEM O TEN INZERAT TU KOPII HNED JAK MI TO PÚRIJDE JDU NA POLICII
kontakt mam prisel na dobirku. Psala sem o ten inzerat tu kopii hned jak mi to púrijde jdu na policii
doplněno 01.04.13 16:15:VY máte stím to nejaké skušenosti?Vaše rady mi fakt hodně pomohli, =) děkuji Vám
tak prodejce mi napsal ze delam problemy sama pouze sama sobe.tak doufam ze ja s toho zadny problem mit nebudu..
Zkuste mu napsat ať se nechá překvapit kdo bude mít problémy. Chce to ale dotáhnout do konce. Jinak obecná záruka platí na každý prodej a nelze se ji vzdát. Záruka pouze nejde na běžné opotřebení a na vady pro které bylo zboží výslovně zlevněno.
tak jsem mu to napsala jeho odpoved zni takto: Tak jako jsem neuvedl specifikace telefonu. Neuvedl jsem nic. Váš přístup měl být zjistit si co nejvíce o telefonu. Já bych vám vše rád poskytl popřípadě poslal foto nebo video. NENÍ můj problém.
doplněno 01.04.13 19:25:jinak foto bylo na bazosi,a o telefonu jsem si jazyk a veci ohledne systemu od tohoto pana zjistovala.
tuto otazku jsem sem vkladala take ja ale jelikoz s poradte.cz neumim tak sem nevedela ze tam jde neco doplnit a napsala ji znova lepe.
doplněno 01.04.13 21:36:za to se omlouvam
Podle emailové korespondence bude zcela jasné, že jste se na věci ohledně mobilu vyptávala. Sám jsem byl podveden ale vykašlal jsem se na to. Posléze jsem byl podveden i na aukru ale tam funguje program POK, takže je to větší motivace případ nahlásit policii. Bál jsem se zbytečně, myslel jsem že budou na mě nepříjemní při vypovídání, ale opak je pravdou. Jsou na tyto případy bohužel již zvyklí a na téměř každém oddělení mají jednoho člověka, který se na případy podvodu přes internet zaměřuje.
V lednu se mě potom policie s případem na Bazoši ozvala sama. Vůbec netuším podle čeho mě našli, nejspíš ale asi z emailů co jsem se "zlodějkou" psal. Vytiskl jsem všechny emaily, okopíroval složenku jako důkaz o zaplacení(popřípadě kopii výpisu z účtu), Pán chtěl navíc ještě tyto emaily v elektronické podobě, aby je mohl bezproblému zaslat na oddělení, kde se tento případ vyšetřuje.
Ukázalo se tedy, že paní "K" jela v těchto podvodech ve velkém. Sám jsem naschvál reagoval na každý její inzerát ve smyslu zjistit potřebné informace. Zjistil jsem podle toho všechno, ale kde přesně bydlí ne. V takovém případě mi dala adresu její "kamarádky" a ta s tím měla obrovské problémy včetně pár dní ve vyšetřovací vazbě. Při výslechu byl pan vyšetřovatel až překvapen jak moc o případu vím a pochválil mě, že kdybych neměl všechny informace výslech by trval minimálně hodinu takhle to bylo během půl hodiny hotovo. Přitom hlášení podvody na aukru to trvalo lehce přes hodinu.
Vy ale nečekejte až se policie ozve sama. Pokud ten člověk takto nepodvádí ve velkém nemají dostatek důkazů. Takže neproveďte stejnou chybu jako já a nebojte se případ nahlásit. Takovíto lidé ví moc dobře, že strašení přes email funguje. Sami takto odpovídají se sevřenýma půlkama ikdyž to tak nevypadá. No a dokument od servisu, kde by potvrdili, že se v mobilu sám vrtal by pomohl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.