Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení RGB LED pásku

Od: jjirka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit se zapojením RGB LED pásku 5 metrů s 300 LED diodami 5050.

Potřeboval bych LED pásek 5 metrů rozdělit na 5 pásků po 1 metru.

Rozstřihnul bych tedy LED pásek a zapojil jak je na obrázku. Mám trafo 12V/ 6A.

Mohu to takto zapojit? Pokud ne, poradí mi někdo jak jinak? Trafo je vyhovující?

Poté bych se chtěl poradit, RGB pásek je potřeba propojit celkem čtyřmi dráty mezi sebou. Jaký průžez tyto žíly musejí mít aby se nepřehřívaly a byly dostačující?

Odběr jedné LED diody 5050 je 20mA.

Poradil by mi prosím někdo?

Předem mockrát děkuji

Zapojení RGB LED pásku

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, podívejte se viz odkaz - bylo to zde řešeno nedávno (a nebyl to také Váš dotaz=?).

Zdravím!

poradte.cz/...

jjirka
hodnocení

Dobrý den,

je to jiné zapojení než mám já. Bylo by možné použít zapojení které jsem nakreslil já?

Děkuji

to schéma je sice jaksi zjednodušené, ale zapojení samozřejmě možné je, jedná se o běžné paralelní zapojení. Vodič bude s přehledem stačit o průřezu 0,75 mm2

doplněno 11.03.13 23:39:

tedy za předpokladu, že "trafem" myslíte stejnosměrný zdroj.

jjirka
hodnocení

Ano jedná se o SS zdroj 12V - 6A.

Průřez všech 4 vodičů bude tedy stačit 0,75mm2?

Celkem budu potřebovat odhadem pro propojení 30metrů 4 žilových kabelů.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]