Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navrh skladby podlah

Od: zbymar odpovědí: 3 změna:

Nejprve chci poděkovat všem, kdo mi radili ve vlakně " pořadí SDK a Anhydrit". Dnes jsem zkusil odebrat kousek stavajici podlahy na půdě, je tam 3-4 cm betonove mazaniny a pod tim 14 cm skvary, lezi to na stropě z Miako vloček. Z toho betonu mám divný pocit. Loupalo se to jako perník, ani jsem nepotřeboval kladivo - přecejen byla neděle a nechtel jsem rušit, tak jsem to rozsekával rukou šroubovákem. Pevnost něco mezi pískovcem a hlínou. Skoro jsem se rozhodl, že není důvod to tam nechávat a asi to sudnám.

Teď zvažuji jakou teda udělat podlahu. Nejvíce se mi zamlouvá skladba EPS a na to beton se sítí. Chci zvolit 2 různé tlouštky - tenčí v koupelně (11m2), která je nad mým bytem a je ve valbě, takže každý centimetr je vítán. Tam chci vynechat EPS a nalít 4-5 cm přímo na miako vložky. Zbytek půdního prostoru (52m2) je z velké části nad cizím bytem, takže tam to vídím na EPS (15cm?) - poraďte prosím tloušťku? a na to opět 4-5 cm betonu s kari sítí a nebo anhydrit.

Lze takto dělat podlahu? Děkuji za komentáře

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Takto podlahu dělat nejde,bohužel.Dávat polystyren v patře nemá smysl.Zásyp tam nechej.Miako-vložky by měly stačit na nosnost stropu.Snížení průzvučnosti zajistí ty vrstvy zásypu.Nejvýš bych přidal pro útlum zvuku ještě něco minerální vaty.5 - 10 cm.Pak to celé musíš přikrýt,nejlepší volba je Rigidur,sádrovláknitá podlaha od Rigipsu.Vznikne plovoucí deska,od stěn oddělena jen pěnou.Neprohýbá se,není ji potřeba připevňovat,na ni se dá položit dlažba,lino,plovoučka,nebo koberec.

JABRAKA

standam*
hodnocení

0x

pokud jsi jiz rozhodnuty pro EPS a beton, tak dej tolik EPS kolik je potreba do celkoveho souctu s betonem

zde je to vcelku jasne 5-7cm betonu

urcite bych nevynechaval EPS, zde ma i fci pri pnuti a roztaznosti betonu

pokud ti muzu poradit ohledne loupani betonu, mel jsem to same resil jsem to takto:

narvy neco pod beton dej sprajc a zaber, pokud hned neprne kus betonu staci majznout palici :)

ja jsem pouzil stresni lat jako paku + hranolek jako sprajc a jen se to loupalo

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Když se Vám zamlouvá betonová mazanina, tak ji tam dejte. Místo kari sítí namíchejte do betonu výztužné drátky, nebo vlákna. Odkaz : vlaknadobetonu.cz/... Nějak nechápu ten výškový rozdíl koupelna versus zbytek. To si uděláte schodek? Osobně bych vybral pouze tolik toho škvárového násypu z celkové výšky, aby jste se dostal do stejné roviny v celém vestavěném bytě. Ten EPS tam nemá žádný podstatný význam, max. jako separační vrstva, ale to samé zabezpečí i obyčejná PE fólie. Daleko lepší je nad sousedův byt položit kročejovou izolaci a to buď na bázi EPS ( třeba polyfon ) nebo na bázi minerálu ( třeba nějaký Isover ). Odkaz : isover.cz/... S pozdravem Laďa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]