Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký biokrb

Od: jelenzavsechnyvsichniza odpovědí: 8 změna:

Zdravím, chtěl bych si koupit do bytu biokrb, jen nějaký levnější. Spíš jako doplněk, než na ohřívání. Biolíh neni nejlevnější, takže ho škrtnout opravdu jen příležitostně. Podělíte se o své zkušenosti? Počítam, že většinou mi to budete rozmlouvat :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Diskutovalo se už tady:

poradte.cz/...

JABRAKA

Rozhodně je jako zdraví škodlivé a drahé nedoporučuji.

JABRAKA

roboot*

Jabraka :D Už zase, nezlobte se na mě , ale fakt nevím kde jste si vycucala že jsou zdraví škodlivé *ee* Howgh

mrkva*

prostě a jednoduše - zdraví škodlivé exhalace. Nic není totiž dokonalé, ani spalování lihu, takže zapoměňte, že ty krby produkují pouze CO2 a H2O. A i kdyby se obchodníci s biokrby rozkrájeli, tak to na tom faktu nic nezmění

roboot*

*smich* Taky si myslím, že spalování krbového dřeva je lepší a čistější. Ne vážne, pokud by to bylo jak říkáte, dávno to zakážou ;) Jsou tu samí odborníci na to, takže už mlčím :D Ale to je fuk.

hjmk

Tak normální kamna většinou mají komín a spaliny jdou ven ;) Ale jinak proti lihovému hořáku v místnosti nic nemám, ani proti plynovému sporáku (z toho určitě taky nějaké jedy lezou ;) Nebo svíčka, HU!

A k tomu spalování dřeva - nezapomeňte že před spálením to roky byl strom, který čistil vzduch a vyráběl kyslík. Ten koloběh je na rozdíl od uhlí, plynu atd. krátkodobý, takže se dá říct že to je opravdu čisté spalování (navíc když dřevo shnije v lese, tak to je podobné jako když shoří)

jabraka*

Roboote,jsem starý chlap,a už jsem v životě něco viděl.A jako chemik mohu jen potvrdit,že CO2 je plyn,nepříliš zdraví prospěšný.

JABRAKA

borat*
hodnocení

0x

Správně jste si odpověděl.

hodnocení

0x

Pokud chcete krb jako dekoraci, tak si kupte nějaký čínský se studeným světlem (plápolá), má malou spotřebu elektřiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]