Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenost s bio krbem

Od: polinek* odpovědí: 31 změna:

ahoj,,,,,nemáte někdo zkušenos t s krbem na BIOLÍH?Jedná se o krb v panelovým domě díky

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Tento "Biokrb" jsem poprvé viděl na stavebním veletrhu v Brně a snažil se o tomto výrobku získat objektivní informace přímo od výrobce.Druhé seznámení bylo z televizního utkání "Jak se staví sen."Tam jedna z architek prohlásila doslova:

Krb je ekologický proto,že při spalování bioetanolu vzniká jako odpadní produkt destilovaná voda.

Toto tvrzení skoro dosahuje exhibice Kateřiny Jacques o biopalivech(biomase).

Protože kromě H2O vzniká také CO2 Nu a ten,pokud hoří v uzavřeném prostoru a spotřebovává kyslík,pokud nebude vybaven odsáváním spalin,bude značně nebezpečný.Kromě toho se teplo,vyrobené tímto krbem značně prodraží.10 l etylalkoholu,lze koupit za 100 - 150 Kč.

Tento biolíh,který se vůbec neliší,stojí kolem 1500.- / 10 lTo si někdo mastí kapsu!

JABRAKA

Můžete být ale jisti,že budete mít vedle televize doma jeden úplně zbytečný krám,i když celkem hezký ,ovšem silně předražený.

raadek*
Špatná rubrika. Nemohu hodnotit. R.
polinek*
hodnocení

právě,,viděla jsem to v televizi "jak se staví sen" a bylo to pouze hezké ,ale te to drahý provoz...děkuji

roboot*

Jabraka jak můžete říct předražený? Víte vůbec jaké ceny jsou za biokrby? Od 1000,- a to se mi drahé opravdu nezdá! Pro Vás je to možná krám, ale nesuďte věc podle toho, že Vám se nelíbí!

polinek*
hodnocení

..pane Jabraka ,,,a kde se dostane koupit ten líh,který je shodný s biolihem? děkuji

jabraka*

Já musím zase od začátku.V každé drogerii je k sehnání etylalkohol.Neboli čistý líh.S daní je za litr okolo 150 Kć,Dnes možná o trochu víc.Lachema prodává syntetický líh.Ceny se dost liší.Dnes lze koupit u některých benzinek biolíh do automobilů.

Nevím,kdo vymyslel název biolíh,to je jen pro lidi,zmatené konzumem,kteří se nemohou obejít u nákupu čehokoliv bez této předpony.Ať to stojí,co to stojí.Netuší,že za polovic dostanou totéž,co bez předpony-Bio.

JABRAKA

roboot*
hodnocení

0x

Ahoj já biokrby dovážím a prodávám a zkušenosti mám tedy velké :) Co přesně potřebuješ vědět? Krb jelikož není třeba komín, se hodí kamkoliv včetně paneláku a slouží především jako interiérový doplněk, některé krby mají i výhřevní výkon tzn. dokáží protopit místnost.

Stačí pouze nalít, zapálit a pravá romantika je na místě :)

polinek*
hodnocení

ano,,,romantika je kouzelná věc ale i ta cena toho lihu by potřebovala vykouzlit na menší cenu,,asi tak ...krb jako takový není drahý ,,koukala jsem na ně a jsou i ve slevě ale ten biolíh ,,,,!

roboot*

Dá se sehnat od cca 50 kč za litr.

polinek*
hodnocení

robot@,,,,,,,,,,,,,,,ale kde? toť otázka!

roboot*

Třeba na Aukru , ono ten litr Vám při jedné nádobě na líh o velikosti 0,25 vydrží na 4 x a průměrná doba hoření je 2 - 4 hodiny :) Někdy i 6, záleží jaký to je tip.

doplněno 28.12.10 14:03:

*zed* typ jsem chtěla říct

1jara*

Není to náhodou líh s petrolejem? Neboť je z toho smradu jako lampárně. Takové kamna bych vyhodil otevřeným okne.

polinek*
hodnocení

< zpět
30L vysoce kvalitního biolihu bioethanolu 99,9% (Jinak se prodává spíše 96% který je více cítit) pro biokrb jen 56,66Kč/1L. viz foto Při hoření vzniká jen vodní pára a malé množství CO2 Bez ZÁPACHU! Dobírka 180Kč.
Adresa inzerátu: sbazar.cz/...
to jsem teď našla na pc ,,já tomu vůbec nerozumím,jen si to chci koupit na chatu pro přitopení někdy...
1jara*

Nenechte se zblbnout prodejce vám naslibuje i nemožné.

doplněno 28.12.10 14:25:

Biolíh..CO2 nevadí(viz.nedávné přiotrávení dvou lidí,co šlapali zelí samozřejmě spaluje kyslík přívod čerstvého vzduchu a největší rána jsou ty kilowaty za hodinucož bude nějaká megaenergie,ne? Watt je totiž joule za sekundu a když to bude ještě za hodinu,tak mě napadá jen to,že to bude sekunda na druhou,takže možná nějaké "energetické zrychlení"

roboot*

Jak který řekla bych, ne všichni jsou schopni prodávat i sliby. Je to jen o lidech :) I když těch nepoctivých bude jsitě víc.

polinek*
hodnocení

hm,,tak zase nic nevím,,,,

doplněno 28.12.10 14:36:

,,jedná se mi o to,jestli si mám dát kamínka na tuhá paliva ,ale která bych nepoužívala každý den a je z toho odpad a starost s komínem atd,,nebo by mi stačil jen ten krb na večerní přitoprní ,,,nic víc nechci...

roboot*

No a co byste potřebovala ještě vědět? :)

roboot*

Na výhřev Vám radši doporučím klasická kamínka. Biokrb sice lehce přitopí ale na vytopení chaloupky to fakt není. Je to na lehký přítop , zároven s tím je ale třeba normálně topit.

roboot*

Co to tu melete? *smich* Je vidět, že Vaše vědomosti o líhu máte pouze z článků. Bez urážky. Opravdu si myslíte, kdyby se z něj dalo otrávit, že se bude používat jako běžné palivo do biokrbů? *bzum*

1jara*

Prodejce ani netuší spíše nechce vědět.*ee*

doplněno 28.12.10 14:31:

Tady je poradna, zboží si jděte nabízet jinde.

roboot*

Ty jsi fakt blbej co? Jaká je tu nabídka? Já jí pouze vysvětluji co to jsou biokrby a co je biolíh, vy tu melete totální blbosti o kterých nevíte ani to základní. Nikdo tu nic nikomu nenabízí, ale to byste musel umět číst. Mám zákazníků dost a dost a najdou si oni mě, ne já je ;) To jestli prodám za měsíc 50 nebo 100 krbů je mi celkem šumafuk, mě to baví. Ale paní se ptala, dostala odpověd.

P.S. To co vzniká hořením biolíhu je CO2 a H2O tedy kysličník uhličitý a voda, což je směs kterou člověk vydechuje při dýchání.

ALE TO VY JISTĚ VÍTE! *cert*

polinek*
hodnocení

1jara,,,paní mi nic nenabízí to se mýlíte! prosím nekomplikujte mi tady rady ,myslím,že by to neukazovali v televizi ,kdyby to bylo tak škodlivé...já si ho stejně koupím ,,nejedná se mi o velké vytápění ,,jen ten Biolíh jsem chtěla zjistit také,jestli je levnější. Asi tak

doplněno 28.12.10 14:49:

,,roobot,,,děkuji ..už jsem chytřejší.

roboot*

Přeju šťastnou ruku při výběru! *jasne*

jabraka*

Polinek:

Vcelku chápu,že Roboot musí podpořit prodej,ale skutečnost je taková,že pokud chci parádu ohníčku,stačí mi natočit to na video a po večerech si přes Plazmu udělat krb.Vyjde to mnohem levněji.

JABRAKA

polinek*
hodnocení

,,JABRAKA,,,teď jsem se s chutí zasmála ,,dobrý nápad!

roboot*

Jabraka v tom případě doporučuji i nakresléno a vystřiženého manžela na plátně *bzum* Vaše názory mi přijdou přinejmenším zvláštní, auto taky stačí model... Nemám potřebu zvyšovat nebo propagovat prodej, to mi věřte, že zájem je obrovský :-P Chtěla jsem jen poradit, jelikož se mě to obrovsky týká, toť vše.

jabraka*

Nejnižší ceny jsou na internetu bez DPH kolem 300.- za třílitrový kanistr.A to ještě po slevě .I za obyčejnou vodku se zaplatí víc.

JABRAKA

polinek*
hodnocení

doplněno 28.12.10 15:41:

teď jsem koukla na pc a 258kč s DPH 3l...no ale na kolik hodin to je,,to je to!

doplněno 28.12.10 16:56:

mám takové ty elektrické ohřívače na při topení ty trubicové ,,,,tak nevím,jaký provoz je levnější.Nechci vytopit chatu ,,je to 5x4 místnost.

roboot*

Asi takhle litr líhu Vám stačí na cca 6 - 10 hodin. Je to na Vás. :)

polinek*
hodnocení

,,děkuji ,,je to drahé,dražší jako s tím halogenovým topením,jak vidím...

jarmicz

Jak je to s použitím bioethanolu co se prodává jako palivo do aut?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]