Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soused se chová agresivně

Od: topka* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

přátelé, dovoluji si Vás tak oslovit, protože opět prosím o přátelskou radu, či povzbuzení. Potřebuji se ihned zklidnit a nemyslet na to. Můj problém se týká chování souseda. Chová se arogantně a občas má pocit, že musí ostatním říkat jak se mají chovat. Píše na dvěře :"Zamykejte!" a jeho osmiletý syn to pak hlídal a upozorňoval lidi. Nic proti zamykání, já zamykám, protože to považuji za rozumné a nenechám se odradit ani buzerací.On má dvě děti holku 17 let a kluka asi 8 let. Jeho děti mě nezdraví co jsou na světě, což by mi nevadilo, aspoň je klid. Nyní si dívka vzpomněla, že jsem povinna odpovědět pokud ona jako první pozdraví. Tak na mě zařvala dobrý den a provokativně se při tom zhoupla v bocích. Na to jsem neodpověděla, protože s ní mám již bohaté zkušenosti s její provokací. Následující den na mě zařvala: "Zdravíme!" Pomlouvá mě. Už jako malá naváděla bratra, že ta paní je blbá a my jí nezdravíme, schválně překážela na schodech ve vchodu do domu, nebo když běžela ze schodů nutila mě, abych se já vyhla jí. Ignoruji to, i když mě to mrzí celé věky. Kdybych si šla stěžovat rodičům, ještě by mě začali nenávidět. Nyní jsem potkala večer souseda na schodech, držím se zábradlí, jdu vlevo a on ramena jak vzpěrač, přímo proti mě, konfrontačně na mě zírá a zakřičel. "Dobrý den!" Musela jsem ho obejít a odpověděla jsem také rázně dobrý den a odkašlala si. Jak vidíte stejně mi to vrtá hlavou. Co já mohu v téhle věci dělat? Děti si vymýšlí a doma si tatínkovi stěžují...Podotýkám, že zdravím ráda a pěstuj pozitivní myšlení, ale mám z něj skoro strach.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

topka, já se vám divím, že to takhle prožíváte, řešíte a místo hezkých myšlenek si pustíte souseda s rodinou do hlavy! Víte vy kolik nás má šílené sousedy? Štěstí je stav duše! Není třeba poštět si k srdci a rozumu to, čím koneckonců, pohrdáme. Je to potřeba brát tak, jakože dnes je venku inverze, prší, padají psi a ježci. S tím se nedá nic dělat, jen určit hranice, kam až jsem schopná to snést. Ale řešit to část života? To vůbec ne! *pivo*Pode mnou bydlí rodina cikánů se šesti dětmi. Rodiče vynalezli nové nadávky pro své děti 3-10let -rakovino chcípni, zkurvenče . . . Část dětí je doma celý den s rodiči, takže takové zážitky mám ve dne i v noci, kdy každý tiše uklidňuje plačící dítě, jen oni ne. Nesypu se z toho, neprožívám to. Pustím rádio, u pc si pustím muziku do sluchátek. Je to můj život a sousedi mi ho nebudou organizovat, byť jen tím, že na ně myslím.*bum* Pojďte si to na chvíli vyměnit, pak si budete vážit všech svých sousedů.*haha*

topka*
hodnocení

Mě už pomohla tahle poradna. Už na to nemyslím. Děkuji.

pt®

Milá topko, vidíte, že v tom nejste sama,*mala* dost lidí musí bojovat s lidskou hloupostí. Klidně toho souseda příště pozdravte první a jeho řeči a gesta ignorujte. Přeji Vám klid v srdci, pusťte si třeba pěknou hudbu a zaspívejte si, ať přijdete na jiné myšlenky.*slunce* - stařenka

topka*
hodnocení

Děkuji, to dělám pořád.;)

chlupatependolino*
hodnocení

1x

Achjo, volové jsou všude, milá paní. Takovéto burany známe všichni. Vy je máte bohužel velice blízko a otravují vám každodenní život. Slečnu ignorovat, takového fracka. Chlapa ignorovat, takového imbecila.

hodnocení

1x

topko, vraťte se na Vám známe přispěvky:

poradte.cz/...

poradte.cz/...

a zkuste znova dodržovat svá předsevzetí tam učiněná... tamní rady o přestěhování z pohledu současnosti také nejsou zanedbatelné nebo nerealizovatelné...

podle všech Vašich příspěvků jste citlivá duše... a slušná... takoví v dnešní době doplácejí na ty ... jak to slušně nazvat...píp...

topka*
hodnocení

Já vím. Děkuji za podporu. Právě, že ji potřebuji abych se odreagovala.

jabraka*
hodnocení

1x

Být ženská,a nikdo nebyl poblíž,tak bych mu jednu vyšil,přímo do nosu.Pak by se choval lépe.

Ale já jsem také měkká povaha.A vcelku slušný člověk.Mám jednu příhodu z dob dávno minulých.Když bylo synovi tak 10 let,vzal si míč a šel před dům.Nevěděl nic lepšího,a míčem kopal do vstupních schodů.Jeden soused,zhruba stejné charakteristiky,šel okolo a míč mu vzal.Kluk přišel s brekem a že si mám pro míč přijít.Samozřejmě jsem obratem do schránky odepsal,že ukradený míč musí vrátit zloděj!

Tím jsem dopadl tak,jako ve vašem případě,nikdo z celé rodiny,ani jejich pes,mě nezdravil.Protože jsem slušný člověk,já vždy pozdravil,i když odpovědi jsem se nedočkal.To trvalo asi 3 roky.

Jednou se v domě zastavil výtah.Dostat člověka z výtahu jsem měl v našem družstevním paneláku už nacvičeno.

Někdo tam visel a já ke svému údivu poznal sousedku,co mě nezdravila.Když jsem ji vyprostil,byla jako milius a děkovala v jednom kuse.

Od té doby mě celá rodina souseda zdravila už z dálky.

JABRAKA

topka*
hodnocení

Všichni jsme jen křehké nádoby...

myse*
hodnocení

0x

Jediná rada je ignorovat. Stejně si nepomůžete - křupan zůstane křupanem at děláte co děláte. Komu není zhůry dáno v apatyce nekoupí...

Slečna je puberťačka a evidentně to s ní mlátí ode zdi ke zdi. Když na vás zařve " dóbrý dén" tak stejným tónem odvěťte "čáu"... bude koukat...

Neřešte nic a netrapte se. Vždycky si řekněte - "no jo, pitomci..." a pusťe to z hlavy...

rv*
hodnocení

0x

Co je Vám do nějakých sousedů. Chápu, že se jedná o velký problém, když Vás jednou nezdraví a pak začnou zdravit, ale jsou to pouze sousedé. V Africe zase umírají hlady a asi by s Vámi měnili.

topka*
hodnocení

Zaplať pán bůh, že nežijeme v Africe! Ještě to tak. Nestrašte...

Ve své odpovědi se zmiňuji o hranicích. Nedávno děcka řvala dlouho a tak, že stydla krev v žilách. Šla jsem tam a ony křičely, že je rodiče opustili. Táta že šel do hospody a mama šla pro něho a už se nikdy nevrátí. Nedaly si to vysvětlit a jak byly napůl nahé, začaly se obouvat, že je půjdou hledat! Nedalo se nic dělat, šla jsem pro ně. Seděli v herně, v dobrém rozmaru a pohodě. Fix! Udělala jsem tam takové tóčo, že jeli oba jak cukráři a barman mi šel otevřít dveře a pozdravil.*cert*Vím jak vypadá infarkt! A špatně se mi dýchá, když vidím, jak cigoška přijede s nákupem z Kaufu taxíkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]