Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat jaké jsou min. vzálenosti při stavbě RD. Soused staví - dům má 2.85m od našeho pozemku a žumpu hned na hraně. Ta žumpa mě trochu vadí, ale tam asi nějaký limit vůči našemu pozemku není, že?
(studna tam nikde není)
Co se týče toho domu, hraje roli jestli je jedno- nebo dvou podlažní?
Předem díky za info a omlouvám se, pokud se to zde už řešilo...
doplněno 31.01.11 21:48:Tak jsem byl dneska na stavební úřadě a zjistil jsem, že staví v rozporu s schváleným plánem - žumpu má nakreslenou jinde a teď si ji posunu asi o 6m k našemu pozemku (až na jeho hranu). Zítra s ním budu jednat... tak nevím jestli ho tlačit aby to překopal a nebo aby to kompenzoval jinak... Kolik tak může vyjít vykopání díry na žumpu (3x5x3m)? + usazení?
prave se neco podobneho resi zde:
odkaz znovu: poradte.cz/...
nvm co to tam hodilo za blbost...
Pokud staví soused legálně, tak jste měl možnost jako neopomenutelný účastník stavebního řízení se vyjádřit k projektu jeho stavby. Tehdy jste měl možnost podat námitky k malé vzdálenosti jak domu tak žumpy od hranice s Vaším pozemkem. Nyní jedině podat návrh na obnovu správního řízení, ale to by chtělo asi právníka.
Ruční hloubení asi týden práce a zocelení svalstva nebo 0,5-1 hodinu práce zemního stroje. Finančně to vyjde: ručně od kopáčů z východu zhruba na 5.000,-, od národnostní menšiny jednou tolik a od bagristy legálně do 2.000, melouchem i za 500.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.