Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,chci se zeptat proč bojler okcv dražice 120L,ohřívá přes elektriku tak málo vody?Vykoupou se dva a voda je vlažná,ted po výměně termostatu bojler je kombinovaný.
Předpokládám objem 125 litrů, ale to není důležité. Pokud bojler nahříváte z kotle, problém není? Kolik ukazuje teploměr ve chvíli, kdy termostat vypne?
z kotle ohřívá v pohodě,a na ten teploměr nejde vidět protože je otočený ke zdi instalatéři kteří to zapojovali tak říkali že to nejde otočit aby to šlo vidět,před chvílí zapl stykač a vypínač normálně svítí aji kontrolka na bojleru červěně.
Ne termostat byl měněn z důvodu toho že odešel prostě nefungoval.A ted jsem objednal termostat přes internet kapilárový na bojler dražice 125L-60stupnů.Termostat funguje pač voda je horká,ale jak již jsem uvedl jeji tak cca 30L.a potom teče vlažná.
OKI, budu přemýšlet nahlas a zkusím shrnout fakta. Termostat funguje, protože při elektroohřevu je voda horká. Při ohřevu z kotle je horké vody dostatek. Při elektro ohřevu je teplé vody málo. Fakt, nějak to nechápu...
Kdyby byl bojler zarostlý kamenem, bylo by málo vody i při neelektrickém ohřevu. Pokud je voda dost teplá, ale je jí málo, zatímco při neelektrickém ohřevu je jí dost, viděl bych problém v umístění "aktivní části" (nevím, jak se tomu spráně říká) termostatu. Ten termostat je originál, nebo náhražka? Teplá voda se drží nahoře, takže pokud by citlivá část termostatu byla moc vysoko, tento vypne již při ohřátí horních vrstev vody a ve spodní části bojleru zůstane voda chladná.
Nedávno ve vláknu poradte.cz/...
se řešil podobný problém... jak je to s ohřevem z kotle? stejné množství málo teplé vody by nasvědčovalo problému s kratší vypouštěcí trubicí, nebo jak se to odborně jmenuje...
Je možné, že máte už zkrácenou vypouštěcí trubku teplé vody (č.9). Mrkněte na obrázek, tu mě měnili u dražického bojleru už 2x. Je to tím, že se ohřívá voda na víc jak 60°C. Ona je plastová a protože se teplá vode drží nahoře, tak jí to časem "ukusuje". No a tím pádem je pak vody v bojleru míň, než by mělo být.
Aha, tak to nevím. Tam je to dělaný jinak. Zkuste se podívat na stránky Dražic. Není potřeba např odvzdušňování? Ale to fakt teď tipuju. Co kdybyste se obrátil o radu na ně?
doplněno 19.01.11 17:17:Tohle bych snad radši svěřila odbornému servisu.
Kdysi jsem,tam psal ohledně toho termostatu,a docela byli ochotni mi odepsát a i navrhnout typ toho term.,ale už fakt nevím kde jsem psal,ale jinak dík za radu.
rawerushi,
"ohřívá přes elektriku tak málo vody" a přes topení od kotle ohřeje vodu dobře?
zkuste si stáhnout obrázek z Dražic a prohlédněte jak je šroubován. Zřejmě budete muset mít i nové těsnění, nějaké nářadí...
páč jsem již zažil: utrhl jsem šroub, uhnilá odtoková trubka, ...je mnoho možností, takže pokud nemáte zkušenosti, napoprvé bude problém s opravou.
Nejdříve bych zjistil jak dlouho nahřívá boiler vodu.
tak zkuste nastavit vyšší teplotu na termostatu maximální na zkoušku.A ono přes kotel vodu natopíte třeba i na 80 tak potom máte zákonitě více vody.120l není nic moc to stačí k plynovému kotli který okamžitě při pklesu teploty to rychle natopí ,mám doma 200lna elektriku a musíme sakra šetřit abyjsmese vykoupali 4 poslední je otužilec
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.