Nejste přihlášen/a.
nedávno jsem nesla hromadu polen a poté jsem zjistila, že mám na bundě spoustu fleků, nejspíš od pryskyřice. Viděla jsem, že je bunda špinavá, tak jsem ji oprala, jenže tvrdé mastné skvrny zůstaly. Poraďte prosím, jak se jich zbavit. Nebyla to bunda zrovna, kterou bych měla pracovní Děkuji.
Ahoj,vyžehlit přes sací papír,co se dřív dával do sešítů(prohledat šuplíky se starejma sešitama ze školy).Ale pozor,flek jsem sice odstranil,ale propálil jsem bundu žehličkou :D,tak at se ti to nestane taky.
Skvrny od smůly ( pryskyřice) se nejlépe odstraní terpentýnem nebo benzínem. Stará a velká skvrna se nejprve rozpustí v terpentýnu, pak se přetře lihem a nakonec vypere. Lihem se ostraňují tyto skvrny z bílých bavlněných tkanin, pak se přeperou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.