Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit smolu z čalounění

Od: ina* odpovědí: 2 změna:

Prosím o radu:o vánoční výzdobě v bytě jsem položila na čalouněnou taburetku borovou větvičku.Bohužel na čalounění zůstala smola,kterou jsem částečně mechanicky odstranila.Se zbytkem smoly si nevím rady.Nemohla jsem najít radu ani na internetu.Doufám,že někdo poradí.Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

2x

Dobrý den, smola je rozpustná například lihem. Záleží jak je flek velký. Chtělo by to potírat lihem a poté to vysát papírovými utěrkami, pozor ať se vám smola nerozteče do okolí.

lidka*
hodnocení

2x

Nepotřebovala jsem zatím využít této rady, ale doufám, že je prověřená a navíc je shodná i s předchozí. *tuc*

Zdroj: moda.cz/...

Při procházce lesem si můžeme oblečení "vyzdobit"lepkavou smůlou – pryskyřicí. Změkčíme ji nejprve olejem, pak třeme střídavě jádrovým mýdlem, propíráme teplou vodou a pak terpentýnem. Látku dáme mezi dva savé papíry a přejíždíme žehličkou. Menší skvrna pak pustí lihem.

Navíc si pamatuji jednu radu, že smolu myslivci odstraňovali sádlem. Takže bych nejprve vyzkoušela ten líh. *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]