Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu:o vánoční výzdobě v bytě jsem položila na čalouněnou taburetku borovou větvičku.Bohužel na čalounění zůstala smola,kterou jsem částečně mechanicky odstranila.Se zbytkem smoly si nevím rady.Nemohla jsem najít radu ani na internetu.Doufám,že někdo poradí.Děkuji.
Nepotřebovala jsem zatím využít této rady, ale doufám, že je prověřená a navíc je shodná i s předchozí.
Zdroj: moda.cz/...
Při procházce lesem si můžeme oblečení "vyzdobit"lepkavou smůlou – pryskyřicí. Změkčíme ji nejprve olejem, pak třeme střídavě jádrovým mýdlem, propíráme teplou vodou a pak terpentýnem. Látku dáme mezi dva savé papíry a přejíždíme žehličkou. Menší skvrna pak pustí lihem.
Navíc si pamatuji jednu radu, že smolu myslivci odstraňovali sádlem. Takže bych nejprve vyzkoušela ten líh.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.