Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutna revize kominu?

Od: tofi* odpovědí: 9 změna:

Dobry den,

mame doma komin, ktery ovsem vyuziva jen na krb a jelikoz mame male deti, tak jsme v nem uz nekolik let netopili. Vim, ze ted je nejaky novy zakon, ale presne nevim, jak to je.

Musime i mi mit pravidleno urevizi kominu a kdyztak jak casto.

Dekuji a preji krasny den.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ani zákon ani vyhláška, ale nařízení vlády!

tretiruka.cz/...

Nikdo nemá právo Vám kontrolovat zdali tak činíte, jen v případě požáru můžete, pokud se to prokáže, dostat pokutu.

doplněno 16.01.11 21:43:

Lojzíku četl jsem to.

Milane, nerad bych se zde opakoval, podívej se, co jsem napsal zde :

poradte.cz/...

vosikac*
hodnocení

1x
tofi*
hodnocení

Dekuji moc za rychlou odpoved.

Tak ted koukam, ze jsem se spatne zeptala - myslela jsem, ze to je revize a ono je to asi povinne pravidelne cisteni kominu. Jak je to tedy s nim musime ho take mit i kdyz v krbu netopime a jak casto.

Diky :)

vosikac*
Zde je přímo vyhláška: portalsvj.cz/... 16.01.11 19:09:Spotřebiče na tuhá paliva a kapalná:Do výkonu 50(kW) - šestkrát ročněS výkonem nad 50 (kW) - čtyřikrát ročněSpotřebiče na paliva plynnáDo výkonu 50 (kW), pokud jsou opatřeny komínovou vložkou - dvakrát ročně.Do výkonu 50 (kW), pokud nejsou opatřeny komínovou vložkou - šestkrát ročně.S výkonem nad (50kW) - čtyřikrát ročně.doplněno 16.01.11 19:13:Revize komína musí být provedena dle ČSN 734201 při uvádění do provozu také při každé výměně spotřebiče.
tofi*
hodnocení

Dekuji to jsme presne potrebovala

stafan*

Pokud komín nepoužívate , nemusite mit nic. Nikdo Vás nemůže kontrolovat. Problém nastane, až. od daného komínu vnikne nějaká pojistná událost, npř. požár. Pokud nedoložite pojišťovně revizní zprávu kominu, pojišťovma Vám nemusí uhradit vzniklou škodu.

doplněno 16.01.11 19:20:

vosikaci, kde jste tu vyhlášku vyhrabal? V roce 2010 je vydáná vyhlaška nová - 91/2010. Prostudovat a pak radit..

krb
hodnocení

0x

Nejlepší je si ten "zákon" přečíst a pak uvažovat.

hodnocení

0x

Pokud komín nepoužíváte a máte ho zabezpečený proti vnikání dešťové vody, tak je třeba ještě sopouch opatřit tabulkou - MIMO PROVOZ. Pak není třeba ani čistit ani dělat prohlídky od kominíka. Revize se dělají jen u nových nebo rekonstruovaných komínů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]