Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkouření plynového turbokotle

Od: holousek® odpovědí: 10 změna:

Prosím o radu. Dosluhuje mi stávající plynový turbokotel o výkonu 24 kw.Odkouření kotle mám vodorovné přes fasádu. Nevím zda je ještě možné při případné výměně kotle za jiný i nadále použít tento systém odkouření.Ani zda to u kotle o tomto výkonu ještě dovoluje vyhláška.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Musíte dle nového předpisu odkouření nad střechu, ale já bych nechal komínek jak je, nic s tím nedělat a jen vyměnil kotel pod komínkem.

Chápete?

hodnocení

Rozumím tomu. Díky

miljan*

To už zase nemusí být.

standam*
hodnocení

2x

od 11/2010 je zase odkoureni pres fasadu apod. povoleno, hranice vykonu je nekde kolem 50-60kW (uz si to nepamatuji)

pokud mas odkoureni z AL, pozink bude nutne nove dle normy

ohledne odkoureni bude vhodne nejprve se dohodnout s kominikem, ktery bude delat revizi (rekne co je potreba)

Stando, prosím, jakým předpisem to je dovoleno opět?

doplněno 12.01.11 20:56:

proč se bude schánět po komínikovi, když jen vymění kotel? Nač složitosti? Co se tím vyřeší? poplatky?

doplněno 13.01.11 18:21:

Kluci, dobrá odpověď, ale já potřebuji "výcuc" z normy, někde někdo, prosím, najděte text!

Ne že bych Vám nevěřil, ale potřebuji zde je to uvedeno:

doplněno 13.01.11 20:18:

Stando, google neumí, páč je to čersvé a normy se nesmí kopírovat citovat jen trošku naznačovat a jen uryvky

Musím doložit, že v normě ČSN 73... je uvedeno v odstavci xy tento text:

ne že kominík říkal.

to nemůžu takto zákazníky informovat.

doplněno 13.01.11 21:24:

Staníku, mě je to taky jasné, hold musím počkat až to někdo někde najde.

Díky a pěkný víkend.

miljan*

Nedávno to tady někde zaznělo.

doplněno 12.01.11 20:58:

poradte.cz/...

doplněno 12.01.11 21:02:

unmz.cz/...

standam*

je to nove vydane resp. to mam od kominika, ktery me delal v listopadu revizi a kontrolu vlozky

pri vymene kotle je vzdy nutne posouzeni odkoureni a pokud nevyhovuje norme je nutna vymena

vyvedenim pres fasadu nastala zmena od 11/2010, nekdo v politice zatlacil nebo zatlacil zelene, ktery to kdysy uskrtily

Je to povoleno vydanou změnou ČSN s platností od 11/2010.

standam*

hmm, google generuje pouze skoleni, bude to asi problem najit

doplněno 13.01.11 20:23:

to Milan:

jj, to me je jasne, ted asi jedine za firemni penize koupit normu

doplněno 13.01.11 21:28:

Milane neni zac, za nic

take pekny vikend, ja mam pracovni volno az od soboty

hop®
hodnocení

0x

Souhlasím s doporučením: domluvit se s kominíkem! Ten dá kulaté razítko na revizi spalovacích cest. Tato revize je požadována při odborném "spuštění kotle". Bez odborného spuštění kotle jste bez záruky na kotel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]