Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dva termostaty na jeden kotel

Od: basta odpovědí: 2 změna:

Zdravím Vás, mám problém se sladěním teploty v domě. Problém není tak složitý jako u podobného příspěvku poradte.cz/... ale odpověď jsem zde nenašel.

Je to prosté, přes den obýváme přízemí a v noci 1. patro, chci si tedy pořídit druhý termostat do patra, aby spínal kotel jen pokud klesne teplota pod danou mez tam. Selským rozumem bych si přivedl ke kotli druhý drát a na základě manuálního vyřazení jednoho z termostatů bych reguloval teploty. Otázka zní jak to udělat nejideálněji?

Nejlepší by bylo, kdyby "se něco"přeplo ve 22 hodin a určilo, že se má řídit teplota jen vrchním termostatem a v 6 ráno zase spodním.

Tam kde je to potřeba mám termo-hlavice a časem bych je postupně vyměnil za časované abych je nemusel před spaním obcházet a uzavírat je nebo naopak.

Děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

udelej to relatkem, ktery bude u kotle

hornim termostatem sepnes rele, pres spinaci kontakt sepnes kotel a spodni termostat bude na rozpinacim kontaktu

nevyhodou je, ze pokud jeden z termostatu resp. horni bude sepnuty i pres den bude spodni vyrazeny

urcite to pujde i jinak zkombinovat, ale to bych musel premyslet:) pokud to nestaci dej vedet

doplněno 08.12.10 21:09:

zbytecne slozite:)

muzes dat oba dva na svorky kotle tj.paralerne, nebo do krabice a zni udelas vyvod do kotle

kotel pojede vzdy pokud bude jeden z termostatu sepnuty, nastav potrebny cas a bude to fachcit

jen oba termostaty musi spinat stejnou fazi

basta
hodnocení

Vlastně jo :) Díky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]